Şeker, lenf bezi, mide

  • Sayın hocaam merhabalar yaşım 25 adım Selen. Sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben rutin kan tahlili yaptırdım. İlk sorum..Ferritin 7.3 çıktı fakat hemoglabin 12.7 buna anemi nedir mi? Ikinci sorum..glukoz açlık 111 çıktı fakat insulin hormonu normal hba1c 5.3 normal sınırlarda 1 sene önce gebelikte seker cikmisti diyetle normale dondu insulin e gerek duyulmamisti.. hba1c normal cikip aclik 111 cikmasi seker hastaligi gostergesi olabilir mi? Kanda amilaz testi de yapilmisti baska bir sebepten onda da sıkıntı cikmadi. 3. Sorum ise boynumda parotis komsulugunda kisa aksi 1 cm i geçmeyen reaktif lenf nodulleri var 2 tane.. hemogram ve ldh amilaz sikinti yok crp 5,6 sedimantasyon 20 da crp bir tik yüksek olmasi gripken kan alinmasi oldugunu dusunuyorum.. acikcasi lenfomadan cok suphelenmistim gece terlemesi ates kasinti yok.. sadece 1 ayda bir buçuk kilo verdim cok stres yaptigim icin bu kiloyu vermiş olabilir miyim? Ya da sekerimin hafif yuksek seyretmesiyle alakali bir durum olabilir mi? Tsh t4 alt ast ggt ure bun hepsi normal... midem de bazen cok hafif ağrı oluyor sirtima vuruyor midemle ilgili bir problem mi var diye dusunmeye basladim... internet insan psikolojisini cok etkiliyor kilo kaybinda mide kanseri bagirsak kanseri yaziyor . Benim herhangi bir karin agrim ishal kabizlik kusma gibi bir sikayetim yok. Herhangi bir ulser gastrit polip kilo kaybi yapar mi?biraz uzun oldu kusura bakmayin. Simdiden cok teşekkürler. (1 sene önce dogum yaptim normalde kilom 63 degil 58 den yukari cikmamistim hic hamilelikten once acaba eski kiloma donuyor olabilir miyim)

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, öncelikle bu kadar üst üste soruya yoğunlaşıp cevap veremeyeceğim. i̇lk üç soru: 1. anemi yok, tedavi gerekmez 2. şeker yok, bunun adı bozulmuş açlık glikozu, şeker hastalığı riski sağlıklı insana göre yüksek anlamına gelir. tedavisi, kilolu iseniz kilo vermeniz.. 3. 1 cm’den küçük lenf nodu önemsizdir, lenfoma ile ilişkili değildir

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mr inceleme

    Hocam merhaba 1 sene önceki mr ımda solda bazel gonglion düzeyinde tüm sekanslarda bos ile izoitens genişlemiş perivasiküler boşluk i̇le uyumlu milimetrik sinyal değişikliği alanı izlenmektedir yazıyor. yeni çekildiğim ilaçlı mr da ise böyle bir durum yazmıyor doktor da hiçbirşey olmadığını söyledi....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gerilemeyen zatürre

    Hocam iyi günler anneme 17 kasımda zatürre teşhisi konuldu sol ciğer lobun %80 i sağda yok 6 gün iğne tedavisi yapıldi toplam 12 adet iğne ancak gerileme veya ilerleme olmadı doktorumuz kan tahlili yaptı temiz çıkınca hapa geçti 5 gündür hap kullanıyor hala düzelemedi 12 gündür tedavi oluyor düzelme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ara sıra kusma

    Merhaba i̇smim ertuğrul. kızım 4,5 yaşında ve uzun zamandır öksürme vardı bazen de kusma. öksürük ventolin, cortair ve levmont ilacı ile neredeyse kesildi ancak kusma yine var. yardımcı olabilir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bahar Göktürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Elleacnelle dk

    Merhabalar öncelikle. regl düzensizliğim sebebiyle elleacnelle doğum kontrol hapına başladım. şuan 2. kutunun ortasındayım. 1. kutuya 1 hafta ara verdiğimde reglim, aranın 3-4. gününde başladı ve 2. kutuya başladığımda kanamam 3-4 gün devam etti. sorum şu o 7 günlük arada reglin kayması gebelikten k...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi raporu

