Siklosporin

  • Hocam minimal değişiklik hastalığında siklosporin kullanımı İlk hastalık nüks edince yüksek doz siklosporin başlanıp 2 ay yüksek doz kullanıp 2 ayda hastalık remisyona girince o 2 ayda dozu hayli azaltılıp düşük doza düşülür ve toplamda 5 6 ayda tamamen mi kesilir? Genel olarak yani yapılan tedavi bu mudur?Yoksa farklı mıdır nasıldır Beni aydınlatırsanız sevinirim Bende minimal değişiklik hastalığı var kortizona tepki çok iyi 3 haftada hastalık remisyona giriyor kortizonla ama kortizonun ciddi yan etkileri oldu bende farklı olarak bu yüzden ilaç değişimi yapılacakmış siklosporin başlanacakmış tedavi benim durumumda ki kişilere nasıl uygulanır genel tedavi şekli?

  • Doktor Cevabı:

    Hemen şunu belirteyim ki minimal değişiklik hastalığı (mdh) tedavi protokolları konusunda hekimler arasında hiç tartışma yoktur. zira bu hastalık özellikle kortizona fevkalade yanıt verir ve hemen hemen hiçbir zaman da böbrek yetmezliğine gidiş göstermez. nerede tartışma var tedaviye dirençli nadir hastalarda , tedavi sonrası 6-8 hafta içinde remisyon sağlandıktan sonra kortizon dozu azaltığında veya azaltıktan sonra bir süre ki aşağı yukarı 6 ay kadar remisyon devam etmişken ilaç kesildikten sonra alevlenme olduğunda veya ilacın kullanılmadığı uzunca remisyonlara rağmen sık relapslar olduğunda ne yapalım tartışması var. siklosporin, siklofosfamit, aza, mmf bu seçeneklerden. bence böyle sosyal mediada arayışlara girmeyin sizi izleyen meslektaşımıza güveniniz, o zaten dünyada ne yapılıyorsa onu yapacaktır. ben sizin telaş edilecek büyütülecek endişe edilecek bir durumunuz olduğunu sanmıyorum. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Filtrasyon hızı referans böbrek yetmezliği mi

    Sayın mehmet şevki hocam tahmini glomerüler filtrasyon hızı referans aralığı 90 cıktı. sistemde kırmızı uyarı işaretiyle gözüküyor tahlil sonuçlarında bu ne demek oluyor hocam böbrek yetmezliğiyle bir ilgisi varmı? cevabınız için şimdiden teşekkürler sayın hocam..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzun yıllar mı kullanıcam

    Evet hocam ben doktoruma güveniyorum ilaç ayarlaması konusunda falan ama bir tanıdığım tanıdığım siklosporin kortizon gibi olmaz yüksek doz başlamaz sana düşük doz başlanır ve kısa süreli kullanıp kesilmez gerekirse yıllarca kesilmeden kullanılır dedi bende kendisine hastalık biterse 1 2 ay içinde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Minimal lezyon

    Hocam çocukluktan başlayan minimal lezyon böbrek hastalığı 30 yaş ve üstü için nüks ihtimali var mıdır? bilgilendirirseniz sevinirim (sık relaps değil, kortizona tepki çok iyi)

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İga nefropatisi

    Merhabalar hocam 9 yıldır iga nefropatisi hastasıyım. spot idrarda protein takibi yapılıyor. kreatinin 1.18 ve diğer değerler normal hocam ama gfr 80 çıkıyor ama doktorum normal diyor. 4 mg gopten forte kullanıyordum yeni doktorum 5 mg ramipril yazdı. hangi ilaç daha etkili ve iyi hocam, gopten rami...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoksan tedavisi

