Sırt ve el kol ağrıları

  • Merhaba hocam yeğenim geçen sene ocak ayı sonunda 19 aylıkken 5 dk dan az süren tüm vücudun kasıldığı basit havale geçirdi. O zaman ishalde vardı tahlili temiz dediler. Çocuk nörolojisine götürdük. Doktor bey muayene etti bir şey yok dedi durumu iyi dedi.bu sene mart başında 32 aylıkken biraz halsiz olduğundan hastaneye götürdük. bu sefer hastanede iken 38 derecede 58 saniye süren havale geçirdi doktorlar hemen müdahale etti. bu seferde tahlil temiz dediler.1 hafta hastanede kaldi.doktorlar bünyesi biraz zayıf diyorlar.çok iştahı yok sevdiği belli başlı şeyleri yiyor.konuşması yürümesi normal. antibiyotik olarak clasem 125 mg/5 ml ilaç verdiler fakat ilaçtan sonra tüm vücut kaşınıp kızarınca tekrar hastaneye götürdük ve dolven 100 mg/5ml şurup ile Atarax 2 mg/ml şurup verdiler. Tekrar bir kaç gün hastanede kaldı. Kızarıklıklar 10 gün falan sürdü.fakat hastaneden eve geldiktn 3 gün sonra ara ara tekrar ateşi 38-39 u buluyor. Akşam 2 gibi uyanıyor ağlıyor sırtını ve ayak bileklerini gösterip acıyor diyor Elbiselerini giydirince çok ağlıyor canım yanıyor diyor. Sabah uyanınca bacağını gösteriyor diz kapağını özellikle aciyor diyor. 2 gündür akşamları uyanıp ağlıyor.Bu arada hastanede el, kol ve en son bacaktan serum verdiler damar yolundan dolayı . dolven veriyoruz bu seferde usuyorum diyor. Su an sadece calpol ve pedifen ve dolven dönüşümlü kullanıyor. Ne yapmamız lazim. Bu havaleler kalıcı hasara sebep olur mu yapmamız gereken bir şey var mı acaba.Hemen hemen bir yıl ara ile aynı mevsimde havale geçirdi. Mevsim değişikliği de havaleyi tetiklemiş olabilir diyorlar. Tahlilleri temiz denmesine rağmen bu ateş niçin çıkıyor acaba.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, sistemik bir vaskülit olabileceğini düşünüyorum. yapılan tetkikler normal çıkmış olabilir, ama, yapılması gerekip de yapılmamış testler de olabilir. yeniden bir üniversite veya eğitim araştırma hastanesine başvurmanızı öneririm.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • 20aylık kan tahlil

    Merhabalar kızım 20 aylık kan tahlili sonucları hgb13-rdwsd36.9- mch26.6-mchc33.5 mcv79.5çıkmış bunun yanısıra %lym66.1 lym#6.00gorunuyor.referans aralıgına göre biraz yüksek, normalmi acaba bu değerler. birde b12 vitamini 1420 -dvit 28.2 b12icin takviye kullanmıyoruz.normal beslenme.dvit 2 yaşa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşegül Zenginler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 2 yasinda oglum boyunda sisme

    Hocam merhaba benim 2 yasinda bir oglum var ben tiroid hastasiyim ama allaha sukur iyiyim ameliyat oldum artik sadece ilac kullaniyorum 5 senedir iyiyim hocam 1 ay once farkettim daha once varmiydi bilmiyorum oglum agladiginda oksurdugunde boynun sag tarafinda ceviz buyuklugunde yumusak bir kabarma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. N. Kürşad Tokel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan tsh erken teşhis

    Ne kadar süreyle keselim hocam tekrar ne zaman test yaptıralım?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan tsh erken teşhis

    Merhaba hocam. 02.05.20 de 3600 g ile kızım dünyaya geldi. 07.05.20 de kan tahlili yapıldı kilosu 3900 g tsh 28 serbest t4 1,46 çıktı(referans değerleri tsh= 0,34-5,6 t4 0,61-1,12). ilaç tedavisine başladık. 28.05.20 de tekrar analiz yapıldı. kilo 4100 g tsh 0,04 serbest t4 2,09 olmuş. ilaç biraz az...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi kansızlık

