Sağ tiroidde nodül varlıgı

  • Hocam merhabalar 26 yasında bayanım. Anne de teyzede guatr mevcut kimsede kanser vs olayı yaşanmadı bende tiroid kontrolüne gittim 04.03.2021 tarihinde ultrasonda her iki tarafta parotis gland boyutları be ekojenitesi doğaldır sağ lob inferiorda 4.5*3 mm boyutlarında mm spongioform tarzda izo hipoekoik nodül formasyonu mevcuttur sol lobta belirgin nodül izlenmedi. Boyun her iki tarafında patolojik boyutlarda ve görünümde lenf nodu izlenmedi şeklinde hocam sonra korkudan haziran ayında farklı bir hastaneye gittim onunkide şu şekilde 18.06.2021 tiroid bezi boyutları normaldir parenkim ekojenitesi doğaldır sağ lob lateralde kalsifik görünümde hipoekoik 6 mm çapında nodül izlendi patolojik özellikte lenf bezi görülmemiştir. Hocam cok korkuyorum üç ayda büyüdü mğ anlamadım ilk gittigim özeldi ikincisi devlet hastanesiydi kanser riski var mı suan napmam gerekiyor bilemiyorum büyümemesi için ilaç istedim uygun görmedi doktorlar bu arada hormon testlerimde normal saygılar hocam


İzmir Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid ultrasonu

    Cevabınız için teşekkür ederim. 3 ay önceki tsh değerim 5.24 (referans aralık 0.35-4.94). bu değerde de ilaç kullanmamı önerir misiniz? yurt dışına çıkacağım orda düzenli kontrol ettirmem zor olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte guatr

    Hocam kolay gelsin 5 aylık hamilelikte çıkan sonuçlar bunlar. glukoz 73, üre 10, alt 8, ast 10, crea 0.4, c-gfr 139.2. hormon sonuçları tsh 0.031, serbest t3 (ft3) 2.8, serbest t4 (ft4) 1.23. sevk nedeni: tsh 0,031 hgb: 10,7 keratinin: 0,4 guatr var denmiş ve çocuğa zararı olur demiş doktor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba. 23 yaşındayım. sağlık ocagında yaptırdıgım kan testi sonucuna göre tsh ve anti tg değerlerim biraz yüksek çıkmıştı, en üst değerin çok az üzerindelerdi diğer tüm değerlerim normaldi. doktora göründüğümde şuanlık ilaç kullanmaya gerek yok 6 ayda bir kan testi yaptır dedi. ultrasonda da tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Randevu talebi

    Hocam tiroid ameliyatı için beni size yönlendirdiler nasıl olaşabilirim randevu almak istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Guatr ameliyatı

    Merhaba hocam. annem guatr ameliyatı olması gerekiyor ama riskli olduğunu söylediler. ses tellerine çok yakın olduğu için geçiçi ses kısıklığı veya kalıcı olabileceğini söylendi. akciğerlerine doğru indiği için ameliyat sonrası kendin nefes alamayabilirsin makineye bağlanabilirsin diye söylediler. b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yahya Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam 16yasinda bir oğlum daha var onunda tahlilini yaptırdım degerleri tsh 0,14 t4 159 gilikoz 281 t3 ve antikor testi yapılmadı bugün dr bizi çocuk endokrin bolumune sevk etti allah razı olsun hocam ilginiz için bu oglumunda ilac tedavisi gerekiyo mu bu değerlere gore hba1c %9 hocam yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim :) 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bunun için ilaç mi kullanılması gerekiyor kocaeli de istanbul da gitmediğim hastane kalmadı randevusuz bakmıyorlar randevu da bulamadım mhrs den sürekli takip ediyorum ama randevu yok allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz lütfen.cocugum 15yaşında geçen yıldan beri dokuluyor saçları ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroidit şüphesi

    Hocam merhabalar benim crp anti tpo t4 t3 anti triogbulin antikor değerlerin hepsi normal olması gereken değerde tsh değerim 4 75 ama boğazımda kızarıklık ve ağrı var boynumda filan hiçbir ağrı hissetmiyorum uykum ve halsizlik oldukça fazla 20 gündür tüm bulgular tirioditi gösteriyor ama tirioditte...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolloid kist

    Merhaba doktor bey, ultrason sonuçlarımda sağ tiroid lobunda 3, 5x4, 5mm kolloif kist gözlendi yazıyor. yutkunma sorunu yaşıyorum. ameliyat gerektiren bir durummu? şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Iyi günler tuğbay bey 15yaşında oğlumun örnek no: 11118795 bi̇yoki̇mya teslim tarihi: 25.08.2021 çalışma tarihi: 25.08.2021 onay tarihi: 25.08.2021 glukoz (açlık) h 107 mg/dl 74 - 106 25.08.2021 örnek no: 11118796 bi̇yoki̇mya teslim tarihi: 25.08.2021 çalışma tarihi: 25.08.2021 onay tarihi: 25.08.20...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x