Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Safra taş çamur ishal bogaz agız burun yanması

  • safra kesesinde iki taş ve çamur varmış. bogazıma agzıma ve burnuma midemden biber gazı sıkılıyor hissim var yanıyorum diş etlerim şişmiş bogazımda bir radyologa gore tukuruk digerine gore lenf bezlerim şişmiş durumda. safra kesesi sindirim esnasında kasılırken bir nevi safra yerine safra gazı atıyor olabilir mi? bunu sundan dolayı soruyorum ki bilirubinlerim rotor sendrom nedenli cok yuksek total 9 la 12 arasında hep. dolayısı ile benim vucut sıvılarımda bilirubin fazla saframda da keza durum eminim bu .terim bile sarı idrar sarı ... bunlardan dolayı acaba safra kesesi tası iki adet ve camuru bende diger insanlardan farklı bu sekilde bir biber gazı ile yanmaya sebep olur mu? gunde bir defa wc ye cıkıyorum ve yumusak tam ishal değil ama ishale yakın yumusak bazen sindirilmemiş gıdalar var.bunların sebebi safra olur mu? bunlar dısında agrı yok gaz cok aman aman yok. boyle bir durumdauım mlsf.tas kanala kacsa anlamam cunku bilirubinlerim zaten cok yuksek.ama bu biber gazı bogazımı agzımı yakmakta burnumu yakmakta.....bunu yapan safram değilse baska dr a gitmem mi lazım.safra ishal kıvamına yakın dıskı veya dıskıda sindirilmemiş gıda yapar mı? tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Bir genel cerrahi dr na başvurup ameliyat olmanız lazım

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Parathormonu triod

    Merhaba bugün doktora gittim triod var mı diye ultrason çektiler ultrason sonucunda da ön arka transvers longuidilinal(mm) sağ lob :15x22x43 mm sol lob 15x16x41 mm ölçülmüştür her iki lob parankim elişi homojendir nodül saptanmamıştır yazıyordur sizce ne anlama geliyor merak ediyorum doktora g...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Köse

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim hoca...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalsiyum yüksekliği

    Merhabalar hocam.. 6 yaşındaki oğlumun kan sonuçlarında kalsiyumu 10.90 çıktı.. kalsiyum yüksekliğinin zararlı olduğunu duydum ne yapmalıyım.. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden ❣️??

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Vilda Barlas

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Paratiroid hormonu yüksekliği

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. tsh t4 t3 bunlar normaldi. özellikle radyoterapiden sonra 6 aylık kontrollerimizde tsh yüksek çıkmaya başladı. 4,9 üst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid adenomu

    Değerli hocam öncelikle sorularımıza verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.annemin kan kalsiyumu ve parathormonu yüksek olduğundan endokrinde bir süredir takip ediliyor yaklaşık 9 ay önce 11.2 civari olan kalsiyum bugunki testlerde 9.8 değerine düştü herhangi bir ameliyat veya ilaç kullanımı olma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda nodül hakkında

    Hocam, parathormonum beş ay önce yapılan kan tahlillerine 99,5 çıkmıştı.d vitaminimde düşüktü.endokronoloji uzmanına gittim çok yüksek değil dedi d-vit damla kullandım bitince parathormonu normal değerde çıktı.şimdi diğer tüm kan tahlillerimle birlikte parathormu 50,1 iki ay önce dahiliye uzmanı kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Asiri gaz ve huzursuzum

    Hocam selamlar kübra 26 , hocam daha onc e de stresli olduğum bi zaman da benzer problemleri yasamistim. 2 haftadır karnimda cok gaz var ve genelde günde 1 enfazla 2 kere ishal bazen de lapa gibi diskilamam olmakta. diski ciktiginda karnim cok rahatliyor. tum batın us çekildi ve doktorum herşeyin n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba üniversite hastanesınde 8 günlük bebegm var tsh 7.69 cıktı serbest t4 1,99 çıktı ertesı gün devlete gttım tsh 9.91 t4 ise 15.80 iki hastanenin resferans aralıklı farklı ama t4 için doktorlar normal dedi ancak tsh yüksek , ultroson cekildi trıid bezlerınden herhangı bir sıkıntı yok den...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parathormonu yüksekliği hk.

    Hocam merhaba, yaşım 59 paratiroid hormonu(pth) 99,5 yüksek değer d vitamini 33 diğer yazmadığım kan değerleri hepsi normal.kalsiyum(ca)9,9 fosfor(p)3,4 magnezyum(mg)1,86 kışın pth.normal değerlerde iken d.vitaminim hep düşük çıkar 10-12 arası iken doktor pth.normal olduğu için kışın vitamin deste...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik ve rocaltrol

    Merhaba doktor bey, ben troid ameliyatı oldum.hepsi alındı. 100 lük euthrox, ameliyattan sonra kalsiyum düşüklüğü içinde 0.5 rocaltrol kullanıyorum. hamilelik düşünüyorum. hamileliğin özellikle ilk 3 ayı rocaltrol kullanabilir miyim. c kategorisi olduğu için sorduğum doktorların bazısı sıkıntı olm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuyruk agrsi

    Merhablar hocam öncelikle soruma nerden başlasam bilemiyorum sorunum bundan yaklaşık iki ay öncesinde başladı kuyruk sokumu bölgesinde kalıcı olmayan gün içersinde dalgalar halinde gelip geçici bir ağrı mevut uzun yol yürüdüğüm taktirde daha derinden hissediyorum sol kalça üstü ve sol bacağıma da vu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid ameliyatı

    Hocam merhaba, hastamız 54 yaşında kadın hasta. yapılan tahlillerde ca değeri:12,7 pth değeri;93,7 tsh değeri;33,97 çıktı ve hiperkalcemi nedeniyle hastaneye yatırıldı. sf infüzyonu altında ca 10 , sf kesilince 12,4 e kadar çıktı. 24 saatlik idrarında hipokalsiüri yok denildi. çekilen sintigrafisi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mesut Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karınagrısı

    Agrısı saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid ve tiroid sintigrafisi

    Merhabalar hocam annemin kan testinde pth ve ca degerleri yuksek,24 saatlik idrarda kalsiyum normal cıktı doktoru ameliyata karar verebilmek icin ultrason ve sintigrafi istedi ancak hem tiroid sintigrafisi hem paratiroid sintigrafisi çektiler.sizce neden iki sintigrafi çekilmiş olabilir paratiroid c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fıtık ameliyati

    Hocam merhaba ismim fatih karnımın üst sol tarafında ceviz büyüklüğünde fitik var ameliyat olucam ama yamam mi olur? birde kargo firmasında çalışıyorum ameliyat sonrası çalışmam mümkün olur mu ne kadar sürede çalışabilirim şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x