Sarılık direkt bilirubin

  • Hocam merhaba . Benim 25 günlük bebeğim var 36+3 de doğum yaptım. Biz sarilikla ilgili bir şeyden suphelenmedigimiz için doktora goturmedik . 25 günlükken kontrole goturdugumuz zaman Dr sarılık var dedi. Bazı testler yaptı. Bu testler sonucunda 1 hafta sonra gel mama ver tekrar bakalım dedi. Sonuçlara göre de sarılık var dedi . Beyne zarar verir mi çok korktum. Sonuçları da Total bilirubin 12 , direkt bilirubin 0,5 tsh değerleri de normal çıktı . Karaciğer enzimleri de normal çıktı. Korkmam gereken bir durum var mı ..

  • Doktor Cevabı:

    Ben çocuk doktoru değilim,bu nedenle yanıt vermem etik olmaz ancak indirek bilirubin yeni doğanlarda yüksek olması tehlikeli,şu yönden tehlikeli indirek bilirubin beyinde yağ dokusunda eridiği için bebekte beyin hasarına yol açabilir,bu nedenle yeni doğan bölümüne götürmenizi tavsiye ederim.kesin kararı yeni doğan çocuk uzmanı karar verir.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Çok teşekkür ediyorum. sizin gibi bir hekime rastlayamadığım için tedavim ilerlemedi. ankara'da yaşıyor olsaydınız kesinlikle size tedavi olmak için gelirdim.sizin gibi gerçekten alanında deneyimli,kıymetli hekimlerimiz hep var olsun.bu ilaçları doktorum yazmasa da aile hekimine yazdırmaya çalışacağ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Hocam teşekkür ediyorum. açıkçası sizin bilgi ve tecbürebelerinize sizi araştırdığım kadarıyla daha çok güveniyorum. peki hocam bu bahsettiğiniz ilaçlar hangileri eğer bir sakıncası yoksa doktoruma danışarak onları yazdırmak istiyorum. çünkü bu yazdığı ilaçların benzerini daha önce kullandım bir fay...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Hocam merhabalar en son pankreas ile ilgili enzim değerlerin yüksek çıktığından bahsetmiştim. onlar normale döndü. şuan takipte olduğum doktorum alkalen reflü gastrit için bazı ilaçlar yazdı. axid ve gaviscon double action. ama ben baktığımda alkalen reflü gastrit için safra kesici ilaçlar ve anteps...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi

    Merhaba hocam 34yasimdayim benim safra kesesinde milimetrik 8 10 tane hiperekojen taş var taşlarımda. erime olmuş ve kalkülerde erime oldu ursode kullandım ilaç 6ay kullanmam lazım ben 4ay kullandım bunun çaresi tedavimi yoksa ameliyat mı hocam şimdiden cevapladığiniz içi. çok teşekkürler hoca...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metehan Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger büyüklüğü

    Merhabalar hocam.benim safra kesesinde çok sayıda tas tesbit edildi ve bunun için ameliyat dendi.fakat çok sık atak geçirdiğimden alt ast ggt alkalen fosfatez ataklarda yükseliyor sonra düşüyor.yalniz son ameliyat oncedi tahlilde ggt ve alkalen fosfatezin diğer değerler normal dönmüş iken onların co...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diş problemi

    Merhaba benim dişlerim çarpık ve sarılık var 2 tane üst 2 tane de alt çene köpek dişlerim var ve bu yüzden gülüşümü hep gizliyorum istiyorum ki doya doya dişlerimi gösterek gülmek b yüzden bana yardımcı olabilir misiniz? ve size nasıl ulaşabilirm

    Doktor Cevabı:

    Dt. Özgür Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. babamda 1.5 ay kadar bir sorun olmadı. alkolü azar azar alıyordu. son 2 gün çoğaltınca nefes darlığı arttı. yüzünde şişlikler oluştu. bunun üzerine alkolü 10 gün kadar bıraktı son 5 gün sigarayı da bıraktı. şikayetler geçmeyince acile götürdük. hb: 3.9 htc:13 saturasyon: 44 e düşmüş....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamış sarılık

    Hocam 30 günlük kızımda uzamış sarılık var,sarılık değerleri 12 civarları geziyo.tsh,ft4,glukoz fosfat ve privat kinaz değerleri normal çıktı.sarılıgın uzaması normalmi bu kadar.şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Filiz Tiker Bakar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Hocam tekrar merhabalar. önerileriniz üzerine ankara üni. gastroenteroloji bölümüne randevu almak istedim ancak ulaşmak mümkün değil. prof dr ertuğrul kayaçetin'den randevu aldım. kendisi ankara şehir hastanesi'nde. asistanı muayene etmiyorsa kendisine ulaşmak çok isterim verdiğiniz bilgiler ışığınd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hdl düşüklüğü

    Hayır hocam hemoliz de çıktı bu testte. referans aralığı (0-0.30) benim 0.30 +1. aynı hastanede geçen senede böyle çıktı hemoliz o zamanda 0.54 tü. bu hastane dışında olmuyor yalnızca bu hastanede karşılaştım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Hocam tekrardan merhabalar, dün akşam yine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle acile gittim. usg ve batın röntgen çekildi. röntgende gaz görüldü. usg de normal dedi doktor ancak eve gelince kan sonuçlarıma baktım enabızdan amilaz ve lipaz enzimleri yüksek çıkmış. amilaz 28-100 referans değeri benim 11...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarılık pankreas

    Ne gibi farklı yaklaşımlar hocam olma ihtimalim var mı yoksa bunlar aşırı stresten olabilir mi 5 ay önce bebeğimi kaybettim ondan sonra başladı problemlerim genel cerrahi ye gittim bir şey yok dedi pankreas da bir şey varsa kanda ve ultrason da gozukmeme ihtimali nedir?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarılık pankreas

    Hocam tekrar merhaba. ben gözlerimdeki sarılıktan dolayı size yazmıştım.yaşım 28 annem pankreas kanseri idi. billiburin değerlerim normal aralık'ta sadece alkalin fosfataz 29/ üre 14.9 ve feritinin 13.6 yani düşük çıktı. diğer bütün değerlerim normal. dışkılamam camcı macunu şeklinde. hafif karın ağ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Çok teşekkür ediyorum. sorularıma cevaplarınız için saygılar hocam 🙏

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonrası mide ağrısı

    Evet hocam fazlasıyla arttı yakınmalarım.öneriniz için teşekkür ederim. arayacağım. özellikle önerdiğiniz bir hekim varsa bilmek isterim.i̇lginiz için teşekkür ediyorum. 🙏

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x