Şah damari darliğii̇ek atim

  • Hocam iyi günler,babam 74 yaşında .Hocam,iki yıl önceki tomografide sol ica da %60 darlık sağ ica da %20 darlık çıkmıştı.Hocam, bir ay önce karotis dolpler usg yaptırdık; intimal kalınlık artmış olup yer yer hafif düzensizlikler dikkkati çekmektedir.Sağ CCA bulbustan ICA girimine uzanan girim düzeyinde en dar yerinde yaklaşık %30-40 dolaylarında stenoza neden olan hafif düzensiz sınırlı fibrokalsifik plak izlendi.Sol CCA bulbustan ICA girimine uzanan yüksek yerleşim ve gölgelenme nedeniyle net darlık değerlendirilmesinin yapılamadığı ancak lümende %50 dolaylarında stenoza neden olduğu düşünülen düzensiz sınırlı kalsifik plak formu mevcuttur.ileri incelemesi önerilir.Bilateral karotid arterlerden alınan dalga formları normal olarak izlenmektedir. Kan akım hızları normal sınırlarda bulunmuştur. Jet akım saptanmadı.Talil de yapıldı;hba1c 6,7,akş 137,üre 46,kreatinin 1,01,ü.asit 6,3,ast 20,alt23,ggt 20,bilirubinler normal,amilaz 62,ldl 70,trigliserid 131,homaır 5,6,sodyum 141,potasyum 4.3,crp 2.8,tsh 1.3,ferritin 291(24-336)demir 68(70-180)tdbk 254(155-355)B12 364,çıktı.Tansiyon120-160/75-95 aralığında,şekeri açlık 110-140 aralığında,tokluk şekeri 190-260 aralığında.Excaliba 20/5mg,crestor 10mg,ecopirin 81mg,matofin xr 2x1 kullanıyor,ayaklarında bazen şişlik oluyor tansiyon ilacındaki amlodipinden olduğunu farkettik fakat amlodipin dışındaki ilaçlar tansiyonunu etkili düşürmüyor.Hocam bu ödemin kalbe ya da başka organlara zararı olur amlodipin bırakmalı mı?eko svh,grade 1 diyastolik disfonksiyon çıktı,ekg normal.Birde tansiyon aletinde ölçüm yaparken kalp atışları arada duraksayıp çift atış yapıyor diye holtder takıldı sonuç;temel ritim sinuzal olup en yüksek 98,en düşük 58 ve ortalama 78 olarak görülmüştür. takip boyunca 2199ventriküler,466 supraventriküler erken vuru görülmüştür.Ventriküler aritmi görülmemiştir.Bu sonuçlar ve tansiyon değerleri şah damarına ve kalbine zarar verir mi?Nasıl bir yol izlemeliyiz ne önerirsiniz?Saygılar

  • Doktor Cevabı:

    İyi günler, tetkiklere göre tansiyon ilaçlarınızın her halukarda tekrar düzenlenerek biraz daha kuvvetlendirilmesinde fada var, amlodipinin yaptığı ödem, idrar söktürücü kombinasyonlu formları daha etkin olabilir. ancak yine de bu tedavi düzenini muayenenizi yapan doktorunuzun görerek yapmasında fayda var. şah damarındaki lezyon orta düzeyde, takip gerektirir. mevcut ilaçlarınıza devam edin, sıkı tansiyon ve nabız takibi yaparak tansiyon değerleriniz çoğunluk itibariyle 130'un üzerindeyse tekrar muayene eden doktorunuza başvurmanızda fayda var. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tekrar merhaba 74 yaşındaki babamın,holter sonucundaki temel ritim sinuzal olup en yüksek 98,en düşük 58 ve ortalama 78 olarak görülmüştür. takip boyunca 2199ventriküler,466 supraventriküler erken vuru görülmüştür.Ventriküler aritmi görülmemiştir.Hocam bu ek atımlar zararlı mı babam hiç hissetmiyor sadece tansiyon aleti ölçerken kalp atışları arada duraksıyor sonra çift vuruyor.bu ek atımlar önemli mi?Tekrar teşekkür ederim saygılar..

  • Doktor Cevabı:

    Bu erken atımlar günde toplam binden fazlaysa ve başka bir kontrendikasyonu da yoksa betabloker ilaç başlanır. ancak babanızda karotis damar hastalığı bir periferik arter hastalığıdır ve betablokerler böyle durumlarda sadece zorunlu durumlarda kullanmakta fayda var. fazla şikayeti olmadığına göre takipte kalmakta fayda var. mevcut ilaçlarıyla devamını öneririm.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Supraventriküler erken vuru

    Hocam merhaba. 50 yaşında şeker, tansiyon ve depresyon hastasıyım. tansiyon ilacı olarak; micardis plus, arlec ve norvasc, şeker ilacı olarak glifor ve depresyon ilacı olarak da günde 2 adet paxil ve 1 adet duxet kullanıyorum. geçtiğimiz günlerde iki gün üst üste kahvaltıdan 1 saat sonra kalbimin no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalpte 1 saniyelik garip his