    Böbrek transplantasyonu hastasıyım nefrotik sendrom nüks ve protein kaçağı sebebi ile daha önce mabthera ve ivig aldım bir yıl içinde 2.nuks seyretti kreatinim rituksi mabtheradan önce iyiydi ancak simdi titte 2.5 24 saatlik ise 3.5 geldi su an endoksan tedavisi planlaniyor siz ne önerirsiniz ritu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam iyi bayramlar dilerim 29 yaşındayım küçük yaşlarından 2 - 3 yaş gibi nefrotid sendrom teşhisi konuldu çocukken 1 sene bilemediniz 2 sene de bir ataklarım oluyordu sık sık en son 8 sene önce 21 yaşında atağım oldu protein kaçağı olmuştu kortizon tedavisi gördüm iyileştim ilaç kesildi ve bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Başka hangi ilaçlar kullanılır

    Hocam böbrek hastalıklarında mdh de mesela kortizon dan başka hangi ilaçlar kullanılabilir? beni bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler iyi bayramlarr

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt matofin

    Doktor bey günaydın.ben lenf için ilaçlı bt çektirdim ama matofin aldığımı söylememişim.bt den 9 gün sonra kanda gfr değerim 122 çıktı.120 üst sınır.gfr yüksekliği de böbrek hastalıklarında gôrülüyormuş ya hocam.böbrekle alakalı sorun yaşıyor muyum,ya da yaşama ihtimalim var mı matofin ve bt kaynakl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Membranoz glomerulonefrit

    Merhaba hocam babama biyopsi sonucunda membranoz glomerulonefrit tanısı kondu. bu hastalık ilerde kansere sebep olur mu? 6 gr gibi bir protein kaçağı var teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gfr değeri düşüklüğü

    Hocam ben annem için yazmıştım.hızlı ve güzel yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ederim.annemin gfr si yıllardır kan tahlilinde 65 70 gibi çıkıyor.cockcrouft gault ta sanırım kilosu yüksek olduğu için sonuç çok iyi?mdrd ile hesaplandığında yine 65 70 çıkıyor çünkü değer.hangisine güvenmeliyim bi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Şeker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek tansiyon

    Merhaba doktor bey.benim sorunum yüksek tansiyon mideme bir sıkıntı giriyor o sıkıntıyla beraber baygınlık hissi be uyuşukluk geliyor ben anlıyorum ki tansiyonum yükselmiş.ölcuyorum tansiyonumu 17.18 lere çıkıyor ortada hiç bir durum yokken kardiyolojiye gittim bir sıkıntı göremediler.teşekkürler ed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat yeri ağrısı

    Merhaba hocam, 8 yıl önce böbrek nakli oldum. üre, kreatin değerlerimde bir sıkıntı yok.ancak birkaç gündür ameliyat yerim ağrımaktadir. idrar çıkışında ve ayaklarda şişlik bulunmamaktadır. en son kontrolümde üre ve kreatinde bir sıkıntı yoktu ancak cok az bir protein kaçağı görüldü.doktorum b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İga nefropatisi

    Hocam merhaba 34 yaşındayım 2011 yılından beri iga nefropati hastasıyım son değerlerim aşağıdaki gibi çıktı; 24 saatlik idrarda protein referans aralığı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sle glomerolunefrit

    Merhaba hocam.daha öncede sorularımı yanıtladığınız için teşekkür ederim.sle class 4 lupus nefrit hastasiyim 32 yaşımda bayanım.size tekrar bir sorum olucaktı benim 15 yıllık takiplerinde kreatinin seviyem.0.6 ile 0.9 aradı gelip gidiyordu en son yaptırdığım tahlilde kreatinin 1.2 cıktı ilk defa.pro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi taşiyicilarinda c- ve d vitamini eksikliği nedeni

    İşlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri rapor tarih hata bildir vitamin d3 - 25 hidroksi kolekalsiferol 22,9 ng-ml 0-0 24.07.2019 aspartat transaminaz (ast) 19 u/l 0 - 35 16.07.2019 alanin aminotransferaz (alt) 20 u/l 0 - 35 16.07.2019 alkalen fosfataz 112 u/l 30 - 120 16.07....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x