Sinem yılmaz

  • Iyı gunler annem 51 yasında bir ay ince akcıgerinde leke goruldu gerekli tetkikleri yaptırınca PET-BT istediler bu sonuclar göre sag akcıger alt lob süperior segmentte yaklaşık 2×1.8 cm boyutunda nodüler dansite ve bu alanda metabolik aktivite tutulumu(****) izlenmiştir bu sonuca gore doktorumuz ameliyat kararını bize bıraktı ameliyat olmamız gerekirmi sizce yoksa Bı sure takıpmı edelim degerlı


Ankara Göğüs Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tedaviye yanitimiz

    Hocam iyi günler annem 7 yıl meme kanseri 1 yıldır akciğer ve karaciğere metastaz var 55 haftadır paklitaksel alıyor görüntülemede boyutlarda bi artış görünmüyor hatta minimal azalma görünüyor tümör markırları bi düşüyor bi yükseliyor ca 15-3 540 idi 90 a düştü cea 13.04 idi 7.40 lara düştü bu durum...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Her ne kadar sonuçlar olumlu ise de yanıta kandaki tümör belirteci seviyesi ile değil radyolojik görüntüleme ile karar verilmeli, geçmiş olsun, st

  • El terlemesi

    Evt aynen oyle. hafif terleme ve yanma hissi başladı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Lütfen polikliniğimize başvurun ki değerlendirelim. geçmiş olsun

  • Primer akciğer ve primer mide ca

    Hocam merhaba. babam gecen sene ağustos ayında primer prostat ca teshisi ile ameliyat edildi. aktif hayatını ara sıra yaşadığı hazımsızlık,ve 10 gündür seyreden hafif balgamlı öksürük belirtileri ile aktif şekilde ağrısız devam ettirmektedir.. pet raporunda primer mide ve 2.primer akciğer ca teşhi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. H. Armağan Arıcan

    Prof. Dr. H. Armağan Arıcan

    Merhaba, akciğer kitlesinden patoloji raporu yok sanıyorum. o kitlenin 2. primer olduğunu kabul edelim. akciğer kanserleri ile kıyaslandığında midenin taşlı yüzük komponenti bulunan kanserleri daha kavgacı seyreder. bu nedenle lobektomi seviyesinde de olsa yapılacak bir akciğer ameliyatı, çabuk davr... Cevabı gör



  • El terlemesi

    Mrb cengiz bey. ben sanırım bundan 8 yil önceydi el terlemesi ameliyati oldum ve cok memnunum. elinize emeginize saglik. yalniz su iki senedir sanki hafif el terlemesi yine basladi gibi onceki kadar cok olmasada. terlemesinden sikayetci degilimde ellerim ve ayaklarim cok terliyor ve yaniyor bu beni...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Tam olarak şikyetinizi anlamadım, hem çok terliyor hem şikayetçi değilim yazmışsınız, terlediğinde yanma hissi yazmışsınız. ellerinizde hafif terleme başladı ve yanma hissi mi var?

  • Tb öyküsü ve tomografi sonucu

    Hocam merhaba. 2 sene önce yakalandığım ve 9 ay tedavi görerek tedavi olduğum tb geçmişim var. kontrol amaçlı tomografi çektirdim.tomografi sonucumu yorumlayabilir misiniz? tavsiyeleriniz nelerdir? bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. toraks bt incelemede aşağıdaki bulgular tespit edil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Geçmiş olsun, tbc sonrası bt nizde bir anormallik yok. sadece yakın takipte olmanız gerekir çünkü sigara geçmişiniz var ise akc. kanser riski yüksektir. sigaraya devam etmezseniz riskiniz fazla olmaz. hem hastalığın aktivasyonu hem de ek bir problem gelişmediğinden emin olmak için 6 ayda bir bt ile... Cevabı gör

  • Dvt pulmoner emboli

    Hocam biz migde kucultme ameliyati sonrasinda migde kanamasi ile yogun bakima yattik orda verilen trombositlerde sag bacaga dvt attı malesef oda akcigerin sagina pıhti attı suan hastanede tedavideyiz 1ay olmasina ragmen bi ilerleme kaydedemiyoruz simdide cekilen filmlerde akcigerde sıvı olmus kullan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Geçmiş olsun. tabii ki yapılabilecek tedaviler var fakat üniv. ye göğüs hastalıklarına transfer olması gerekir. 0542402**** dan prof dr ahmet ursavaş ın sekreterini arayarak tetkiklerini göstermek üzere gelip görüşmeniz gerekir. benim yönlendirdiğimi söyleyin yeterlidir.



  • Sıvı birikmesi

    Teşekkürler cengiz bey yalnız iğne biyopsisine gittiğimde işlem yapilmadı 10mm altında sıvı nodüller 7-8 mm olduğu için göğüs hastalıkları dr avelox yazdı 3 ay sonra bt dendi ne yapmam gerekli bilmiyorum. tekrar teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Tavsiye sordunuz, fikrimi belirttim. hangisine uyacağınız sizin elinizde geçmiş olsun

  • Scc (bacakta başlayan ve metastaz yapan skuamöz hücreli karsinom)

    Merhaba. 33 yaşında erkek kardeşimin yanık zeminde (bacağında) gelişen skuamöz hücreli karsinom dolayısıyla tedavisi görüyor. bacağında iyileşmeyen yaralar var. kanser akciğerine ve böbrek üstü bezine metastaz yaptı. şu anda haftalık akıllı ilaç+kemoterapi alıyoruz. ancak bacağındaki yaralar oldukça...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Burhan Engin

