Saç mantarı

  • Merhaba hocam saçım da yuvarlak şekilde bir kellik oluştu. Doktora gittim ve bana saç mantarı olduğu söylendi, ilaç olarak Funit 100 mg tablet ilaç verdi ayrıca terbisil krem ve travogen krem verildi. Hocam Funit ilacını okuduğumda vajina mantarı için olduğu yazıyor ve kremleri araştırdığımda internette saç mantarı adına neredeyse birşey yok. Hocam bunlar doğru bir tedavi midir lütfen bana yardımcı olun çünkü bir kadın olarak fazlasıyla endişe duyuyorum.. sevgiler

  • Doktor Cevabı:

    Saçlı deri mantarı için farklı ilaçlar kullanılmaktadır. erişkin hastalarda mantarı değerlendirmek uygun olur. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Saç dökülmesi

    Merhaba iyi günler. 20 yaşındayım. elidor sağlıklı uzayan saçlar şampuan kullanıyordum onu bıraktım sysoss aldım fakat aşırı dökülme yaptı. elidorda da dökülüyordu ama o kadar değildi sonra bıraktım sysoss u eczaneye gittim bana zigavus siyah sarımsaklı şampuan verdiler. onu kullanmaya başladım. saç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik ishal

    Hocam yaşım 26 .benim problemim 2009 yılından bu yana ishal yani 16 yaşından itibaren.o zamanlar çok zayiftım 178 cm-58 kg .şuan 188 cm - 84 kg .2010 yılında endoskopi-kolonoskopi oldum.ama o zaman hoca bana yani 2010 yılında tunahan senin ince bağırsagina bakmadik burada da crohn diye bir hastalik...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım ve haziran 2019 tarihinden beri aşırı saç dökülmesinden şikayetçiyim (şubat- nisan 2019 yoğun stres yaşadığım bir dönemdi ve bir yıldır vejetaryen besleniyordum). fakat ilk başlarda mevsimsel diye düşünüp önemsememiştim. sonra da covid nedeniyle doktora gidemedi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam sle hastalığı olabilecegini mi dusunuyorsunuz ama ogle yara eklem ağrısı gibi birsey yok çocuklarım da ailede de boyle bir hastalığı olan da yok sadece şeker hastaligi ve akciğer rahatsızlıklari var benim oğlumda da alerjik astim bronşit vardı 8 yaşındayken atlatti bir daha da atakları olmadi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç ve kaş dökülmesi

    Hocam iyi çalışmalar, 22 yaşındayım benim başlangıcını bilemediğim ancak yeni fark ettiğim bir saç ve kaş dökülmesi sorunum var. duşta veya sabah yastıkta 2 veya 3 telden fazla saç görmüyorum ancak elimle kafamda ve kaşlarım da çekme yaptığımda 1-2 tel geliyor ayrıca kafamda çocukluktan beri gelen v...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam peki dokulen saçları tekrar cikar mi vitamin eksikliği giderildiginde hocam cok fazla dökülüyor endokrin bir daha gelmenize gerek yok dedi ama size de geldik asistaniniz vardi oglumun b12 değeri 182 d3vitamin değeri 21 di d vitaminine gerek yok dedi ve sadece b12 hap verdi iki oglumunda tiroit...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam merhaba behçet hastası biri olarak kortizon kullanıyorum ve son tahlillerimde t3,t4 normal tsh ise 6.40, saçlarımda çok incelme var bunun sebebi tsh yüksekliği midir? kortizon nedeniyle mi tsh yükseliyor?şuan 4 mg kullanıyorum 1 yıl önce 16 mg kullanırken tsh değerim 9 civarıydı. kendiliğinden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Sag lop 17×18×24 sol lop12×16×43 ultrason sonuçları bu şekilde sac dökülmesi yaşaması normal mi bu yaşta dökülen saçlar kellik yapar mı çünkü saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu dvitamini eksikliği b12 eksikliği çıktı ilaç kullanıyoruz saçları nin dökülmesi durur mu allah rızası için bana bir y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sivilce cukurlari

    Hocam merhaba benim yüzümde sadece yanaklarımda sivilce çukurları var ve o kadar mutsuzum ki saçlarımı toplayamiyorum kaç yıldır sırf görünmesin diye, biliyorum bana doktora gidin diyeceksiniz gittim ama doktorun bana faydası olmadi fraksiyonel lazer veya altın iğne dedi ama bu iki işlem de hem cild...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Engin Kocabaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam 14ve 15yaşında iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var d vitamini ve b12 eksikliği çıktı ilaç kullanıyoruz saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu sac dipleri görünüyor dokulen saçları tekrar cikar mi ailede genetik dökülme yok dedesinin bile saçları cok gur saçları heryerden dökülü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    19 yaşındayım ve uzun süredir saç dökülmesi problemi yaşıyorum. şimdiye kadar hiçbir ilaç kullanmadım ve kan değerlerimde bir sorun yok. saçlarımında gözle görülür azalma var. bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayfer Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç diplerinde kızarıklık

    Hocam saçlı derimde ve ensemde neredeyse 1 yıldır devam eden stabil kızarıklıklara yanma ve kaşınmalar eşlik ediyor. dermatolog kronik ve parça parça olan bu kızarıklıklara damar genişlemesi dedi (liken veya mantar olmadığını söyledi) ancak geçmeyen kaşıntılar ve yanmalar endişelendiriyor. demodeks...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Tayfun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seboreik dermatit

    Merhaba. sizin tarafınızdan teşhis konulmuş seboreik dermatit hastalığım var. bir süre sonra kaşlarımda ve kirpiklerimde dökülmeler başladı. gittiğim doktor seboreden olamayacağını söyleyip vitamin takviyesi ve antifungal bir ilaç verdi. 15 gün olmasına rağmen dökülme eski şiddetiyle hatta bazen dah...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi

    Hocam oğlumun tahlil sonuçları allah rızası için yardim eder misiniz saçları cok dökülüyor, anti tpo24,04. antitiroglobulin antikor12,74 çinko101, vitamin b12 225. 25- hidroksi vitamin d18, tsh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x