Sol karında agrı

  • Merhabalar Hocam, ben 35 yaşında 10 yıl behçet hastalıgı nedeni ile önce pulmoner arter anevrizması geçirdim. yaklaşık 17 yasımdan ititbaren behcet hastasıyyım akciger tutulumu ile teşhis konuldu. Hocam son iki yıldır karnımın sol gögüs orta bölümünde göbek deliğinin hafif çaprazında hafif sencı şeklimde kasılmalar oluyor. vey ortalama 2 ay sürede aynı bölgeden yayılan sancı şeklinde 3 4 gün süren agrılar olarak yılda 5 6 kez tekrar eden bir durum mevcut bununla ilgili dahiliye ve romologa ayrıca gastroloji bölümüne gittim ultrason ,Endoskopi ,Kolonoskopi sonucunda birsey cıkmadı .sadece bu süreçte CRP değerim 25ile 40 arasında değişmekteydi. kolonoskopi öncesi yapılan fecal calprotektin testimde aynı şekilde 249 larda yüksek çıktı. suan sancılarım devam ediyor yaz döneminde 5 aya yakın yaşamamıştım ancak 1 ayda bir olmaya ve sıklasmaya başladı .ağrı kesici iğneler agrımı kesmeye yetersiz kalıyor 3 4 gün sonra kendiğinden sancı gidiyor .acile gittim genel cerraha görünmenizde fayda var dendi . akciger tutlumu yaşadığım dönemde teşhisim 1 yıl kadar geçimişti hocam ve tabir yerindeyse doktorlar ölümden döndüğümü söylemişlerdi. simdiki korkum yine geç kalınan ve ilerde dönüşü olmayan belkide hayatıma maal olacak bir durumlamı karşı karşıyayım. 3 4 ayrı doktor ve çeşitlli bölümlere gitmeme rağmen hala net bir durum yok.Sizin değerli yorumlarınızı rica ediyorum. saygılarımla .

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba uğur bey, tüm tetkiklerinizle birlikte değerlendirmem gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolonoskopi

    Hocam tekrar merhaba, laika hanıma gittim. pankreans ile ilgili bir soru işareti kalmasın diye ilaçlı emar istedi. birde gaitada kalprotektin tahlili. ca 19-9deger 34 çıkmıştı. bir süre sonra tekrar bakılır dedi. hocam değer cok yuksek degil ya sonuçta pankreasta çok kucuk bi kitle olsa ilaçlı emar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kanseri

    Hocam selamlar 35 yaşında erkeğim babamı akciğer annemi pankreas kanserinden kaybettim her sene düzenli check up yaptırıyorum 5 senede bir kolonoskopi yaptırıyorum hocam benim merak ettiğim şey şu pankreas kanseri kaç senede oluşur bu kanser tanısı için senelik check up yeterli olurmu annemi 2 ay iç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca metastaz

    Anneannem 78 yaşında kolon ca 6 kür kemoterapi gördü takipli hastaydı. 1 sene sonra bu bt ve mr tetkikleri yapıldı.bulgular da metastatik akciğer ve karaciğer odakları ile pankreas korpus düzeyinde stv'na neden olan yeni gelişen hipovasküler kitle lezyonu 2.primer maligniteyi desteklemektedir. 2 pri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Taşkaynatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon ca 4 evre metastaz pankreas ca 2.primer

    Anneannem 78 yaşında kolon ca 6 kür kemoterapi gördü takipli hastaydı. 1 sene sonra bu bt ve mr tetkikleri yapıldı.bulgular da metastatik akciğer ve karaciğer odakları ile pankreas korpus düzeyinde stv'na neden olan yeni gelişen hipovasküler kitle lezyonu 2.primer maligniteyi desteklemektedir. 2 p...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Dirican

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide agrisi

    Sorun hocam saygılar bir süredir midemin sol kaburga altında dokunduğunda ağrı hissediyorum sadece yatar vaziyete aksirinca midemin midemin sol tarafında sabitağrı hissediyorum her iki durumda ağrı olmuyor sebebi ne ola bilir bir süre pentas içmeli önerdi önemli zararı olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sıkıntıdayım hocam