    Hocam merhabalar. 3 yaşında oğlum çok hızlı boyu uzayan uzayan zayıf bir çocuk boyu şuanda 105 cm birkaç kez hemoglobini düşük çıktı. panik değer değil ama 10-11 arası doktor hızlı büyüdüğü için eksik kalabilir dedi ferrum kullanmıştık o zaman. şimdi aynı o dönemdeki gibi ten rengi çok bariz tabiri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Üskül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kili

    Teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aşı gecikmesi

    Merhaba hocam bebeklere 2. 4. 6. ve 12. ay sonlarında uygulanan kpa aşısı ile ilgili rahatsız ettim sizi . köyde oturan yeğenim 13 eylül 2019 doğumlu 13 mart 2020 itibari ile 6. ayı doldurdu fakat gelip 6. ay aşısı yapmadılar daha önce aşıları eve gelip yapmışlardı.salgından dolayı böyle aşılara ara...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kili

    Dr bey 6 yaşında kızımın topuğunda tek bir kıl çıktı önemli bir şey olabilirmi acaba şimdiden çok teşekkür ederim ne yapmaliyiz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek aşısı

    Merhaba hocam bebeklere 2. 4. 6. ve 12. ay sonlarında uygulanan kpa aşısı ile ilgili rahatsız ettim sizi . köyde oturan yeğenim 13 eylül 2019 doğumlu 13 mart 2020 itibari ile 6. ayı doldurdu fakat gelip 6. ay aşısı yapmadılar daha önce aşıları eve gelip yapmışlardı.salgından dolayı böyle aşılara ar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zeynep Üstünyurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan ilacı sonrası

    Ayten hanım merhaba 6 aylık bebeğim var ve ek gıdaya başlıyacağım sizce sebzeyle mı yoksa yoğurtla mı başlamam doğru olur ve yoğurdu pastörize keçi sütüyle mi mayalasam veya inek sütümü bu konuda herkes ayrı birşeyler söylüyor kafam çok karıştı bu yüzden sormak istedim .. hayırlı bayramlar diliyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bıyık bölgesinde kararma

    10 yaşındaki kızımda 2 haftadır bıyık bölgesinden çene bölgesine doğru kararma var. bunun sebebi nedir? hangi bölüme gitmemiz gerekiyor ve geçici olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. N. Kürşad Tokel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımda tüylenme

    Ayrıntılı açıklanamanız için çok teşekkür ederim hocam. kızımdaki tüylenme dediğiniz gibi hipertrikozis şeklinde. peki bu şekilde tüylenme için doktora götürmem gerekir mi ileride kızım bir sıkıntı yaşayabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızımda tüylenme

    Hocam iyi günler. benim sorum 3 yaşındaki kızımla alakalı. kızımın özellikle bacaklarında sırtında ve kollarında tüylenme var. kızım sarışın bir çocuk olduğu için koyu tüyler çok daha belli olmakta. yüz bölümünde ise bıyık olarak sık tüylenme var. endişe edilecek bir durummudur doktora götürmem gere...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlum 12 aylik yemek görünce midesi bulaniyo

    Iyi günler hocam oğlum 12 aylık 10 kg 3 aydır 300 grm almış sadece boyu 77 cm gelisimi nasıl zayıf mı iştahı hic yok bu aralar yemek görünce öğürüyo 3 kasik yemek yiyince midesi bulaniyo kusuyo hemen daha önce kusmazdı hic 1 aydir boyle

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen pamukçuk

    Merhabalar kokay gelsin benim bebegim 5 aylık ve agzı pamukçuk oldu mikostatin kullandık alerji yaptı acile gittik doktor sadece karbonatlı suyla silmemi söyledi sürekli siliyorım ama 1 gün heçer gibi olıyo sonra dudak içleri yanak içleri tekrar beyazlıyo gögüs ucumada bulaştı ne yapcagımı sasırdım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x