Şeker, lenf bezi, mide

  • hocaam merhabalar yaşım 25 adım Selen. Sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben rutin kan tahlili yaptırdım. İlk sorum..Ferritin 7.3 çıktı fakat hemoglabin 12.8 buna anemi nedir mi? Ikinci sorum..glukoz açlık 111 çıktı fakat insulin hormonu normal hba1c 5.3 normal sınırlarda.. akabinde parmaktan seker olcmeye basladim 8-10 saatlik aclik sekerim 113-115 arası gidip geliyor. Toklukta 150 den asagi dusmuyor 1 sene önce gebelikte seker cikmisti diyetle normale dondu insulin e gerek duyulmamisti.. hba1c normal cikip aclik 111 cikmasi seker hastaligi gostergesi olabilir mi?ailem de annem dayim dedem babannem seker hastasi Kanda amilaz testi de yapilmisti baska bir sebepten onda da sıkıntı cikmadi. 3. Sorum ise boynumda parotis komsulugunda kisa aksi 1 cm i geçmeyen reaktif lenf nodulleri var 2 tane.. hemogram ve ldh amilaz sikinti yok crp 5,6 sedimantasyon 20 da crp bir tik yüksek olmasi gripken kan alinmasi oldugunu dusunuyorum.. acikcasi lenfomadan cok suphelenmistim gece terlemesi ates kasinti yok.. sadece 1 ayda bir buçuk kilo verdim cok stres yaptigim icin bu kiloyu vermiş olabilir miyim? Ya da sekerimin hafif yuksek seyretmesiyle alakali bir durum olabilir mi? Tsh t4 alt ast ggt ure bun hepsi normal... midem de bazen cok hafif ağrı ve hafif yanma oluyor sirtima vuruyor midemle ilgili bir problem mi var diye dusunmeye basladim... internet insan psikolojisini cok etkiliyor kilo kaybinda mide kanseri bagirsak kanseri yaziyor . Benim herhangi bir karin agrim ishal kabizlik kusma bulanti hazimsizlik siskinlik diski renginde degisiklik gibi bir sikayetim yok. Herhangi bir ulser gastrit polip kilo kaybi yapar mi?olur biraz uzun oldu kusura bakmayin. Simdiden cok teşekkürler. (1 sene önce dogum yaptim suan 63 kiloyum asil kilom bu degil 58 den yukari cikmamistim hic hamilelikten once acaba eski kiloma donuyor olabilir miyim? Sadece bir anda karnim gidince sasirdim prediyabette kilo kaybi yapabilirmi

  • Doktor Cevabı:

    Sevgili selen,mide ile ilgili sorun çözümü öncelikle tanı konulması ile başlar,bunun için de endoskopik tetkik ve üst batın ultrason tetkik yapılmasını önerebilirim.tanı konulduktan sonra da tedavi uygulanır. diğer sorularını da; kan ile ilgili olanını hematoloji, diabet ile ilgili olanını da endokrinoloji uzmanına yönlendirirsen daha doğru yanıtlar alabileceğini düşünüyorum.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mide grultusu

    Teşekkür ederim hocam. yani özellikle yemek yedikten sonra bir gurultu oluyor ve gece uyurken de bazen oluyor. ağrı ve ya yanma yok şuan :)

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Değerli hocam bir hususta sizin değerli görüşünüzü almak istedim yardımcı olursanız çok mutlu olurum. sayın hocam tam 1 ay önce başlayan sol meme üstünde böyle bıçak batması gibi ağrı başladı s omuz üstünden sırt kürek kemiğine kadar yayıldı ilk günler sırt ağrısı uykudan uyandırirdi sonra geçer gib...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide de şiddetli ağrı

    Teşekkürler doktor bey, sonucu sizinle paylaşacağım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide de şiddetli ağrı

    Merhaba barış bey, annemin yıllardır süren mide rahatsızlığı var. fakat bu sene bu ağrılar azmaya başladı, yediği her yiyecek mide ağrısı yapıyor ki, bu ağrı çok şiddetli bayılma noktasına gelicek şekilde bir ağrı. ağrının yanında geğirme, ağıza asit gelme, midede ekşime, yanma ve sırt ağrıları da b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide grultusu