    Prof. Dr. Burhan Engin

    Yassı hücreli karsinom tedavisi yerleşim yeri, derinlik ve kliniğe göre farklılık gösterir. hekiminizle görüşebilirsiniz. geçmiş olsun

  • Sıvı birikmesi

    Cengiz bey bt sonucumu yorumlarsanız sevinirim.yaş 58 sigarayı yeni bıraktım .bt mediastinal ana vasküler yapılar ve kalp konfigürasyonu normaldir. trakea orta hattadır. trakea ve her iki ana bronş açıktır. mediastinumda 1 cm küçük bir kaç adet lenf nodları izlendi. sağ hemitortaksta 9 mm kalınlıkta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Geçmiş olsun, sıvı olması olağan bir durum değil sebebinin muhakkak ortaya konması gerekir. torakoskopi hertürlü sorunun yanıtını ortaya koyar. geçmiş olsun



  • Mide ca adenokarsinom

    Merhabalar hocam , annemi (64 yaş ) eylül 2018 de demir eksikliği şikayetiyle doktora götürdüm.endoskopi ve kolonoskopi istenildi (kolonoskopi temiz çıktı) endoskopi de ( patoloji de ) antrumda 5-6cm çaplı malign ülser (mide ca ) adenokarsinom teşhisi konuldu.bt tomografilerde diğer organlarda metas...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Marker artışı mevcut, nüks olup olmadığını ekarte etmek gerekiyor. bu amaçla önce akciğer ve karın tomografisi ve endoskopik kontrol yapılmalı, bir şey tespit edilemezse petct de gerekebilir. geçmiş olsun.

  • Skalpte epiteloid anjosarkom

    Hocam merhaba babamın saçlı derisinde çıkan anjiosarkom sağ boynuna metastaz yapmıştı. daha sonra sağ boyun diseksiyonu ameliyatı yapılmıştı ve lenf nodları çıkarıp temizlenmişti ardından 30 gün süreyle radyoterapi gördü ve şimdide 3 haftada bir doksorubisin+ifosfamid tedavisi alıyor. 1-tedaviler h...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Merhaba, aldığınız tedavi standart bir sarkom rejimi ve uygun bir tedavi, daha önce yapılanlar da duruma uuygun tedavi yaklaşımları. bir tümör ister sarkom ister başka bir kanser olsun, bölgesel nüksettiği zaman bundan sonra her zaman bölgesel veya uzak nüksetme riski vardır (zaten yapılan kemoterap... Cevabı gör

  • Diyafram yükselmesi

    Merhaba hocam, annem 58 yasinda subat ayinda 2. kalp krizi ile hastaneye gitti. bypass ile 3 damari ve %99 tikali olan boynundaki sah damari degistirildi. kalbi %30-35 arasi calisiyor. bypass sonrasi sağ diyafram yukselmesi oldugu ve ameliyat olmasi gerektigi soylendi. sft sonucu %40. nefes darl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    Sayın yalçınkaya, bazen kalp ameliyatlarından sonra ameliyatta uygulanan soğuk- buzlu sulara bağlı böyle diyafragma yükselmeleri görülebiliyor. bunlar 3 ay içinde geçebiliyor. ameliyat öncesi akciğer değerlendirmesi nasıldı? risk vardır ilave her hastalık ve operasyon riski arttırır. nefes darlığı... Cevabı gör



  • Mediasten nodülleri patoloji sonucum

    Slm merhaba doktor bey sizin bilginize dayanarak soruyorum bu soruyu neolur yardımcı olun ikilemde kaldım yani çıkan patoloji sonucum pek tatmin etmedi patoloji sonucum bu nekroz içermeyen granülom yapıları sarkiodozda görülebilir. fakatancak bu hastalığa spesifik değildir hastanın granülomatöz hast...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Sarkoidoz tanısı hep bu şekilde gönderilen patoloji raporunun hastanın kliniği ile birleştirilmesi ile konulur. prof dr ahmet ursavaş ile görüşürseniz daha iyi olur. geçmiş olsun..

  • Hgb yüksekliği başladı! sorun ne olabilir?

    Merhaba hocam. son 3 kan sayımı testimde hgb 16.1 çıkıyor. referans aralığı 12.9-15.9. buna ek olarak hgb 16.1 olan son testim de mcv 80.5 referans aralığı 81.1-96, bir de rbc 5.68 referans aralığı 4.06-5.58 çıkmış. sizce endişe etmem gereken bir durum var mı? ya da bunlara bakarak yapılması gereke...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    Evet nornalin üst sınırında 15.9 değil de 16.1. matematik olarak farklı ama biyolojik anlamı olmayabilir. biz buna eritrositoz diyoruz. genellikle oksijen azlığı yaşan kişilerde olabilir. kronik bronşit gibi akciğer hastalıkları veya basitçe yüksek rakımda yaşayanlarda, böbrek kistleri veya tümörler... Cevabı gör

  • Akiğer hastalıkları

    Annem 57 yasında. akcıger bt sonucu aragıdakı gıbı. dr antıbıyotık tedavısı sonrası ılaclı bt cekmıs . cok anlayamadım deyıp kan sulandırıcı vererek buyuk bır hastaneye gıt demıs. yardımınız rıcasıyla toraks bt sonucu :her iki akciğer parankımınde mozaık tarzda alveoler vetulasyon paterni iz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Akciğerlere pıhtı atma (pulmoner emboli) yönünden annenizi değerlendirmek gerekir, bir de kardiyolojinin görmesi ve akciğer damarlarının basınçlarının ölçülmesi gerekir. geçmiş olsun





.
x