    Hocam iyi günler sizce anlatacağım olayda risk var mı kan vermeye gittiğimde malzeme konulan kap vardı benden önceki kişiyese kullanılmış olabilir. enjektörümün ucu açık onun içine koydu benden önce kan alıp çıkardığı enjektörü koyduysa sonra benim enjektörümün ucu o kaba değdiyse hiv bulaşır mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonoskopi

    Serdar hocam iyi akşamlar, benim 1.5 aydır alt karın bölgemde ve sağ yantarafimda agri oluyor. sag yan tarafim özellikle o tarafa yatınca kendini belli ediyor. sanki orda bisey varmış gibi beni rahatsız ediyor. bazen karın ağrım sırtıma kadar vuruyor. geceleri de ağrıyan bir ağrı. bundan dolayı endo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amilaz yüksekliği

    Hocam merhaba kronik ürtiker hastalığım var yaklaşık 7 aydır.alerji hapı kullanıyorum hergün 2 aydır demir eksikliğim nedeni ile demir ilacıdq alıyorum.bugün dr test istedi alt:40 ast:37 amilaz:141 lipaz:66 çıktı sıkıntılı bir durum var mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    Hocam annem 1sene önce safra kesesi ve safra kanalı açık ameliyat oldu .şu anda sırt ağrısı var.6 ay önce ki ultrason bilgileri şu şekilde hepatobi̇li̇yer us i̇nceleme : batında yaygın gaz distansiyonu mevcuttur. karaciğer boyutu doğaldır. karaciğer parankim ekojenitesi grade i steatoz ile uyuml...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alaattin Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreatit

    Merhaba hocam, annem 4 kez pankreatit geçirdi ve safra kesesi alınacak. ilk atağında mrcp raporunda pankreas gövde kuyruk kesimi hafif atrofik, baş kesimi t2ag hipertens makroskopik yağ içeren alanlar tespit edildi. sonraki ataklarda ki ct raporlarında pankreas baş kesimi heterojen olup milimetrik h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer hastalıkları

    Merhabalar hocam. sonucu değerlendirip bizi yönlendirebilir misiniz? pozi̇tron emi̇syon tomografi̇si̇ (pet ct) raporu toraks bölgesi i̇ncelemesi : sol akciğer alt lob anteromedibazal segmentte izlenen 20x19 mm boyutlarındaki nodülde hafif düzeyde metabolik aktivite artışı mevcuttur (suvmaks: 1....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sina Ercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer hastalıkları

    Tc 18395144926 e nabız şifresi ha19753923 hocam peti medicalparkta çektirdik e nabızda görünmüyor raporunu detaylı yazıyorum. pozi̇tron emi̇syon tomografi̇si̇ (pet ct) raporu verilen doz: 18-fdg, 0.15 mci/kg glukoz düzeyi: 126 mg/dl görüntüleme alanı: tüm vücut 14 yatak / 2.5 dk. endikasyon:...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Titreme carpinti

    Hocam nöroloji verdi bu tahlilleri şikayetlerini anlattim b12 düşük olmasından dolayı b 12 vitamini ve magnezyum tedavisi verildi b12 içiyorum 10 gün olucak nerdeyse halen var şikayetlerim magnezyum verdi doktor ama oksit formu başka form almak istediğim için araştırıyorum bana uygun hangisi olur ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas dokusu-lenf nodu

    Merhaba hocam. şişkinlik ve karın ağrısı sebebiyle başvurduğum bt sonucumda unsinat prosestan duodenum 2. kısma kadar uzanan yaklaşık 2 cm çapında pankreas dokusu ile uyumlu, pankreas ile izodens görünüm mevcuttur . paraaortik bilateral parailiak 10 mm geçmeyen lenf nodları mevcuttur. bu durum ilerl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Titreme carpinti

    Hocam tekrar merhaba hemen yazıyorum tsh 1.566 referans değerleri 0.27-4.2 t3 3.42 1.8 4.6 t4 0.58. 0.61 1.12 b12 150 hocam birde hdl kolestrolum109 30-90 referans değeri diğerleri normal şuan yazarkende titriyorum sebebi ne olabilirki çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x