    Mrb hocam orta kesimde taşım var bu taş tehlikeli bi yerdemi orta kesimde olması benim için avantaj mi cevabiniz için teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Merhaba hocam . i̇ki üç gündür öne doğru derin nefes alırkan sol göğsümde bir ağrı oluşuyor hocam. düz dururken derin nefes alıyorum ağrı olmuyor. bundan 1 .5 ay önce kardiyoloji tetkiklerim ypaılmıştı ama bir sorun çıkmamıştı.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gizem Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam çok korkuyorum

    Hocam merhaba nasılsınız bir soru soracaktim benim bağırsakların da gaz varmış gibi bir his var karnimda guruld ve karın ağrısı var sanki gaz yapsam çıkacak tahatliycsm gibi ishal de değilim kabız da değilim ama çok sosis gibi de değildi diski şu gibi de değil tam bosalamam hissi var hazimszilik var...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun tıkanıklık

    Mrh hocam özel muayene niz var mı telefon numaranızı yazabilir misiniz gelip muayene olsak ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akıntı durumu

    Merhabalar ben 8 aydır yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum korunma amaçlı 6 ay önce sistit geçirdim (sarımsı,yeşilimsi bir akıntım vardı ve ilk gün kaşıntım olmuştu) bi daha öyle yoğun bir akıntım olmadı fakat son aylarda regl bitiminde birkaç günlük kaşıntım oluyor ped alerjisi olabilir mi arada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskobı sonucu ne cıkmıs hocam yardımcı olurmusunuz

    Servikal torokal ve abdominal özofagus normal bulundu z çizgisi 40. cm de geçildi mideye girildiginde açlık sekresyonu belirlendi. mide tüm bölümleri ile incelendi. pitotik mide mevcut idi. pilor santralize ve fonksiyone bulundu. belbus ve 2.kıtada özellik saptanmadı retroversiyonda kardia ve fundus...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam merhaba nasılsınız bir soru soracaktim benim bağırsakların da gaz varmış gibi bir his var karnimda guruld ve karın ağrısı var sanki gaz yapsam çıkacak tahatliycsm gibi ishal de değilim kabız da değilim ama çok sosis gibi de değildi diski şu gibi de değil tam bosalamam hissi var hazimszilik var...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hocam merhaba öncelikle nasılsınız size bir soru sormak istiyorum lütfen detaylıca açıklarmısınız. sürekli ic dudakları aralayıp kızlık zarına bakıyordum.ıkınarak bakıyordum zamanla vajinamdan gaz cıkmaya başladı. adet olurken kanım üste cıkıyor dıs dudakların icinden üste doğru cıkıyor. ve biraz yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bu şekilde aşı gerekir mi

    Doktor bey merhaba. öncelikle belirtmeliyim ki bu konuda endişesi artmış biriyim. bu yıl haziran ve temmuz aylarında toplamda 4 doz olacak şekilde, 26.06.2021, 29.06.2021, 03.07.2021, 10.07.2021 tarihlerinde kuduz aşısı oldum. cumartesi günü sahilde oturuyorken ben fark etmeden kedi yaklaşmış arkama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik belirtisi ve kist

    Merhaba hocam, 17 kasım yumurtlama gunumdu iki üç gün önce iğne ucu kadar bir kan gordum sonrasinda da kahverengi lekeler oluşmaya başladı adetime 8 gün var yumurtlama zamanından beri kasıklarımda özellikle akşamları çoğalan bir batma var 10 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum bu batmalari önce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz çok acil

    Hocam 17 gün once sokak kedisini severken dişiyle az bişi çizdi kan akmadı . kafama takıldı 2 gündür hapşırık baş ağrısı mide bulantısı var dün gittim doktora hatırlatma dozu yaptılar 3 sene önce 4 lü kuduz aşım vardı. bu saydıklarım kuduz belirtisi mi ? herhangi bir sorun olur mu? kediyi takip etme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x