    Merhabalar bazen göğsümde 1 saniye nefesim kesilir gibi elektirik çarpar gibi oluyor yumruk vurmuş gibi o an kalp ritmim garip oluyor. stresli dönemlerde bunu daha yoğun hissediyorum. dün akşam uzanırken ard arda 15-20 saniye içinde 7-8 defa hissettim ve biraz korktum açıkcası. buna ekstrasistol mü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ganbar Mammadov

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp aritmisi

    Hocam merhaba bende taşikardi var ben 3 sene önce doktora gittim zararsız taşikardi dediler beloc verdiler şimdi de biontech aşısı randevusu aldım korkuyorum yan etkisi için 22 yaşındayım biontech olmalı mıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp atışının belirginligi

    Hocam sol kolum durmadan uyuşuyor kalbim de hep 80 90 atıyor fakat ben bu atışları göğsümün sağ tarafında hissedebiliyorum ekg eko kan tahlili yapıldı temiz dendi sebebi sizce ne olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aritmi sırt ağrısı

    İyi günler hocam çarpıntı şikayetim vardı concor kullanıyorum hafifledi ama göğüsümde bir sıkıntı oluyor ağrı giriyor arada bu eforla değil genelde dinlenirken oluyor bu ağrının yanında sırt ve baş ağrısı da çekiyorum bunlar tam olarak bir kalp hastalığına işaret midir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp atışının görünmesi

    İyi günler hocam benim çarpıntım oluyor bunu fark edebiliyorum fakat çarpıntım olan yer kalbimin sol tarafı olmalıyken sağ tarafı tık tık kıyafetten görünür şekilde atıyor sizce ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp seğirmesi

    Hocam merhaba bugun cok hızlı yemek yedim birazda ağırdı.sonrasında böyle sağ alt göğüsümde mideye yakın yerde seğirme hissettim geldi gitti.birazda panik ataklığa yatkınım nabzımızı ölçtüm normal başka bişeyimde olmadı ama midem de de aşırı hazımsızlık vardı.hocam bunun kalple bağlantısı var mı his...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan testleri çarpıntı

    Hocam iyi günler cikmamis yazdigim degerler buyrun.wbc 12 tsh 13 kolest 347* ldl 247*trig 212*hdl 57.2.. kolestroller hipotroitten aşırı yukselmis hocam seker ortalamasida 2 üstü.acaba benim sikayetlerim bundanmidir bunlar asiri halsizlik sol kolda goguste yanma agri bacaklarda kasilma ağrı asiri te...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp atışının görünmesi

    Hocam işte benim sorunum belli bir çarpıntı yok benim hissettiğim sadece göğsüme bakınca sanki kalbim üzerimdekilerin altindaymis gibi hissediyorum.atişlari hissetmiyorum görüyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adres paylaşım

    Kubilay bey nerede görev alıyorsunuz adres paylaşırmısınkz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kubilay Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol

    Hocam merhaba.32 yasindayim. ekstrasistollerim var bazen gunde bir iki kez bazen de kolumu bile kaldirsam yana saga sola uzatsam tekleme oluyor bunun icin defalarca eko holter yapildi zararsz dendi ama bazen yuzustu uzaninca sanki ard arda 4 5 kez araya normal atin girmeden oluyor. zararsiz dendi am...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp atışının görünmesi

    İyi günler hocam vücudumda gögüslerimin arasında tık tık atışı elbisemin üzerinden görüyorum kardiyolaga gittim kalple ilgili mi diye bu görünen atışlar ekg eko yapıldı kalbimde bir sorun görülmedi peki neden olur bu atış ve bu atış görünür bir atış

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ekstrasistol

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...size daha önce nsvt geçmişimden bahsetmiştim...ara ara ek atimlar devam ediyor nadiren bigemine 2li 3lü salvolar da oluyor bende bayılma fenalık vs olmadı hiç son iki ayda eko efor holter vs normal...hocam bugün kardeşim aradı 20 yaşında erkek bodrum'da çalışıyor......

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstasistol

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...size daha önce nsvt geçmişimden bahsetmiştim...ara ara ek atimlar devam ediyor nadiren bigemine 2li 3lü salvolar da oluyor bende bayılma fenalık vs olmadı hiç son iki ayda eko efor holter vs normal...hocam bugün kardeşim aradı 20 yaşında erkek bodrum'da çalışıyor......

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eko ekg çarpıntı

    Hocam iyi günler benim iki haftaya yakındır bir sol kol ağrım ve çarpıntım var kalp ile ilişkili olabilir diye kardiyologa gittim ekg ve eko yapıldı herhangi bir sorun yok denildi ayrıca kan testlerinde ckmb ve troponin de normal herhangi bir damar tıkanıklığı vs eko da çıkar mıydı bu kol ağrısının...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x