Şeker

  • Ülkü hocam merhaba size önce şeker belirtileri ile ilgili iki soru sormuştum hatırlayacaksınız. kan tahlili sonucunda açlık kan şekerim 129 çıkmıştı siz kesinlikle diabet hastası olmuşsun demiştiniz size gönülden inanıyorum ama ben burada ki doktorları inandıramıyorum şekerin yok şeker yükleme testine gerek yok diyorlar şekerim çok düzensiz çıkıyor ölçüm cihazı aldım sabah erken ölçüyorum 100 civarında çıkıyor kahvaltıdan sonra saat 11 gibi şekerim düşmeye başlıyor ellerimde titreme oluyor gözlerim uykusuz kalmış gibi sancıyor baygınlık hissi yaşıyorum dikkatim dagılıyor iş yapamıyorum ta ki yemek yedikten 3-4 saat sonra şu an size yazarken bile aynı sıkıntı var çok halsizleşiyorum tokluk şekerimi ölçüyorum yemekten 45 dakika sonra 140 -145 civarında çıkıyor iki saat sonra bu değer yine 100 ün altına düşüyor 90 -83 bu civarda bu değerler normal mi, bir defa tahlilde kan şekeri 129 çıktıysa bu tanı konulması için için yeterli mi ...teşekkür ederim şimdiden

  • Doktor Cevabı:

    Tabii ki yeterli değil değerli danışanım. ileri terkik tapmamız lazım. size daha önce açıkladığım gibi sadece dvitamini eksikliğiniz varsa bile gizli şekerinizi terikleyebilir. tüm risk faktörlerinizin incelenmesi taraftarıyım. bir de ne kadar erken teşhis ve tedavi edilirse o kadar avantajlı olursunuz. hastalığınız ilerlemez

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Penis travma

    Hocam selam aleyküm yaşım 21. 12 yaşındayken samavere su doldururken karnım musluğuna değmişti ve penisime sıcak su dökülmüştü penis başı ve gövdesi kırmızı olmuştu doktora gitmedim hiç deri soyulması olmadı. ama sertleşme sorunu ozamanda oluşmuştu farkındaydım. sonra yaklaşık 5yıl önce ilk defa mas...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebekten aşılamaya geçiş

    Hocam merhaba polikistik over tanısı konulan yaklaşık 2 yıldır gebe kalmaya çalışan biriyim.1 kez klomen kullanımı ile 1 yumurta oluşumu ve 1 gonal f iğneli aşılamada yine 1 yumurta oluşumu ile negatifler yaşadım. tüp bebek tedavisine başladık gonal f 450 iğneleri ilk 5 gün 150 olarak vurulduktan so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hba1c yüksek mi

    Sayın doktor bey açlık şekerim 90, 2.saat toluk şekerim 105 .hba1c 5,7. 5.7 çok yüksek mi.yorumlar misiniz. iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Kökten

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoroid kanaması

    Hocam evde annem covid belirtilerinden bu yana 9. günü durumu iyi sadece koku kaybı var. şimdi asıl olay babam 58 yaşından tansiyon ve şeker hastası ve hemeroidi bulunmakta. dün öğleden sonra büyük abdestini yaparken kanaması olmuş fazla çıktığında ise halsizleşme ve başı dönmesi yaşadı 5 dakika son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon değerleri normal mi

    Merhaba 19 yaşındayım adet düzensizliği yaşıyorum gittiğim bir doktor östrojenimin düşük olduğunu başka bir doktor pcos olduğumu söyledi hormonlarım tsh: 1.32 uiu/ml estradiol(e2): 29.0 pg/ml fsh: 7.7 miu/ml lh: 7.4 miu/ml prolaktin: 13.8 ng/ml çıktı bu değerlern normal mi yoksa bir anormallik var m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş dönmesi

    Hocam evde annem covid belirtilerinden bu yana 9. günü durumu iyi sadece koku kaybı var. şimdi asıl olay babam 58 yaşından tansiyon ve şeker hastası ve hemeroidi bulunmakta. dün öğleden sonra büyük abdestini yaparken kanaması olmuş çıktığında ise halsizleşme ve başı dönmesi yaşadı 3 dakika sonra ken...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baş dönmesi

