Sık idrara çıkma

  • Hocam merhaba.Benim birkaç gündür sık idrara çıkma problemim var.Az su içsem de hemen tuvalet ihtiyacım oluyor.İdrar kaçırma, tutamama durumu yok.Sorun şu şekilde başladı Vajinal bölgemin muhtelif yerlerinde sanki iğne batiyormus gibi acılar hissetmeye başladım 10 gün boyunca devam edince kafama aşırı takmaya başladım.Jinekolog fobimden dolayı doktora gidemedim.Sürekli bunu düşündüm her an genital bölgemi dinleyip duruyordum .Depresyona girdim resmen.Bunları anlatmamin nedeni tam da bunun üstüne sık idrara çıkma problemimin baş göstermesi.Aniden oldu yani.Tesadüf mü bilmiyorum tek bildiğim önceden böyle bir sorunumun olmadığı.Mesela aşırı aktif mesane olsaydı aniden mi ortaya çikardı?Üroloji bölümüne gittim 2 gün önce idrar tahlili temiz çıktı.Ultrason cektiricem 3 gün sonra.Ama hocam geceleri idrara sıkışma problemim olmuyor sabaha kadar rahat şekilde uyuyabiliyorum.Test etmek için de 2 bardak su içip yatıyorum yine bir sorun yok.Gündüzleri oluyor sadece.Başka bir şey düşünmüyorum.Beynimin başka şeye odaklanmasına izin vermiyorum.Anksiyetem var zaten her sene kendime bir hastalık buluyorum.Sanki beynim ne düşünürse o oluyor gibi.Örnek vermek gerekirse otobüste ayaktaysam eğer ve uzun bir yola gidiyorsam bayılacağımi düşünüyorum ve 5 dakikaya kalmaz bayılıyorum 2 kere başıma geldi bu durum.Şimdi de bu idrar problemi çıktı.Sürekli aklımda internetten araştırıp duruyorum hal böyle olunca da idrara çıkmam kaçınılmaz oluyor.Hocam Sizce ne yapmalıyım psikolojik olabilir mi?Doktor sistoskopi,ürodinami gibi şeyler yaptıralım derse diye çok korkuyorum.21 yaşındayım bu arada.Bunlari yaptırmadan önce bir psikiyatriste mı gidiyim.Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen her detayı anlatmak istedim.Teşekkür ederim şimdiden.

  • Doktor Cevabı:

    İdrar tahlili temiz çıktıysa sistit olamaz. vaginal enfeksiyonlar ve kabızlık da sık çıkmaya yol açabilir. aşırı sıvı tüketimi, kahve, çay, çikolata, karpuz vb tüketimi de sık çıkmaya yol açabilir. psikolojik nedenlerle de sık çıkma olabilir. gece rahatsanız daha çok psikolojik nedenleri veya alışkanlıkları düşünmek gerekir. mesane günlüğü doldurmak ve 3 günü tamamlamak sorunu anlamada yardımcı olur.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • 3.testisin varlığı hakkında

    Sayın doktorum, skrotal renkli doppler çektirdim.sag testis 31*21*39 mm sol testis 29*20*41 mm büyüklüğünde olup parankimalari homojendir.testislere ait kitle lezyonu izlenmemistir.belirgin intraskrital sıvı yoktur.epididimal yapılar normaldir.supin pozisyonunda istirahat halinde.sag ve sol venöz pa...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kavernozal yetersizlik

    Hocam merhaba!yaşım 47.doppler testi yaptırdım: stimülasyon sonrası diyastol akım hızları 3cm/sn’nin üzerindedir, kavernozal yetersizlik denildi.(arteriyel sistem normal) bu durumda cialis vb ilaclarla cinsel yaşamımı sürdüremezmiyim hocam? çözüm illaki protez midir bu sorunda? ( ilişki öncesi 20...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testeron dusuklugu

    Merhaba hocam bir sorum olacakti epidimim kistleri testeron dusuklugune neden olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testis kanseri engelli rapor orani

    Merhabalar hocam ben iki ay önce testis kanseri teşisi konuldu ve sağ testisim alındı sperim dondurulma yapılmadi 3 kür kemoterapi aldım bu arada kan sulandırıcı ignede vuruluyorum benim bu durumlarda engelli raporu alma oranımi kaç olur cevapiniz ilginiz için şimdide tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testosteron replasman

    Hocam iyi günler babam 74yaşında;pankreas kuyruk kısmında 13 mm kisti var..takipte 3 yıldır büyüme ve değişim olmuyor..birde mr çekilirken sol sürrenal bezde kalınlaşma çıktı diye endokrinoloji ye sevk edildi orada geniş tahliller yapıldı..sürrenal bezin hormonları idrar ve kanda normal çıktı yalnız...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testis mastürbasyon

    Benim testisleiim bazen büzüşmüş gibi oluyor bazende dolgun gibi oluyor neden ne olabilir fazla mastürbasyon yapıyorum ondan olabilirmi biirde fazla mastürbasyon kısırlığa yol açarmı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rica ederim

    Hocam e nabiz şifremi gönderebilecegim sosyal medya hesabınız varmi ordan göndersem

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rica ederim

    Mrb hocam size e nabiz şifremi versem tomografi görüntülerime bakabilirmisiniz zahmet olmazsa cevabiniz için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Ultrasonda perirenal bölgede loküle sivi görünümü izlenmiştir sekel hocam bu ne demek cevabiniz için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Magnezyum desteği hk.

    Hocam merhabalar,bende orta düzey böbrek yetmezliğı var.böbrek kan degerlerim.kreatin 1;29 egfr 59 üre bun 13 potosyum 4,9 sodyum 139 i̇drar tahlileri normal takip için gittiğim doktorum emekli oldu.magnezyumum normal olsada 1700 bana uyku ve huzursuz bacak hafif kalp çarpıntısı icin magnezyumun 200...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker düşüklüğü

    Merhaba hocam 33 yaşında bir bayanım sorucam diyetisyen e gidiyorum tahlil istedi . açlık kan şekerim 85 . 2.saat tokluk kan şekerim 97 civarı hba1c testim 5.19 . homair 1.7.sizce bu değerler normalmi az besin tukettigimden mi tokluk sekerim düşük anlayamadım sizce bir problem varmı degerlerde

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 5 mg tadalafil kullanimi

    Hocam merhabalar. cinsel performansi artırmak adina duzenli olarak hergün 5 mg tadalafil kullanmak sakıncalı olur mu. yoksa sadece iliski yasanacakken mi kullanmak gerekir. yasım 34 erken bosalma sorunum oldugu icin bosalsam bile sertliği koruyabilmek adına. cevabiniz için teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Peniste ağrı ve şişlik

    İyi günler doktor bey dün mastrubasyon yaptım ama penisi biraz sıktım zorladım yani kafa kısmında herhangi bir ağrı yok ama aşşağı kısımlarda ağrı var ve hafif şişlik var bir sorun mı var sizce ??

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsellik ile ilgili

    Hocam merhaba ben varikosal ameliyati olmuştum 4 ay önce sol tesisten tesise giden bir damar tel gibi sert ve hareket edince batma hissi verir şeklinde acıtıyor bu zamanla geçer mi tüm muane ve mr çekildi herşey normal görünüyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsellik ile ilgili

    Hocam testesteron ve kan idrar testi yaptırdım ama bende cinsel uyarı olmuyor daha önce böyle bir şey yok tu özellikle oturunca sırt üstü uzaninca penis küçücük oluyor ve hiç bir şekilde uyanmiyor penis kan basıncının düşmesi olabilir mi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x