Sedimantas yujsekligini

  • Sayın değerli hocam ben diabet mellustus hastasiyim hocam be mayıs 2018 yılında sedimantasyon 67 crp 10.8 ferrittin236 çıkınca doktor benden pet .ct çektirdim yanlız sol surrenal korpuzda 1cm küçük hipodens nodül adenom lehine yazıyor başka vücut tarama fdg tutulumu çıkmadı normal vucut taraması yazmış fakat hocam temmuz 2019 tarihte konuşma bozukluğunu inme geçirdim fakat hiç bir bulunmadı bütün görüntülü herşey yapıldı normalciktiuc gün yattım çıktım teşhis metobolik hastalık hocam benim dikkatimi gene sedim çekti sedim80 crp 22.8 ferrittin normal biraz demir eksikliğini cıktı serum demir 44 5 hocam ama hastaneden ciktansonra 1ay sonra kontrola gittim ure 56 ure 1.15 hocam hocam bu sedim diabet mellusta sedim yuksek çıkarmı hocam tekrar pe cd yaptırmama gerek varmı beni aydınlatırmısınız saygilar

  • Doktor Cevabı:

    Crp ve sedimentasyon (esh) yüksekliği enfeksiyon hastalıklarında görülüyor. ayrıca esh kanserlerde yükselir ama pek endikasyon olmadığı halde pet taraması yapılmış sorun yok. esh romatizmada artar o da yok. bu testlerin esasen tanı koyucu olmaktan ziyade bir hastalığı takipte kullanılması daha uygundur. ama önemli bir sorununuz olmanızı artık biliyoruz. bu yükseklikler belki bir diş çürüğünde bile olabilir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek kalp problemi

    Kıymetli hocam annemde şeker hastalığı ve hipertansiyon var. tansiyon ilaçları bazen kontrol altına alsa da bazen yükseliyor aynı zamanda sıklıkla kalp ağrısı var ancak böbrek rahatsızlığı olduğu için anjiyo gibi işlemler yapilamiyor. daha doğrusu riske atılmak istemedi. e gfr 42.5 kalbi için transö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acilll yardım

    Hocam migdem yanıyor büyük ihtimal reflu dolabilir 4 gün sonra ülke dışına çıkacam hastalık tedavisi uzun sürer mi ilac ile tedavi edilenilir mi kalmam lazım mi bir 20 gün sonra tekrar türkiye gelecem

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygulanan tedavi hk.

    Merhaba; annem 60 yaşında böbrek yetmezliği kalp şeker ve tansiyonu var gfr si 43 kreatinin 1.39 iken bel ağrısı nedeniyle acile gittik acilde idrar enfeksiyonu oldugunu ve ağrısı için dikloron parol ve metapid iğne serum yapıldı sonra nefroloji doktorumuza gittik oda ağrısı için doladomon cipro ve...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Gülsen Belde

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kbh, ffa göz anjiosu, kreatin yüksekliği.

    Allah razı olsun sayın hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek hasarı

    Cevabınız için teşekkür ediyorum. babam 56 yaşında 5 yıldır, diyabet 2 sene önce insülin iğnesi doktor kontrolüyle bırakıldı. aniden açlık şekeri 300'leri geçince test yapıldı serum ve ilaçlarla düşürüldü. nefroloji uzmanı böbreklerde sorun yok %59 çalışıyor dedi. bu durum beni tedirgin ediyor. krea...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kbh, ffa göz anjiosu, kreatin yüksekliği.

    Sayın hocam; 58 yaşında diyabet,hipertansiyon hastası babamın mevcut durumu :gfr 34, kreatin 2,3(2.5 yıl önceki veriler gfr>60 ve kreatin 1.5 idi.) kbh ile ilgili kontroller yapılırken tansiyonunun dirençli olması sebebi ile kardiyolog gördü ekg'sindeki anormallik sonucu sinsigrafi istedi anjiyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin yüksekliği

    Merhaba, hocam kreatinin 1.39 normal midir, değilse nasıl düşürebiliriz? teşekkürler glukoz +++ negatif kanda glukoz 312

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker ve böbrek hasarı

    Merhabalar, insülin iğnesini dr tedavisiyle bırakmış birinin idrar tahlilinde şeker çıkması normal mi? bu durum şekerin böbreklere zarar verdiğini mi gösterir, tedavisi nedir? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Feyza Bayraktar Çağlayan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç raporları

    Sağ ac üst lob anteriorda ve sol ac linguler segmente plöroparankimal sekel değişiklikler ve subsegmental atelektazi alanları mevcuttur. sağ ac orta lob medialde ekstraplevral yağlı mesafede artış ve komşumunsa sekel karakterde taksite artışları mevcuttur. sonuçlarım bu şekilde. ne anlama geliyor a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabetik nefropati

    Merhaba dr bey, 48 yaş. 8 yildir tip1 diyabetim ve hashimoto hipotirodi var. üre 27,9 bun kreatinin orani 11,2 kreatinin 1,16 egfr 74,1 (mart ayinda 78,7 idi) hba1c 7,9 ortalama glukoz 181 bun 13 alt 13 mmol hba1c 62,9 böbreklerim ne durumda acaba, diyalize doğru gidiyor muyum? geçen mart ayinda e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabetik nefropati ne durumda

    Merhaba dr hanim, 8 yildir tip1 diyabetim ve hashimoto hipotirodi var. üre 27,9 bun kreatinin orani 11,2 kreatinin 1,16 egfr 74,1 (mart ayinda 78,7 idi) hba1c 7,9 ortalama glukoz 181 bun 13 alt 13 mmol hba1c 62,9 böbreklerim ne durumda acaba, diyalize doğru gidiyor muyum? geçen mart...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nüket Rüzgaresen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yuksemligi i

    Sayin degerli hocam ben 56yadindayim hocam sedim crp fefrittin yuksek ciktigindan bana pt ct taramasi yapildi.yanliz sag omuzumda kirecleme kaburgalarimda iki tane kirik cikti. bide dejeneradif degisikler saptandi vucut taramasinda fdg tutulumu saptanmamistir.normal vucut taramasi hicam diabet 2hast...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucum

    Iyi günler doktor bey bugün sağlık ocağında tah lil verdim hemoglobin.12 glukoz.85 hba1c.5.9 kanda insülin seviyesi de 15 referansı ise = 2.6 37.5 sizce hba1c yüksek mi şeker hastasi veya insulin direnci olma ihtimalim var mi doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gfr değeri yüksekliği

    Merhabalar hocam, ufak miktarda mikroalbumin yüksekliğim olduğumdan gfr ve protein değerlerim kontrol ediliyor. insülin direncim mevcut idi diyetle kırdım. tansiyon yüksekliği de mevcut. gfr değerim 141 142 bandında çıkıyor.kaydadeğer bir şey midir yüksek olması?bu arada yaşım 27 ve 55 kiloyum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seker hastalığı be sertlesme sorunu

    Hocam 30 yaşındayım 1 yıl once seker hastası tip 2 olduğumu öğrendim o gunden sonra sertlesme sorunu yaşıyorum. urolaga gittim bir sey bulamadı sinir ilacı ve cialis diye bir ilac verdi bana. seker hastalığı neden olmuş mudur buna ne yapmalıyım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x