Sedimantasyon yüksekligi

  • Merhaba Yakin zamanda midem de eksime bulanti ve arasıra acık renkli dışkı sikayeti ile doktora basvurdum Kan testi yapildı sonuclarima gore karaciger degerleri normal ancak bazı degerlerde anormallik mevcut Mch 26.7 (27-32) sedimantasyon 30 ( 0-20 ) crp 2.7 (0-0,5) yakın zamanda birde idrar testi yaptırmiştım lokosit degerleri yüksekti Idrar yollarinda iltihaptan dolayı antibiyotik yazildi fakat antibiyotigi mide bulantisi nedeniyle kullanamadim idrar tahlilinde lokosit daha evvelde yuksek cıkmısti sedimantasyon ve crp degerleri uzun zamandır yaklasık 5 sene yuksek cıkıyor Benim sorum lokosit fazlaligi ile bu degerler yuksek cıkarmi yani surekli idrar yolu iltihabı mevcutsa ancak idrar yaparken herhangi bir sikayetim yok 4 5 ay evvel de yumurtalık kisti ameliyati gecirdim bu nedenle de yuksek cikabilir mi ve olası nedenleri ne olabilir Hangi testlerle arastırilması uygun olur Bilgilendirirseniz memnun olurum Simdiden tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Anormal dediğiniz değerlerin hepsi sınır yükseklikte ve ayrıca bu sonuçlar belli bir hastalığı ve sorunu işaret etmeyen nonspesifik tetkik sonuçları. onun için bütün bu değerleriniz, yakınmalarınız klinik özelliklerinizle birlikte anlam kazanabilir. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Otoimmun hastalık

    Merhaba doktor bey, 20 yaşındayım ve ana/fana pozitifliği (1:640 titre dfs-70 / egzamam var) nedeniyle raynaud sendromlu olarak 2.5 yıldır takipteyim. bu sene tahlillerim yapıldı birkaç gün önce ana 1:320 (++) ve anti ssa 15.29 olarak pozitif çıktı. diğer tahlillerim ( ds dna, anti ssb, sm, scl, ena...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neu lym tahlili

    Hocam merhaba geçen haftalarda üşütmüştüm acilde tok karna hemogram ve idrar tahlili yapıldı şimdi e nabız da sonuçlara baktım geneli temiz ama 2 tahlil referans dışı gözüküyor. biri neu 43,9 çıkmış normalde 50-70 arası gözüküyor, lym de 20-40 arası olması gerekirken 44.1 çıkmış. doktor temiz bir şe...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastalığım var mı?

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker hastası mıyım?

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar yolu enfeksiyonu

    Hocam merhaba 3 aylık kızımda idrar yolu enfeksiyonu var. subrax kullanıyoruz doktorumuz 5 gün kullan 6. gun kullanma 7. gün tekrar kontrole getir tekrar tahlil yapalim dedi. enfeksiyondan sonra daha dikkatli olmaya çalısıyorum ama malum yaz ayındayız. pişik kremi idrar yolu enfeksiyonuna sebep olur...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ereksiyon problemi

    Hocam iyi günler 22 yaşındayım cinsel birlikteliğimden sonra penisimde ağrı başladı doktora gittim ultrason yapıldı ve birşeyin olmadığını söyledi ağrı olduğu sürece ereksiyon olamıyorum tekrar başka bir doktara gittim tekrar ultrason istedi ve idrar tahlili yaptırdım birşey gözükmüyor dedi 8 9 aydı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mikroalbümini böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam idrar testinden yapılan örnekte protein + , kreatinin 272.36 , mikroalbümin 609,67eser miktarda lökosit var . kan tahlilinde üre :28 albümin 42 keratin 0,85 gfh 75 açlık kan şekeri 110 hb1ac 6,1 değerler tehlikeli mi?böbrek yetmezliği söylenebilir mi ? korkulacak bir şey var mı ? karac...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi öğrenme

    Geçen abi varikosel olduğunu söyledide benda varmi die merak ettim benim penis hemen kalkiyor yumurtalıklarda o kirısk damarlanma yok penis inik olnca sıcak havalarda sarkma oluyor sadece yaşadığım yer 40derece kırışıklık oluyor oda yumurtaliklarda değil penisten yumartalgi baglyan byle ten var 2tar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kenan Karademir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen idrar yanması

    Doktor bey 2 aydır idrarda sonra yanma hissediyorum tahliller de ağır bi enfeksiyon çıkmıyor 3 defa antibiyotik kullandım faydası olmadı ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Saygılı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker hastası mıyım

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız kuruluğu

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat hastalığı

    Merhaba hocam yaşım 33 yaklaşık bir yıldır idrar çıkışında zayıflama ve sık idrara çıkma mevcut.çekilmiş olduğum prostat mr raporunda ''periferik zon-transizyonel zon geçiş düzeyinde üretra komşuluğunda yaklaşık 5x4mm prostatik kist izlendi. dinamik incelemede üretra komşuluğunda hafif düzeyli kontr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sık idrara çıkma

    Hocam normal idrar tahlili-ultrasyon-işeme testleri yapıldı bunların dışında yapılması gereken testler varsa söylerseniz sevinirim sizde sonuçta bu işi yaparak para kazaniyorsunuz bu kadar detaylı sormam doğru olmayabilir zaten ankara dışında yaşıyorum orada olsam bile özel hastaneye gidecek im...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ele bulaşan zevk suyu ve bir gün sonra pembe akıntı

    Merhaba doktor bey adetim normalde 7 gün sürüyor. döngün 29 gün 8. gün adet kanamsı gelmeyince bittiğini düşündüm. aynı zamanda 8. gün nişanlım keni penisine dokunduktan sonra benim vajinama dokundu zevk suyu vardı penisinde. boşalma olmadı. 1 gün sonra yani 9. gün öğleden sonra akıntımla karışık ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zevk suyu ve bir gün sonra pembe akıntı

    Merhaba doktor bey adetim normalde 7 gün sürüyor. 8. gün adet kanamsı gelmeyince bittiğini düşündüm. aynı zamanda 8. gün nişanlım keni penisine dokunduktan sonra benim vajinama dokundu zevk suyu vardı penisinde. boşalma olmadı. 1 gün sonra yani 9. gün öğleden sonra akıntımla karışık çok az kan gördü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x