Safra kesesi polipleri ve dalak büyümesi

  • Hocam iyi günler. Benim safra kesemde 1 yıl önce 3 ve 4 mm boyutumda polip saptandı. Hemen ardından gebelik geçirdim. Dün yapılan kontrollerimde poliplerin boyutlarının 5 ve 6,5 mm oldukları saptandı. Kanserleşme riski ne düzeydedir sizce. Acil olarak aldırmalı mıyım ? Yaşım 25 boyum 170 kilom 105. Kilo verdiğimde veya kendiliğinden poliplerin küçülme veya yok olmaları mümkün müdür ? Ayrıca dalağımda yine bu 1 sene içinde büyüme tespit edildi. 14,5 cm dalağım ve 1,5 cm aksesuar dalak mevcut. Yapılan kan tahlillerim temiz çıktı. Endişelenmeli miyim ve dalakta da küçülme sonradan olabilir mi ?

  • Doktor Cevabı:

    Safra kesesindeki poliplerin kendiliğinden küçülmesi beklediğimiz bir durum değildir. ancak özellikle 1 cm üzerinde olanlarda alt yatan başka patolojiler barınabildiğinden cerrahi önermekteyiz. daha ufak boyutta olanlarda ise takip süresinde bu polipleri büyüme hızı, sizdeki belli başlı klinik özellikler cerrahi kararı vermemizde rol oynar. ancak mutlaka bir genel cerrahi uzmanı tarafından gözükmenizi öneririm.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Midede ödem

    Hocam selamlar .safra kesesi posterior duvardan lümen içerisine uzanım gösteren büyüklüğü 5mm boyutta 2-3 adet ekojen polib izlendi lümen icersinde 5mm boyutta "kalkül " izlendi .. hocam safra kesemde 7.8 yıldan beri polib var idi yalnız bu son usg de 5mm lik taş göründü doktorum bana ursovef 500...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri yüksekliği

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı flagy çipro kullandim amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek bezi

    Mrb karın agrısı bas agrısıkarında şişme heryerimde kıllanma ve şişdetli böbrekve bel agrısı şikayetim vardı halada devam eiyor karnım şişiyor sonucunda yapılanlar kortizol degerim 27.5 di bt sonucu cıktı yorumlarsanız cok sevinirim rapor tarihi:14/04/2021 film no:12141316trifazik bt tetkiki;h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam merhaba bazi bilgileri eksik yazdığım için tekrar size danışmak istedim bilgilerini tekrar yazıyorum kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri hakkında yardımcı olur musunuz

    Hocam merhaba size tekrar yazıyorum karın ağrısı sebebiyle tahlil yaptrdim bazıı degerleri eksik yazmışım tekrar yazıyorum kan değerlerim hakkında amilaz 145 ast95 alt130 rbc3.5 lym 45.9 alkalin fosfat 74 ggt 26 üre 24 crp0.2 glukoz 95 biluburin 0.67 kreatinin0.92 bu ultrasonda sorun görülmedi u...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlilleri yorumlar mısınız

    Hocam merhaba karın ağrısı sbebeile kan tahlili yaptrdim sonuçlarımi yorumlar mısınız ast95 alt130 amilaz 145 rbc5.7 lym 45.9 neu40.4 enfeksiyon yok diğer değerler normal idrarda hafif kan görüldü bu sonuçlar neden olmuş olabilir ultrasonda sorun görülmedi yorumlar misniz teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri hakkinda

    Hocam merhaba kolay gelsin karın ağrısı sebebiyle kan tahlili yaptırdım sonuçlarım alt130 amilaz145 ast 95 çıktı rbc 5.57 lym 45.9 neu 40.4 diğer değerler normal bu neyi gösterir hocam ultrasonda bişey çıkmadı yorumlar mısınız teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Hocam merhaba. benim yaklaşık 1 senedir devam eden mide bulantılsrim var. özellikle et balık yavuk...vb yedikten sonra iyice artıyor ama genel olarak surekli bi bulantım var yaklaşık 1 aydır da sağ kaburganın altinda , tam onun arkasında sirtın sol tarafında, gogus ortasinda ve goguslerde(daha çok s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid aşisi otoimmun hepatit/primer biliyer srz

    Merhaba. otoimmun hepatite bağli pbs hastasiyim. ana /asma 20 yildir negatif. sadece billurubin yüksek(4 civari) diğer tüm değerler normal. ursodeoksikolik asit kullaniyorum sadece. sorum şu: covid19 aşisinda biontech mi sinovac mi olmaliyim. biontech olursam hastaliğimi alevlendirir mi ? otoim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi kalınlaşması

    Merhaba değerli hocam ,2 sene önce sezeryan ile doğum yaptım.bunun sonrasında mide bölgemde ağrılarım oldu (sinirsel gastrit ).tabi 2 ay ben bu arıları mideme yorarken ,sırtlarıma ağrı vurmaya başlayınca bunun safra kesesi olabileceğini düşündüm.bunun dışında şuan bir belirtim yok.ultrasonda taş ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İltihabi bağırsak hastalığı?

    İyi çalışmalar hocam.polip nedeniyle üç ay önce safra kesesi ameliyatı oldum. ameliyattan önce lavman yaptılar. gece ve sabah olmak üzere. ondan mıdır bilmiyorum. sonraki günlerde gaitada çizgi şeklinde kan oluyordu. bazen ince bazen kalın çizgi şeklinde. makatta ağrı yanma ,kaşıntı ,akıntı vs.. bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra taşı

    Hocam merhaba ultroson sonucunda safra kesesi lümeninde 2-3mm boyutlu kristalize kalküllerden oluşan 26 mm boyutlu ekojen materyal izlenmektedir yazıyor hocam. ameliyat olmam şartmı şu pandemi döneminde korkuyorum 2 - 3 ay geciktirsem ortalık biraz durulsa ozaman ameliyat olsam ozamana kadar sıkıntı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metehan Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt sonucu yorum

    Özefagus distalden den mide kardiaya uzanan alanda cidarda kalınlık artışı izlenmektedir. ayrıca mide antropylorik bölgede cidar kalındır. endoskopi önerilir. karaciğer normal boyutlarda, konturları düzenli, parankimi homojen olarak izlenmektedir. karaciğer segment 7 düzeyinde milimetrik boyutlu hi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    Hocam ben sizin hastanizim safra kesemde taş var ameliyat olmak icin sizin aramanizi bekliyorum fakat bu aralar ağrılarım cok fazla arti iste calisamiyorum devamli acilde igne oluyorum işte calisamiyorum da artik size randavu da alamiyorum ne yapcam bilemiyorum hocam yardim edin ne olur cok zor duru...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özkan Balçın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra polipleri

    Hayri bey merhaba öncelikle sağlıklı günler diliyorum. yaşım 23, size daha önce de ilk sonucumu yazmıştım. 6 ay önce ultrason sonucumda 2,7x2,4 ve 2,7x1,6mm nodüler ekojen 2 adet polip izlenmişti. bu ayki sonucum ise yine iki adet fakat boyutları 3,6x2,4 ve 3,4x1,6mm olmuş. görüşünüz benim için önem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x