Sakroiliak mr sonucu

  • hocam merhabalar sağ tarafımdaki ağzıdan dolayı çekilen SAKROİLİAK MR İNCELEMESİNDE: SAKROİLİAK EKLEM MESAFELERİ DOĞAL GÖRÜNÜMDE OLUP EKLEMİ OLUŞTURAN KEMİK YAPILARDA AŞİKAR PATOLOJİK SİNYAL DEĞİŞİKLİĞİ SAPTANMAMIŞTIR..SAĞ SAKROİLİAK İNFERİOR VE SAKRUM KESİMİNDE İZLENEN HİPERİNTENS GÖRÜNÜM SÜREKLİLİK VE TUBÜLER BİR ŞEKİLDE UZANIM GÖSTERDİĞİ İÇİN ÖN PLANDA AKTİF SAKROİLEİT VE ÖDEM LEHİNE DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİR..KLİNİK DEĞERLENDİRME GEREKİRSE ARALIKLI SAKROİLİAK MR TAKİBİ ÖNERİLİR.. SONUÇ: HASTANIN İNCELEME ALANINA GİREN KESİTLERİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YUKARIDAKİ TARİFİ PATOLOJİK MR SONUÇLARI... HOCAM SONUCA GÖRE ÖNEMLİ BİR ŞEY VARMIDIR ?doktorum hla b 27 kan sonucunu bekliyor.sadece rantudil ilaç yazdı.. Bu arada (crp 0,2) , (sedim 23) yaş 32 , diğer kan sonuçlarım normal.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR..

  • Doktor Cevabı:

    Mr sonucu gayet iyi. ankilozan spondilit denen iltihaplı bel romatizmasının olmadığını gösteriyor. muhtemelen sağ tarafta tarif ettiğiniz ağrı mekanik nedenli. bir fizik tedavi uzmanı ile devam edebilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam tekrar merhabalar..bugün HLA B27 sonucum negatif çıktı..diğer kan sonuçlarımda normal dedi doktorum ,sadece mr'da görünen bişey var ama sakroiliak ekleminde inflamasyon gibi şeyler anlattı tam anlayamadım açıkcası.. 3 ay sonra tekrar MR takip'i yapalım ,istersen eğer iğne tedavisi yapabiliriz dedi salı günü onu yaptıracağım.... ama korktum açıkcası tümör gibi bişey değil yani hocam değilmi mr da çıkan bu sonuç ? kötü huylu bir sonuç değildir umarım . cevabınız için şimdiden teşekkürler hocam

  • Doktor Cevabı:

    Hayır tümör değil, bana ilk gönderdiğiniz raporda bir problem gözükmüyor. iğne tedavisi yine ankilozan spondilit denen iltihaplı romatizma tartışmasının bir parçası ama ben sanmıyorum. gerekirse bir başka romatoloji uzmanının da bir fikrini alın.

    tarihinde cevapladı.
  • anladım hocam ben direk fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gittim muayene olduğum doktor istedi bu işlemleri.. baktığı kadarı ile kötü huylu bişey değil ama mr'da görünen bişey var ani hareket yapıp bir yerden filan düştünmü veya ağırlık kaldırıp kaldırmadıgıma dair sorular sordu.. biz yinede şimdilik takip edelim 3 ay sonra tekrar MR çektirelim dediği için korktum acaba emin olamadımı sonuçtan diye... kan sonuçlarımdan crp 0,2 sedimantasyon 23 ve hla b27 negatif çıkmıstı.. sedim değerim anormal yükseklikte değil galiba hocam şubat ayı sonundada 21 çıkmıştı.. sol kalçamdan bacaklarıma kadar inen ara ara ağrılarım oluyor bazen kasıklarıma vuruyor.. iğne ağrını keser yapalım istersen dedi ama bende ankilozan spondilit dediğiniz rahatsızlık görülmediği için o iğneyi yaptırmaya gerek varmıdır ? bu arada ilgi alakanız ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim hocam saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Ancak sizi muayene eden hekimlerin yanıt verebileceği sorular bunlar. yazdıklarınıza bakarak bir şey söyleyemem. ben ya da bir başkasının eliyle ve kendi gözleriyle değerlendirmesi gereken şeyler.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bel ve kalça ağrısı

    Hocam romatoloji’ye gittim mr raporunda her iki sakroiliak eklemde aktif sakroiliet yazıyor. as teşhisi konuldu çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ve kalça ağrısı

    Merhaba hocam kalça ağrılarım için ortapedi bölümün de doktor rontgen istedi sonuç : pelvis grafisi : bilateral sakroiliak eklem aralıkları dar ankilozedir. kalçam belim çok ağrıyor yürümek de zorlanıyorum yatarken oturduğum da ağrılarım oluyor şimdiden teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakroiliak mr raporu

    Hocam merhabalar sağ kalça ağrimdan dolayi muayene olduğum fizik tedavi bölümünden istenilen sakroiliak mr incelemesinde: sakroiliak eklem mesafeleri doğal görünümde olup eklemi oluşturan kemik yapilarda aşikar patolojik sinyal değişikliği saptanmamiştir..sağ sakroiliak inferior ve sakrum kesiminde...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Savran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sakroiliak mr sonucu

