Sarılık mı.

  • Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım Total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 İndirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 Hbsag. Negatif Anti hıv Negatif Anti hcv Negatif Anti hbs Pozitif Önemli bir sorun var mı doktor sarılık ya da genetik bir hastalık olabileceğini söyledi değerlerim sonırda yüksek değil bir sorun varmıdır ? Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun. öncelikle hemogram,ast,alt değerlerini de görmek gerekir. eğer hb,hct değerleri düşükse hemolitik anemi olasılığı da düşünülmelidir. hemogram,ast,alt normalse hafif bir indirekt bilirubin yüksekliği gilbert hastalığını düşündürür. genetik bir hastalık olup klinik olarak önemli bir sorun yaratmaz. sizin tetkiklerinizdeki anti-hbs pozitifliği daha önce hepatit b geçirerek veya aşılanarak bağışıklık kazandığınızı gösterir.sağlikli günler dileriz.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Pratisyen Hekim uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Manuelterapi sanati..

    Manuelterapi sanatında 38 yıllık tecrübeye sahibim.tamamı avrupalı ve iskandinav hastalarla antalya pegasos royal hotelde başhekim dr.erhan züm ve sekiz farklı branş doktorları ile 2003 2010 yılları arasında manuelterapist olarak hizmet verdim.emekliyim kocaelinde ikamet ediyorum serbest çalışıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Fzt. Elif Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun fıtığı

    Merhaba; yaklaşık 20 gün önce boynumda şiddetli ağrı ve sağ kolumda ağrı ile doktora gittim. boyun fıtığı teşhisi kondu. 15 gündür fizik tedavi görüyorum. 5-6-7. omurlarda olmak üzere 3 fıtığım var. doktor fizik tedavi başarısız olursa ameliyat diyor.sizin tedavi şekliniz nedir. diğer tedavilerden...

    Doktor Cevabı:

    Dr.Öğr.Üyesi Gamze Şenbursa

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel fıtığı

    Merhaba turgay bey, lumbosakral vertebra mr tetkiki: inceleme tekniği: t1 ağırlıklı se sagital, t2 ağırlıklı se sagital ve aksial bulgular: tüm intervertebral disk seviyelerinde, sagittal t2a incelemelerde dejeneratif dehidratasyon ile uyumlu sinyal intensite kaybı alanları izlenmektedir. vertebra k...

    Doktor Cevabı:

    Fzt. Turgay Ülgüner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel fıtığı

    Hocam merhabalar benim belimde üç tane fıtık var 13 gün önce kortizon iğnesi oldum yinede ağrılarım geçmedi ayrıca iğneler ilaçlar kullandim hala daha ağrılarım devam ediyor bana ne önerebilirsiniz dr ameliyat önermedi bu arada fizik tedavide gördüm fayda nafile

    Doktor Cevabı:

    Fzt. Turgay Ülgüner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi rica ediyorum

    İyi günler sizden toksoplazma hakkında bilgi rica ediyorum. yaklaşık 7-8 ay önce gözleri sağlam olmasına rağmen görmeyen bi kedi buldum veterinere götürdüğümde toksoplazma olduğunu hem diğer kedilerden hem kendinizden uzak tutarak bakın dedi, bi süre sonra iyileşti ama 7 ay sonra fip hastalığından ö...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Kemal Canayak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Manuel tedaviyle geçermi

    Merhaba çetin bey bnm çok küçük bir fıtığım var ilaç tedavisi ve 2 kere fizik tedavi gördüm ama ağrım geçmedi bacağım artık doğru tabirse aksamaya başladı sürekli ağrı ve sağ kalcamla bacağımı kütük gibi hissediyorum ve ağrı olan bacağım hissi diğerine göre azaldı lütfen bana yardımcı olursanız sevi...

    Doktor Cevabı:

    Fzt. Çetin Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun ve sirt ağrisi

    Hocam yardimci olursaniz cok sevinirim.c4-5 ,c6-7 duzeyinde posterior bulgingler izlenmektedir.anterior subaraknoid mesafeye başi izlenmektedir. korda basi izlenmektedir. nöral foramenler daralmiştir. durumum nedir hocam? 3 yildir sol kol uyuşmasi,sizlamasi çekiyorum.4 ay kadardir da sirt ve boyun a...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ağrısı

    Merhaba 21 yaşındayım ben halı saha maçına gitmiştim.orda belimde bir ağrı oldu. eğilince ağrı oluyor ağrı biraz hafifledi ama hala devam ediyor ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Fzt. Ünal Karakoyunlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel kayması hastalığı

    Hocam annemin bel ağrıları nedeniyle hastaneye gittik ve bel kayması tanısı konuldu ve ileri düzeyde olmadığı söylendi.1 ay süresince korse takmasını eğer disklerde hareketlilik varsa ameliyat başarılı geçeceği anlamına geliyor denildi.fizik tedavinin hastalığı iyileştirmeyeceği sadece ağrıları dind...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kamuran Ay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrhb hocam konu bel fıtı

    Mrhb hocam ben osmaniyden belagrılarım var bel fıtı denildi hocam biraz çaresisim ne yapmam gerek yardımcı olursanız memnun olurum saygılar hocam 05449557107

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel fitigi bel kaymasi

    Manuelterapi onerirmisiniz bir riski varmi peki ?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Kanat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel fitigi bel kaymasi

    Merhabalar doktor bey 10 ay once cektirdigim emarda 3 bulging 1 tanede proturuzyon derecede fitik cikti fitik olan yerdede 1.derece bel kaymasi mevcut iki ayagimdada ayak parmaklatima kadar agri var sadece uyusma yok ama devamli agri var 21 yasindayim ameliyatsiz kurtulus yolu ariyorum manuelterapi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sinir sıkışması

    Merhaba hocam esimde bel ağrısı bulunmamaktadır mr çektirdik hocam sizden ricam raporu bize açıklarmısınız inceleme:sagital planda t1a vet2a aksiyal planda t2 a sekanslarla gerçekleştirilmiştir. lomber lordoz duzlesmistir. intervertebral eklem aralık genislikleri tabiidir.vertebra korpus yuksekli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene ve diş .....?

    Başarılar dileğimle , 14 şubat tv programının sonuna yetiştim ,çene bozukluğu açıklamalarınızı biraz izledim. 57 yaşındayım aklım ereli çene sorunum olduğunu sanıyorum yemek yerken sol yanımdan sesler gelir zaman zaman. bir çok sorunum var sondan geriye doğru ..sol kulağımda işitme sorunum başlad...

    Doktor Cevabı:

    Dt. Tijen Secerli Dürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x