Şeker hastası...

  • merhaba hocam; ben 49 yaşında diabet hastasıyım şekerim normal seyirde gidiyor açlık120 - tokluk 180 gibi genel olarak sorunum 2 gündür ayak bileklerimdeki şişlikler sabahları gayet güzel hiçbir şişlik yok akşam eve gidince abartılı derecede şişlik mevcut, birde sabahları ayağımı ilk yere bastığımda acı hissediyorum 2-3 adım sonra normale dönüyor..

  • Doktor Cevabı:

    Ayaklarınızdaki şişlikler böbrek, kalp, troid gibi hastalıklarla yada bacakların dkan dolaşımında problem varsa olabilir. endokrinoloji veya dahiliye, kardiyoloji bölümlerine başvurup şişliklerin sebebini araştırmanızı öneririm.ağrı ise ortopedi bir probleme bağlı olabilir.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sürekli düşük tansiyon ve nabız

    Hocam iyi akşamlar, kendimi bildim bileli tansiyonum 10'a 6 civarında, nabzım sürekli düşük, hava çok sıcak olsa bile ayaklarım buz gibi, buna karşın ellerim sürekli terliyor, nabzım da hep 45-50 civarında, kardiyoloğa gittiğimde hafif bir üfürüm olduğunu söyledi doktor. bradikardi vb. bir durum ola...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi demir eksikligi

    Hayırlı günleriniz olsun.hocam sonçlarımı yorumlar mısınz? hemoglabin: 12.8 (12.3-15.3) eritrosit(rbc): 5.3(4.1-5.1) **** (80-93) ****(28-33) ****(33-36) rdw-cv: 15.0(11.5-14.5) bazofil ****(0.2-1.0) ****(4.4-11.3) nötrofil oranı: 46.7 (40-74) trombosit(plt): 281 (150-400) kansızlık var mı diye bakt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam 9 yaş kızıma yapılan rutin kontrolde çıkan kan değerlerini değerlendirebilirmisiniz? rbc 5,14(4-4,9) yüksek nötrofil 1,17(1,12-8,1) %nötrofil 23,8(43-65) düşük hct 40,3(32,4-39,5) yüksek hgb 14(10,6-13,4)yüksek %lenfosit 60,7(25-40) yüksek nrbc 0,01(0.03-0,15) nrbc % 0,2(0,03-0,15) de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferrritin düşüklüğü

    30.12.20 te hgb15.4 mch29.3 mchc34.5 mcv85iken 11.01.21 de hgb13.5mch29.3mchc34.7mcv84.5 ferrtin serum 15.8(23.9-336.2)oldu.28.01.21 d deki sonuçlar hgb14mch29.1 mchc34.2 mcv85 ferritin 8.5 demir bağlama 367 demir serum 61.7 çıktı. son tahlilimdede 15.03.2021 mch27.5 mchc32.5 mcv84.6 hgb14.5ferrit...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Mrhb.hocam 5 yaşındaki kızımın kan sayım değerleri şu şekilde: ly% 54.1 eo% 2.4 eo#0.16 10^9/l ne% 38.0% ne#2.50 10^9/l rdw sd 34.8 fl pct 0.329 % hgb 13.5 rbc 4.78 10^12 /l mch 28.3 pt.%.ts 100 pt.inr ts 0.97 ınr mchc 34.0 mo%4.9 protrombin zamanı 11.6 aptt 34.1 crp 1.00 mg/l plt 366 10^3 ul p-lcr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi

    Hocam 34 yaşındayım bende akdeniz anemisi var(taşıyıcı) teşhis 17 yıl önce cerrahpaşada konuldu..geçende öyle psikiyatrist doktor kan tahlili istedi hemoglobin 11 çıktı hiç doğru dürüst düzgün değer yok hep aşağı yukarı oklar bu normalmi. birde yüzüm çok beyaz ayakta durdumu çok direncsizleşiyor vüc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Iğne batmaları

    Merhaba ben elimi çok sık soğuk suda yıkadım su çok soğuktu zar zor yıkayabildim dışardan geldim diye. ondan sonra parmak uçlarımın dokununca o sıra acıdığını farkettim. o anlıktı ama kuruyunca geçti. ondan 1 gün sonra onla alakalı mıdır bilmiyorum ama 2 gündür vücudumda iğne batmaları oluyor. neden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menapoz sonrası ferritin düşüklüğü

    Hocam merhabalar. anneme genel bi kontrol amaçlı test yaptırmıştık. kendisi 55 yaşında menapoz sonrası dönemde. tam kan sayımındaki tüm değerler normal değerler arası. b12, folik asit ve d vitamini de normal ancak ferritini 8.84 çıktı. ferritinin normal değer aralığı 30-400 arasıymış. doktora henüz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık veya anemi

    Sayın hocam kolay gelsin benim kan değerleri ferritin düşük 15.2 çıktı.demir bağlama kapasitesi 108 .demir bağlama serum210 yüksek çıktı.kansızlık veya hemokromatozis olabilir mi? şikayetler;baş dönmesi halsizlik çabuk yorulma baş ağrısı eklem ağrısı mide sorunları sertleşme bozukluğu var.cevapl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Merhabalar en son kan tahlili yaptırdım midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13-150 değerim 4 ldl kolesterol referans aralığı 70-130 değerim 60 rdw-cv referans aralığı 11.5-14.5 değerim 16.4 hemoglo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Hocam iyi akşamlar babamın diyabet hipertansiyon kby ve hepatit c ye bağlı siroz hastalıkları var en son 2019 aralık ayında tahlil yaptırmıştık hemoglobin 12 krea 1.9 gfr 37 sodyum 135 pandemiden dolayı 1yıldır kan tahlili yaptırmadık 2020 aralık ayinda yaptırdığımız tahlilde hemoglobin 9 hct 25 dem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam rutin olarak kan degerlerime baktirmaktayim kendimi bildim bileli kansızlık sorunuyla ugrasiyorum midemde gastrit ve safra reflusu oldugu icin demir ilaci alamiyorum size en son yaptirdigim tahlil sonuclarini (referans disi sonuclari atiyorum) ferittin referans araligi 13-150 degerim 4...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalvarial kemik kalinlasmasi ve anemi

    Merhaba hocam bas agrisi yuzunden emar cekildim ve emar rapor sonuc kisminda kalvarial kemiklerinde kalinlasma vardir anemi etyolojisi icin degerlendirilmesi onerilir diyor sizce nedir hocam pek anlamadim :/

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İbrahim Sertaç İşlekel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf buyumesi

    Mehmet akif hocam merhaba.kizim 12 yasinda kulak arkasi kemik uzerinde lenf bezi buyumesi sebebiyle kkb.dr muayene oldu.22.10.2020 tarihinde yapilan ultrason sonuclari sol juguler bolgede 4.5×12mm sağ ust juguler zincirde 2.9× 7.6 mm postaurikuler bolgede 3.2×12mm reaktif lenf nodu goruldu.ayrica ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Veremediğim kilolat

    Merhaba hocam ben 26 yaşındayım gecirdiğim bi kaza sonucu 21 gün sonra ayağı kalktığımda cokk kılo aldığımı farkettim 2006 yılından beri kılı vermeye çalışıyorum gtmediğim hastane kalmadı ama veremiyorum bütün kilo bacaklarımda ve hic gitmiyo sürekli şişiyor ve ağrıyor çare bulamıyorum yardım edin

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x