Sigara ve öksürük

  • Merhaba yaklaşık iki aydır sigara içiyorum bir paketi 3 günde filan bitiriyorum sigara içmek istemiyorum fakat içmeyince öksürüğüm artıyor bu sefer tekrar sigara içiyorum doktora geçen hafta gittim ilaç verdi öksürük ile ilgili fakat fayda etmedi bırakınca öksürüğüm artıyor ne yapmam gerek sigara içmek istemiyorum ilaçlar kar etmiyor doktor solunum testi filan yaptı birşey yok dedi sigara ile ilgili akciğerinde filan ne yapmam lazım....

  • Doktor Cevabı:

    Öksürük aslında solunum sisteminin savunma mekanizmalarından biridir. sigara bu faydalı refleksi kırabilir. sonuçta öksürük azalabilir. sigarayı bırakın ve sabredin. öksürük bir zaman sonra azalıp geçecektir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan değerlerim yüksek

    Hocam bu değerlerim yüksek çıktı protrombin zamanı.12.8 (alanın alt.63) (kalsiyum10.82) (ürik asit 9.3) (hemoglobin 17.4) (mchc 36.9) ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl yüksekliği

    Merhaba doktor hanım .yaşım 21 ve 17yaşımdan beri her sene yaptırdığım kan tahlillerimde ldl kolestrol düzeyi 125 ile 170 arasında çıkıyor hep.sanırım bu damarlarda tıkanıklık yapıyormuş. bunu yeni öğrendim ve öğrendiğimden beri yediklerime daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.küçüklüğümden beri spo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybanu Gökçen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çarpıntı sürekli

    Hocam iyi günler 24 yaşındayım sigara kullaniyorum.bende kalp çarpıntısı ve nefes darlığı oluyor kalp doktoruna gittim bir şeyin yok dediler hemogram kan testi yaptırdım kansızlık felan mı var diye hemoglobin degerim 17 cikti.butun değerler normal cikti.spor yaptığım zaman koşarken hiç bir şey hisse...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertansiyon

    Hocam selamlar, 21 yaşındayım yaklaşık 6 ay önce rastgele ölçtüğüm tansiyon 14.9 değerinde gelmişti. bu sonucun üzerine bir eczanede düzenli tansiyon takibi yaptırdım ve hep 16.9 15.9 değerleri oluştu. bu sonuçların olduğu vakit stresli ve yoğun bir yaşamım vardı. ardından özel bir hastanede tetkikl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin eksikliği saç dökülmesi

    Hocam tekrardan merabalar.bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptım ve böyle bir şey geliyor aklıma.ben 5 senedir sigara içiyorum ve sigaraya başlamamla saç dökülmeminde başladığını çok iyi hatırlıyorum tabi ozamanlar saç baya sığdı hacimliydi dökülmeyi pek aldırmıyordum ama şu son iki sene de döküle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Buzlu cam görünümlü nodül

    Merhabalar hocam yaklaşık bir aydır sol göğüste bir ağrı şikayetiyle doktora gittim. başlarda yemek yedigim anda batma seklinde başladı sonra daha fazla alana yayıldı sol kol omuz boyun dahil genelde gece ağrımaya başladı. bt raporumda sol akciğer üst bölgede 6mm buzlu cam görünümlü bir nodul tesp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer bt incelemesi

    Sigara ve alkolu biraktim 7 aydir kullanmıyorum rapor böyle virus nedeni ile gidemiyorum göstermeye sonucu randevuda alamiyorum cok mu kötü durum hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak problemi

    Hocam merhaba nezaman başladığını bilmiyorum ama tahminimce 2 yıldır bağırsaklarımda problem var bazı dönemler kabız bazı dönemler ishal oluyorum ama şiddetli değil tuvaletim geliyor gidiyorum bazen yapamıyorum bazende çok rahat dışkılıyorum ama yinede tam bi rahatlama hissi olmuyor karın ağrısıda h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek ldl

    Merhaba doktor bey .yaşım 21 ve 17yaşımdan beri her sene yaptırdığım kan tahlillerimde ldl kolestrol düzeyi 125 ile 170 arasında çıkıyor hep.sanırım bu damarlarda tıkanıklık yapıyormuş. bunu yeni öğrendim ve öğrendiğimden beri yediklerime daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.küçüklüğümden beri sporl...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanamalı gebelik

    Güzel cevaplariniz için teşekkürler hocam. ben doğal yoldan hamile kalabildiğim için şuan tüp bebek olayını henüz askıya aldim şuan.. size son bir sorum olacaktı.ben hiç coraspirin,iğne kullanmadan 2gebeligimde de embriyoya kadar gördüm sadece kalp atışı alinamadi. şimdi gebelik öncesi coraspirin...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak problemi

    Hocam merhaba nezaman başladığını bilmiyorum ama tahminimce 2 yıldır bağırsaklarımda problem var bazı dönemler kabız bazı dönemler ishal oluyorum ama şiddetli değil tuvaletim geliyor gidiyorum bazen yapamıyorum bazende çok rahat dışkılıyorum ama yinede tam bi rahatlama hissi olmuyor karın ağrısıda h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dideral kullanımı

    Dideral kullanımı. hocam bende 5 yıl önce taşikardi sorunları baş gösterdi. ben çok içsel ani etkilenen, çabuk heyecanlanan biriyim doktor o zamanlar dideral vermişti başlarda düşük doz kullanıyordum günde 2 çeyrek gibi. fakat ataklar sıklaşmaya başlayınca dozunu günde 2 yarıma çıkardı doktorum. gün...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzaması

    Kilom 69.74 arası annemin boyu 1.63 babamın boyu 1.73 benim boyum saglık ocagında ölçtüm 1.76.75

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli hocam.

    Hocam merhaba;şimdiye kadar ki cvplarınız için çok teşekkür ediyorum.bişey daha sormak istiyorum hocam..10x6 mm nodül için biyopsi yaptırıcam salı günü.diyelim ki temiz çıktı hocam,bu nodül ilaçla küçülür mü .yoksa büyük diye ameliyatmı olmam lazım.benim tsh th4 sonuçlarım normal çıktı.kalp çarpıntı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik ve grip

    İyi günler doktor bey benim sorum biraz uzun rica etsem cevaplarmısınız.özellikle kış aylarında sadece bir defa grip olurken 2 yıldır 10un üzerinde grip oldum, sürekli üst ve alt solunum enfeksiyonu geçirdim, boğaz ağrısı kas ağrısı ve halsizlik geçmedi, ev işi yaparken sürekli omuzdan yorulma el ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x