    Hocam merhabalar sağ kalça etrafında özellikle otururken yaşadığım ağrılardan dolayı muayene olduğum fizik tedavi bölüminde çekilen sakroiliak mr incelemesinde: sakroiliak eklem mesafeleri doğal görünümde olup eklemi oluşturan kemik yapilarda aşikar patolojik sinyal değişikliği saptanmamiştir..sağ s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakroiliak mr sonucu

    Anladım hocam ben direk fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gittim muayene olduğum doktor istedi bu işlemleri.. baktığı kadarı ile kötü huylu bişey değil ama mr'da görünen bişey var ani hareket yapıp bir yerden filan düştünmü veya ağırlık kaldırıp kaldırmadıgıma dair sorular sordu.. biz yinede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ sakroiliak mr sonucu

    Hocam merhabalar sağ kalça tarafımdaki ağrıdan dolayı çekilen sakroiliak mr incelemesinde: sakroiliak eklem mesafeleri doğal görünümde olup eklemi oluşturan kemik yapilarda aşikar patolojik sinyal değişikliği saptanmamiştir..sağ sakroiliak inferior ve sakrum kesiminde izlenen hiperintens görünüm sür...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Fzt. Mert Tokmak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sakroiliak mr sonucu

    Hocam tekrar merhabalar..bugün hla b27 sonucum negatif çıktı..diğer kan sonuçlarımda normal dedi doktorum ,sadece mr'da görünen bişey var ama sakroiliak ekleminde inflamasyon gibi şeyler anlattı tam anlayamadım açıkcası.. 3 ay sonra tekrar mr takip'i yapalım ,istersen eğer iğne tedavisi yapabiliriz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekren evre sakroilik

    Teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekren evre sakroilik

    Merhaba hocam. benim yıllardır tekrar eden özellikle bahar aylarında şiddetlenen ağrılarım oluyordu. ağrı belimin altından başlıyor, sırtın ortasından yukarı ve aşağı bacaklara doğru yayılıyor ve bütün hareketlerimi kısıtlıyor. bir süre sonra da tutulup kaldığım için acile koşuyorum. çok yürüdüğümde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol kalca kemık ılıgı odemı ve sol bacak agrısı

    Merhaba hocam. 26 yasında kızım. 9 ay once bel ve kalca mr cektırdım. sol kalçamda sol sakroıllak eklemde posterior kesimde illak kemiğe komşu yuzde nonspesifik sinyal artısı izlendı. sakroileit acısından anlamlı bulgu saptanmadı denildi. bel fıtıgım yok. sol kalcamda kemık ılıgı odemı cıktı hocam....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hasan Kerem Alptekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakroiliak mr sonucu

    Hocam merhabalar sağ tarafımdaki ağzıdan dolayı çekilen sakroiliak mr incelemesinde: sakroiliak eklem mesafeleri doğal görünümde olup eklemi oluşturan kemik yapilarda aşikar patolojik sinyal değişikliği saptanmamiştir..sağ sakroiliak inferior ve sakrum kesiminde izlenen hiperintens görünüm süreklili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakroiliak mr

    Sol sakroiliak eklem posterior süperior kesiminde iliak kanatta fokal sakroileit açısından kuşkulu hafif kemik iliği ödemi izlenmektedir. klinik bulgularla korelasyonu önerilir.hocam merhaba covid19 sebebi ile hastaneye gidemiyorum. mr sonucum bu şekilde çıkmış bir sıkıntı varmdıır yada önemli bir ş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nural AYDIN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yoğun bel ağrısı ayaklara vuran

    Hocam merhaba kalçamdaki ağrı bacağıma vuruyor çok fazla ağrım var.ilacli mr çekildi sonucu bilateral sakroiliak eklem düzenli eklem kartilajlari tabii olarak izlenmektedir.her iki sakroiliak ekleme komşu sakralyuzlerde superior kesimde ödeme sekonder sinyal değişiklikleri ve ivkm enjeksiyonu sonras...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hülya Şirzai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit suphesi ile cekilen ilacli mr sonucu

    Hocam ankilozan spondilit suphesi ile ilacli mr cekindim. henuz doktora gidemedim. sonucumu yorumlayabilirmisiniz acaba. simdiden tesekkur ederim. mr sonuc: sağda sakroiliak ekleme komşu sakral kemikte lokalize bir alanda t1 hipo, t2 hiperintens ödem ile uyumlu olabilecek sinyal değişikliği d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit

    Hocam merhaba ben 37 yaşında bayanım.iki yıldır bel ve sırt ağrısı yaşıyorum 2 yıl önce fibromiyalji teşhisi konulmuştu..laroxyl ilaç kullanıyordum.dr değiştirdim.yeni dr um kalça mr ı istedi. sonucum solda daha belirgin her iki sakroiliak eklemde orta kesimde, posteroinferiorda iliak yüzlerde da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x