    Hocam evde annem covid belirtilerinden bu yana 9. günü durumu iyi sadece koku kaybı var. şimdi asıl olay babam 58 yaşından tansiyon ve şeker hastası ve hemeroidi bulunmakta. dün öğleden sonra büyük abdestini yaparken kanaması olmuş çıktığında ise halsizleşme ve başı dönmesi yaşadı 3 dakika sonra ken...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol ayak bileğinin sağa göre kalınlaşması

    Benim diz altı kaslarimda bazı geceleri kas sertleşmesi gibi ağrı oluşuyor ve masaj yaparak rahatlıyorum. bu günlerde sol bavagim diz altı bölgesi sağa göre ödemli ve kalın hale geldi. annem buna benzer bir rahatsızlık geçirdi ve damar tıkanıklığından ayağı kesildi. şeker hastalığı vardı. benim kan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Farid Gojayev

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu

    14 haftalık hamileyim ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum var. doktor tavsiyesi üzerine 2 kez birer hafta arayla monurol 3g şaşe kullandım. fakat durumumda bir değişiklik olmadı, kısa süreli etki gördüm. idrar yolu enfeksiyonunun tekrarlamaması için ne yapmam gerekir? bebeğime zararı olur mu? şim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fikriniz çok önemli sn hocam

    Hocam annem 48 yaşında şeker hastası insülin kullanıyor 2 gündür hafif burun akıntısı var ateşi 36.6 felan ateşi yok yani öksürüğüde yok o yüzden teste gitmiyoruz hastaneler çok dolu gripse de oradan enfekte olur sonra vicdan azabı çekeriz ne zaman teste götürelim öksürük olursa mı ateş yükselirse m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüzde şimşek çakması

    Hocam geçen sene yuzumde şimşek çakması oldu bu senede iki kere sonuncuda yüzümde iyne batması oldu dvm ediyor .ağrı kesiciyle iki gün geciyo..yasim 51. şeker tansiyonum var..miyalji olabilir mi... sonucumu yorumlar mısınız..tsk ederim..çok sekanslı çok düzlemli inceleme yapılmıştır. bulgular: bifro...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakküler beyin anevrizması

    Hocam beynimde 3 mm sakküler anevrizma var. 46 yaşındayım. anevrizmanın girişimsel radyoloji pipeline akım çevirici stent yöntemiyle tedavi edilmesi tavsiye edildi. bu süreçte başımda damar seğirmesi, bazen de iğne batması gibi hisler ile alın üst kısmında uyuşukluk ve ağrı benzeri duyumlar oluşuyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibrosiz acill lütfen

    Merhabalar hocam bizim bebeğimizde topuk kanı iki sonucu da . 106. ve 83 . çıktı ve biz ter testine yönlendirildik ama sizin makalelerinizde okuğum gibi bi ter testi olmadı bi gün önce yıkansın dediler oysaki siz olacağı akşamdan yıkayın diyosunuz ve olmadan önce bol kopuklu su ile yıkanması gerek k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bir ay içinde 3 kere adet görmek

    Iyi günler hocam, kasım ayının ilk günü regl oldum 6 gün sonra bitti, 5-6 gün sonra tekrar regl oldum o da 6 gün sürdü. ikinci reglden 3 gün sonra bugün tekrar regl başlıyor gibi. 1 ay öncesinde kortizon vurunmuştum 1 ampül. acaba bundan kaynaklı bir düzensizlik midir? bir de tip1 şeker hastasıyım b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayhan Şahinler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Stokin fırtınası

    Hocam iyi günler evde pozitif korona hastası bulunmakta ilk belirtisi salı günü başladı baş ağrısıyla ve çarşamba günü öksürük , burun akıntısı , hapşurma , üşüme, halsizlik tarzında başladı bende c vitamini santos calcium 1000mg ve umca solisyon vermeye başladım perşembe günü öksürük , burun akın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x