Safra kesesi ca

  • benim sorum safra kesesi kanseri ile ilgili. babamın safra kesesi açık ameliyatla alındı. safra kesesi, doktorun demesine göre mecbur kalındığı için parçalanılarak çıkarıldı. patoloji sonucuna göre adenocarsinom çıktı. patolojide yazdığına görede tümör tüm kese duvarında izlenmiş. ameliyattan 23 gün sonra BT si çekildi. sonucu ise karaciğer mide bağırsak temiz safra kesesinin bulunduğu yerde kirlenme izlendi diyor. şimdi onkoloji bölümünde 30 gün radyoterapi ve 2 kezde kemoterapi aldı. doktorumuza soruyoruz bugün git yarın gel yapıyor. babamın genel görünüşü enerjisi iştahı yerinde. kan tahlillerinde de anormal bir durum yok sadece şekeri yüksek. ameliyattan sonra 3.5 ay geçti pek net birşeyler duyamadığımız için ister istemez bunalıyoruz. merak ettiğim konu acaba çok geç kalınmış mı bu tedaviler küryatif mi palyatif mi sizce. genelde safra kesesi kanserlerinin seyri iyi gitmediğini duyuyoruz. bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba safra kesesi kanserleri sizin de duyduğunuz gibi çok iyi gidişli olmayan kanserlerdendir. ancak çok küçük ve tamamen çıkarılmış, vücuduna yayılım olmamışsa hastanın bunu atlatması da mümkündür. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pankreas ca

    Pankreas ca karaciğer büyüklüğü tabii, konturları düzenli, dansitesi homojendir. intrahepatik safra yolları normal genişliktedir. safra kesesi kapasitesi tabii, duvar kalınlığı normal limitlerdedir. dalak ve pankreas morfolojik ve dansitometrik olarak normal limitlerdedir. dalak anterior lokalizasy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. 5 yıl önce çekilen pet ctde tiroid sağ alt bölgede aktivite göstermeyen 14x12 mm boyutlarında adenomumuz vardı. tsh t4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endeskopi

    Doktor bey merhaba annem 4 yil once safra kesesi ameliyati oldu midesinde o zaman camurlasma vardi ve ameliyat sonrasi safra kesesi alindi ameliyattan 2 yil sonra mide agrisi sikayeti basladi 11 kasimda anestezili endeskopi cekildi ve biyopsi alindi 15 gun sonrada patoloji sonucu cikacak..endeskopi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi

    Hocam merhaba benim annem 4 yil once safra kesesi ameliyati oldu ve safra kesesi alindi 2 yildirda mide sikayet cekiyordu..dun endoskopi cekildi ve endeskopi sonucu soyle.. özofagus mukoza ve lümen inormaldi..özofagogastrik bileske normaldi..kardiya endeskobu normal sariyordu..fundusta damar ağı b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serab Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesinde çok sayıda taş ve meme ca

    Hocam merhaba. 2 sene önce meme kanseri teşhisim oldu. 2. evredeydi. kemoterapi aldım. sonrasında tam 1 yıl önce kitle ve koltuk altımdan lenf nodları alındı. ameliyattan sonra radyoterapi gördüm. şu anda kontrellerim 6 aya düştü. zoladex ve tamoxifen kullanıyorum. son kontrolümde yapılan tüm batın...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cengiz Dibekoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim kanseri annemin safra kesesindeki darlıkla ilgi tahlil

    Hbsag 0.22 negatif s/co 0.00 - 0.99 anti hcv 0.07 negatif s/co 0 - 0.99 anti hbs ▲10.65 pozitif miu/ml 0 - 10 glukoz   92  mg/dl  74 - 106 kan üre azotu (bun)   18.12  mg/dl  7.94 - 20.09 kreatinin   0.79  mg/dl  0.51 - 0.95 ürik asit   5.5  mg/dl  2.6 - 6.0 kolesterol  ▲241...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testis ca pet sonucu hakkinda

    Merhabalar hocma glukoz (70 - 100) mg/dl 105 0.910.91 kreatinin (0.7 - 1.3)mg/dl 0.81 110110 egfr (ckd-epi) (>60)ml/dk 117 8.1 total protein (6.4 - 8.3) g/dl 7.8 7072 alkalen fosfataz (40 - 150)u/l 78 2120 alt (0 - 55)u/l 16 2056 ast (5 - 34)u/l 21yüksek(y) 155192 ldh (125 - 220)u/l 142 139137 so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroenteroloji

    Merhaba annem için cektirmiş olduğum bu mr raporunu değerlendirebilirmisiniz? teşekkür ediyorum. mrcp-dinamik-üst batin mrg incelemesi, karaciğerde difüz yağlanma bulguları mevcut olup; sağ lob uzun aksı 151 mm ölçülmüştür. hepatik ve portal venler normaldir. safra kesesi boyut ve lokaliza...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri ca19-9

    Merhabalar, annem geçen sene mart 29 da sağ kolon ca dan ameliyat oldu.8 cm tümör alındı onkoloji patolojiye göre evre 2a dedi. 1 sene içinde anneme aralık’larda 4 tomografi 2 petct 1 sintigrafi çekildi. hepsi temiz. sadece ilk teşhiş aldığından beri var olan sağ akciğerde 4 mm nodül var hala aynı p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger metastas

    Hocam babam 4.derece akciger ca ve karaciger metastas durumunda ayrica safrada tas oldugunu ogrendik suan karin bolgesinde karacigerden kaynakli cok agrisi var ne gibi bir yol izlemeliyiz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayhan Bülent Erkek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma? iğne biyopsi?

    Patalojik ineleme istemiştiniz hocam sorum için. istedim sonucunu kontrastlı toraks sonuc klinik bilgi-ön tanı: over ca?paratrekeal, paraaortik, aertikopulmoner pencere, bilateral hiler lokalizasyonlu subkarinal alanda konglomere görünümünde büyüğünün kısa çapı 23mm ölçülen çok sayıda lap-ln'u izl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. H. Armağan Arıcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi işlemi

    Hocam iyi akşamlar babam kolon ca dan 4 yıl önce ameliyat oldu şuan tekrarladı karaciğerinde de var.safranın temizlenmesi gerektiği söylendi sonuçlarını size göstermek istyorum ama babamı getirmeden gösterebilmem mümkünmüdür teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ersen Alp Özbalcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi apandisit ameliyatı sonrası

    Doktor bey merhaba yaşım 39 6 yıl önce safra kesesi 1 yıl öncede apandisit amaliyatı oldum. büyük abdestim yaklaşık 2 yıldır yumuşak ve şekilsiz gün de ortalama 2 yada 3 kez rengi açık kahverengi tahlillerde (kan ,gaita gizli kan negatif,röntgen,ultarason ,ilaçlı bt apandisit amaliyatı yapılrken sad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra k-polip

    Merhabalar hocam. annem bir buçuk yıl önce meme ca geçirdi. ameliyat, kemo, radyo aldı. üç ayda bir kontrollerine gidiyor. doktoru bu kez karın ultrasonu istemiş. sonuçta safra kesesinde 3,4 mm polip görülmüş. diğer herşey normal. tehlikeli, korkulacak bir durum varmıdır, ne yapmalıyız? şimdiden teş...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesinde polip

    Merhabalar hocam. annem meme ca geçirdi. üç ayda bir kontrollerine gidiyor. doktoru bu kez karın ultrasonu istemiş. sonuçta safra kesesinde 3,4 mm polip görülmüş. diğer herşey normal. tehlikeli bir durum varmıdır, ne yapmalıyız? şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cavit Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x