Şeker hastalıgı

  • Hayırlı günler.Hayırlı günler.Yaklaşık 3 senedir Koroner Arter Hastalığı ve Sekonder Hipertansiyon(Renavasküler Hipertansiyon)olduğu için Kardiyoloji ve Endokrinoloji poliklinikleri tarafından rutin kontrollerin yapılmaktadır.İlaç olarak Diltizem 120 mg 2.1,Cardura 4 mg 2.1 Delix Protect 10 mg 1.1 kullanmaktayım. Son 6 aydır geleceğimi de etkileyen bazı olumsuz durumlarla karşılaştım.Bu benim psikolojimi oldukça etkiledi.Bitmek tükenmek bilmeyen bir yorgunluk ve uykusuzluk çekmeye başladım.Strese ve psikolojik erkeklere bağladığım için üzerinde fazla durmadım.Fakat yakın zamanda çevremdeki insanların çok bitkin görünüyorsun demesiyle bir İç hastalıkları uzmanına başvurdum.Kanda D vitamini,Folat,B12 eksikliğinin yanı sıra anemi tespit edildi.Tsh değerimin de yüksek olduğu hem vitamin eksiklerine bağlı anemi hem Hipotiroid"i olduğu söylendi.Sonucu Tiroid Usgnin belirleyeceğini eklediler.Kan tahlilleri tekrarlanırken ilginç bir durum daha ortaya çıktı.Glukoz değerinin 220 olması.Doktor açlık ya da tokluk da olsa bu değeriň yüksek olduğunu ve yüksek ihtimalle Şeker hastası olduğumu söyledi.Açlık kan şekeri ise 100 çıktı.Tanı için Şeker yükleme testi yapılması gerektiğini söyledi.Fakat bir insanın Açlık kan şekeri normalken Tokluk kan şekeri nasıl 220 çıkabiliyor.Ailemde nerdeyse hiç Şeker hastası yok ayrıca kilolu değil aksine oldukça zayıfım. 75 gr Ogtt sonuçları: Ogtt 0.dk:89 Ogtt 1.**** Ogtt 2.**** Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    22 yaşında koroner arter hastalığı dahi çok şaşırtıcı. bu ancak zeminde bir sistemik hastalık varlığında olabilir. diyabet böyle bir hastalık. açlık normalken toklukta 220 (140în üstü) olması gayet uygun bir durum. yemek yediğinizde insülin salgılanmıyor veya salgılanıyor ama etki etmiyor demektir. bu da diyabettir. bir akademik hastanede endokrinoloji bölümüne başvurunuz. genetik bir geçmiş olması her zaman beklenmez. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Covid hakkında soru

    Hocam merhaba annemin 3 gün önce covid testi pozitif çıktı. bu süre zarfında biz de anneme ecoprin 81 mg verdik.ancak bugün dahiliye doktoruyla görüştüğümüzde iğne olarak kullanmasının daha etkili olcağını söyledi. ecoprinden iğneye geçmenin bir sakıncası olur mu? hangisi sizce daha doğru olu? bir d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv ve covid

    ,hocam merhaba.şubat 2020* de şüpheli bir durumum olmuştu. yaklaşık 10 ay sonra (9 ocak 2021*) de korona olduktan 60 gün ve 80 gün sonra 2 tane antihiv kemiluminesans testi oldum(son şüpheli ilişkimden 13 ve 14 ay sonrasına denk geliyor hocam bu antihiv testleri )sonuçlarım negatif hocam çok şükü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz aşısı

    Hocam bir konuda size danışmak, fikrinizi almak istedim. kuduz aşısının kabul görmesi için dsö ye göre en az 0.5 iu/ml antikor oluşturması gerekiyormuş. ama 4 doz aşı sonrasında çok daha yüksek antikor oluşuyor. (örneğin 6-10 iu/ml gibi.) temas sonrası uygulanan 4 doz aşı sonucunda bazı dış etkenler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv dış ortam

    Hocam merhaba. çarşamba günü bir musterimizin parmağı sandalyenin zimbasina(ucu ince ama igne gibi sivri ve keskin degil) sert bir şekilde değdi.kanama ve doku bozukluğu olmadğını belirtti.bu olaydan 55 saat sonra (cumartesi)ayni zimbaya benim parmağım sert şekilde değdi.acı hissettim. batti kesin d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bakar mısınız