    Merhaba hocam. ben stresli bir dönemden geçiyorum. bundan 1 buçuk ay önce cek up yapmıştık herhangi bir durum görülmemişti fakat şuan midemden gurultular geliyor ve özellikle de gece geliyor hocam, ağır yemek yediğim de midemde yanma oluyor. sizce sorun büyük mü ya da ne olabilir sorun?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide patoloji sonucu

    Acaba bu raporu yorumlayabilir misiniz?teşekkür ederim. özofagogastroduodenoskopi raporunda özofagus: lümeni,mukoza rengi ve görünümü normal. kesici dişlerden itibaren 19.cm'de lokal venöz dilatasyonlar izlendi. özofagogastrik mukozal bileşke normaldi. mide: korpusta mukoza ödemli hiperemikti.antru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol kaburga altında yemek sonrası batma sancı şişkinlik sırta yayılan yanma...

    Hocam çok teşekkür ederim. i̇bs de yemek yerken, yemek sonrası gelip giden tarzda sol alt karın ve göbek bölgesinde sancı ve spazm tarzı karın ağrıları olması da normal midir? ve tranko buskas gibi ilaçlar etkisini ne zaman göstermeye başlar 4 ilaç aldım şu ana kadar. tüm sorularımı sıkılmadan cevap...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide endeskopi sonucu

    Acaba bu raporu yorumlayabilir misiniz?teşekkür ederim.özofagogastroduodenoskopi raporunda özofagus: lümeni,mukoza rengi ve görünümü normal. kesici dişlerden itibaren 19.cm'de lokal venöz dilatasyonlar izlendi. özofagogastrik mukozal bileşke normaldi. mide: korpusta mukoza ödemli hiperemikti.antrumd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburga altında yemek sonrası batma sancı şişkinlik sırta yayılan yanma...

    Sayın hocam tekrar merhabalar. umarım iyisinizdir. hocam ben demir ilacı kullanımını bitirip tekrar kan tahlilleri mi yaptırdım. buna istinaden demirim 28 den 84 e ferritin 11 den 29 a çıktı. hemoglobin 16.2 hct iste 48 civarı çıktı. demir ilacı kullanıma bağlı reflü için ise razogen verildi faydası...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sezaryan sonrası ağrı

    Teşekkür ederim hocam allah razı olsun 🤲🏻 uykudan uyandırmıyor büyük abdest yaptığımda hafif bi rahatlama hissediyorum yemek sonrası daha fazla oluyor sanki ağrım sırtımda ağrı oluşuyor kan tetiklerime bakıldı trigliserid alt amilaz bılırubın ast bun lipaz bu değerler normal çıktı fakat gun içerisin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sezaryan sonrası ağrı

    Hocam merhabalar 5 ay önce sezaryanla doğum yaptım fakat bebeğimi kaybettim son 2 haftadır sağ tarafımda ağrı oluyor batımda börek ve safra kesesinde 3mm taşlar saptandı 5 sene öncesi ülser geçmişimde var psikaytri önerdiği lustral ve desyrel kullanıyorum bunlar yan etki sağlar mı yoksa tetik veya k...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburga altında yemek sonrası batma sancı şişkinlik sırta yayılan yanma...

    Hocam merhaba meteospasmyl kullanıyorum. 3x1 ve iyi gelmeye başladı gibi. gaz çıkışı vs daha rahat oluyor. bu ilacı aç mı yoksa tok karnına mı alacam. birde bu ilaçlar hafif karın ağrısı vs yapar mı? bu aralar yemek öncesi veya sonrası hafif karında burkulma ve bunu izleyen gaz veya dışkılama oluyor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhaba hocam 29 yaşındayım

    Merhaba hocam benim sol gögsüm de agrı oluyor arada bir oluyor sanki böyle baskı var gbi günlerce süren oluyor baş dönmesi demimde dengesizlik sersemlikte 2 defa oldu ama gün boyu sürdü kardoloji gittim bişey cıkmadı mide gastrık reflü ülser vardı o böyle sol gögüs te agrı yaparamı gün boyu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide de kazınma, bulantı

    Yaklaşık 1 haftadır midemde kazınma ve bulantı hissi var, hiç gecmeyen bi bulantı kazınma hissi artık rahatsız edici boyuta geldi. yediğimden içtiğimden tat almaz oldum. sebebi nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonucum

    Çok teşekkür ederim doktor bey saolun.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x