Smear, patoloji sonucu

  • Smear ,patoloji Klinik bilgi: ASCUS Materyalin alındığı yer : Serviks Alınma şekli,: inizyonel Makrskopi: 1. saat 3, 0,1x0,1x0,1 ölçülerinde doku parçası 2. saat 6, 2 adet kırıntılı halinde doku parçası 3. saat 12, 3 adet kırıntılı halinde doku parçası Mikrskopi: 1-3 , Rutin hematoksilen eozin ile boyanarak ik de yüzeyde maturasyon ve sıralanma bozukluğu içeren koilostotik hiperplazik çok katlı yassı epitel izlenmektedir. HPV pozitif boyanmıştır.2:Rutin hematoksilen eozin ile boyanarak ik de yüzeyde maturasyon ve sıralanma bozukluğu içeren koilostotik hiperplazik çok katlı yassı epitel izlenmektedir. Tani (Idc-0): 1. Koilostotik ektoserviks epiteli (Idc-0:0000/0) serviks saat 3 2. Servikal intraepitelial neoplazi bulguları ve koilositoz (Cin-1 ) ( idc-0:8070/2) serviks saat 6 3. Koilostotik ektoserviks epiteli (Idc-0:0000/0) serviks saat 12 Iyi günler hocam annemin yas 58 smear testinde hücre bozulmaları çıktı, hpv türü testi yapılmadı, biopsi yapıldı sonucu da bu değerlendirebilir misiniz sonucu ve yapmamız gerekeni , tsk ederim.


Adana Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Elle gebelik

    Merhabalar hocam sözlümün penisini bi süre pantalonun üzerinden dokundum tatmin etmeye çalıştım boşalmadı ama zevk suyu vs gelmiştir diye düşünüyorum sonra ben bu olayı unutup evime geçtiğimde bir çok şeye dokundum daha sonrasında elime kolanya sıktım sonrasında birşeyle masturbasyon yapmaya başladı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilemiyi

    Merhaba hocam size bir sorum olacakti ben sevgilimle oncelikle surtunmeli iliski yasadim fakat uzerimizde bisey yoktu ciplaktik onun penisi benim vajinama girer gibi oldu ve ben istemedim.adetimden bir gun once yasandi bu olay adetimde geldi bosalmadigini soyledi ama zevk suyundan emin degiliz ve ko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrioid adenekarsinom

    Sayın hocam çok teşekkür edrim aynı dedginiz gibi oldu kurul medikal onkoloji yönlendir di medikal de kan tahlili ve tomoğrofi ilaçlı istedi kemoterapi uygulanabilir dedi bununla bu sıvı gecicek mi doktorum herhangi bi ilerleme olur mu cok merak ediyoruz süreci cevaplarsanız cok müteşekkir oluru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Smear test sonucu açıklaması

    Murat bey geri bildiriminiz için çok teşekkür ediyorum. ancak son bir sorum daha olacak. menopoz sonrası anormal uterus kanaması nedeni ile yapılan biyopsi işleminim patoloji raporu da onaylanmış. tanısı tam olarak ne ifade ediyor ve kanserle bir ilişiği var mı, yoksa ya da varsa bile tedavi seçeneğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilemiyim

    Merhaba hocam. ağustos ayında adetim 10 ağustosta geldi ve 3 gün sürdü. telefonumda uygulamaya göre eylülün 11 de diye gösteriyordu adet günümü.fakat 10 eylülde erkek arkadaşımla ilişki yaşadık ama içime boşalmadı ve 10 eylül akşamında geç saatlerde adetim geldi ve 3 gün sürdü. ilk kez ilişki yaşadı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrioid adenekarsinom

    Sayın hocam eşim dr gitti ve endometrium karsinom dediler ve bundan dolayı kapalı ameliyat oldu patoloji raporu cıktı bize bi degerlendirme yaparsanız tşk ederiz who tip 1 myometrial invz %50 aşmamış tümr çap 4.5 cm servikal invz görülmedi lenfovasküler invz görülmedi nonkanseroz atipili hiperplaz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hpv hakkında lütfen yardım edin

    Benim siğillerim yakıldıktan sonra biyopside maligniteye rastlanmamıştır yazıyordu. biyopsiden 3 ay sonra tekrar bi ilişkim oldu siğil çıktı ama o siğil kendiliğinden geçti gitti . kanserli siğil olsa kendiliğinden geçer miydi ? yoksa daha çok büyüyüp yayılım mı gösterirdi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv hakkında lütfen yardım edin

    Hocam merhaba bende genital siğil vardı yaktırdım biyopsi yapıldı kanser yapmayan türden çıkmış. merak ettiğim soru şu kanser yapan hpv türleri ile kanser yapmayan hpv türleri aynı bünyede bulunur mu ? şuan bende ikisi olabilir mi bunu nasıl anlarım ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon ve idrarda sızı

    Hocam merhaba, annemde yüksek tansiyon var. yaşı 56. 2018 yılında annesini kaybettikten bir süre sonra tansiyonu yüksek seyretmeye başladı. 15 16ya çıkınca halsiz düşüyor üşümeye başlıyor. bir de son bir kaç aydır idrarda sızı oluyor. haftada bazen 2 3 günde 1 tekrarlıyor. tam kan tahlili, tam idr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonucu

    Merhaba hocam ben 31 yasında 1 senelik evli bir kadınım adetimin 2. gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 10.40 referans araligi 3-12 lh 10.80 referans araligi 2_ 12 e2 46 referans aralingi 30-90 amh değerim iyise1.80. vajinal ultrasonda yumurtalıklarım değerlendirildi ve iyi dendi. adetlerim hep düz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ağzı yarasi

    Doktor bey çok çok küçük bir rahim ağzı yaram var yeşil yoğun akintim var yara küçük olduğu için ilaçla tedavi ol dediler ama 1 seneye geldi hiç geçmiyor smear temiz geldi ama bnde hpv olablir mi diye korkmaya basladi m sizce olablime ihtimali varmi siz ksü de randevu olunca hpv testi yapiyormusunuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ca 125 yüksekliği

    Teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şimdiden çok teşekkürler

    Ama kolposkopi ile bakıldı kanser olsa burda gözükmez miydi ? smear da kanser cikabilir mi kolposkopiyle bakildim öncesinde

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şimdiden çok teşekkürler

    Merhabalar bugün jinekolojik muayene oldum smear testi yapildi sonuç daha belli değil fakar vajinamın içine bir alet yerleştirerek makas gibi onunla detayli baktı ve normal dedi. size sormak istediğim şudur ; eğer kanser tarzı birsey varsa o şekilde görülür mü ? yoksa smear la mi belli olur ? kanser...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normal dogum

    Merhaba hocam benim rahim agzında hpv virüsü var tip 58 ve tip 45 şuan hamileyim normal dogum yapabilir miyim sakıncası var mı? en son hamile kalmadan 3 ay önce test vermiştim gebelik boyunca test veremedim sakıncalı oldugu için teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x