    Hocam merhaba ben sol göğüs kafesi alt bitiş tarafına elimle bastırınca tıkırtı oluyor bunun nedeni nedir normal birşey midir çok garip geliyor hocam sağ tarafta olmuyor? (i̇lgi alanını ne olduğunu bilmediğim için seçmedim hocam)

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol hormonu

    Merhabalar, vücudumdaki belli yerlerde (göbek, bacak arkası, göbek yanları, kasık) var olan kırmızı mor çizgiler için dahiliyeye gitmiştim. doktor muayene etti ve kortizol hormonu fazlalığında olabildiğini cushing için ayırıcı tanı yapılması gerektiğini söyledi. ensede yumru şeklinde yağ toplanması,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertansiyon

    Merhaba hocam babam böbrek hastası (nefrotik sendrom) olduğu için kandaki sodyum değeri düşük çıkıyor. ama asla tuz yediremiyoruz tansiyonum yükselir diye yemiyor. sonra hastanede sodyum takıyorlar. bu kez tansiyon düzeliyor. ama evde yemiyor ve bir sonraki ay yine aynı şeyi yaşıyoruz. tansiyon ile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer için yardim edin hocam

    Hocam merhabalar karaciger enzimlerim yüksekligi araştırılıyor araya bayram tatili girdi hepatit ultrason ilaçlı mr çölyak gluten kas ottonium hepatit ana ama asma ca 19.9 brucellla hiv tsh negatif sebebi bulunamadı doktoruma biyopsi yapalım dedim.gerek görmüyorum şu an için. dedi hocam alt 198 ast...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl e bağlı kansizlik

    Hocam merhaba ben 33 yaşındayım 13 yaşinda regl oldum regl olduğum günden beri hep asiri kanamalarim oldu 10 gün kadar süren yoğun adet dönemleri geçirdim ve bu bende herzaman kansizlik yaptı baslarda önemsemiyordum ama yaşla da artik beni iyce yormaya başladı nitekim kadın doğumdan destek almaya ba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlillerim allah rızası için hocam yardım ediniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolrsterolyukseklıgı saygılar tahlilde hdl 40 ldl 140trig254tkol229hbac1 5.7dr ayrıca kolesterol ilaci almiyorum size güvendiğim için soruyorum ayrıca kolesterol ilaci almiyorum ne dersiniz sabaj10zeytın jaftada3yumurta bir tatlı kaşığı tahınpekmez karışımı yiyorum zararı varmı kolesterol düşürmek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Venofer anafilaksisi

    Merhaba hocam benim 5. dozda venofer anafilaksisi geçirdim kendimde hemşireyim ilaç biraz hızlı verilmişti fakat hiçbir dr tekrar uygulamadı sadece oral ilaçlar kullanıyprum doğum sonrası hemoglobin 7 kadar düştü suan 9 ama tüm belirtiler devam ediyor anemi konusunda nasıl bir trdavi uygulamalıyım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfosit düşüklüğü

    Merhabalar, ben 22 haftalık gebeyim. yapılan tam kan sayımında hgb 11.7 , eritrosit 3,72 , hematokrit 34.3 , ne% 77 (ref. 40-70) , ly% 18.7 (ref.20-51) olarak çıktı.bu değerler bir enfeksiyon geçirdiğimin göstergesi midir? 1 aydır tükürük bezlerim ağrıdığı için yapılan usgde 2 yıl önce aldığım atom...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnsülim direnci ve oruç

    Sayın ali başçı hocam merhabalar hocam insülin direnci rahatsızlığım vardı ve bağısıklık sistemimde düşüklük vardı bir yıl önce tanı konmuştu glinext ve immunace kullandım.bir ay süreyle ondan sonra birdaha kan verip tahlilime baktırmadım açıkcasi pandemininde bunda büyük payı var .oruç konusu akl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    Hayirli günler sayın hocam periferik yayma sonucu eritrositler normokrom normositer,formul lökosit uyumlu,atipik hücre izlenmedi.trombositler hemogram uyumlu ferritin:4.7 demir : 40 sdmsyn: 3 hmgram: 12.1 bu ne anlama geliyor??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x