Saç dökülmesi

  • Merhaba, 6 ay önce doğum yaptım. 35 yaşındayım. Saçlarım son 2 aydır çok dökülüyor. Bu sebepten dolayı sağlık ocağında tahlil yaptırdım. Hgb değeri 13.9, b12 vitamini 250, fertitin 44, demir 84 çıktı. Bu sonuçlar normal mi? Bilhassa b12 vitamin değeri nasıl? Takviye gerekir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ayşe hanım, kan değerleriniz genel olarak normal sınırlarda görülüyor. ancak vitamin b 12 değeriniz alt sınıra yakın olduğu için tablet olarak takviye alabilirsiniz. saç dökülmenizin bu değerlerden kaynaklandığını düşünmüyorum. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Trombosi̇t yüksekli̇ği̇

    Merhaba leyla hanım benım sıze bır sotum olucaktı. benım çocugumda plt yukseklıgı var. daha dogrusu sogdugunda 7 aylıkken tahlıl yaptılar 601 xıktı. 5 ay sonra 499 ondan 5 ay sonrada 625 cıktı. bu degerlere ayda bır baktırdım nerdeyse bı bakıyolar 490 larda bı 590 larda. bu dalgalanma bı sure sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağızda kan

    Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değeri yüksekliği

    Kızım 2 yaşında buradaki kan değerleri yüksek çıkmış değerlendirir misiniz ? b12 .. 1271 wbc kan) [y] 20,08 rbc (kan) [y] 5,27 / neut% (kan) [d] 22,5 lymph# (kan) [y] 13,47 lymph% (kan) [y] 67 / eos# (kan) [y] 0,92 eos% (kan) [y] 4,6 mcv (kan) [d] 69,2 mono# (kan) [y] 1,09

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yükseklıgı

    Hocam iyi akşamlar. size sorum oğlumun plt değerıyle alakalı. oğlum 4.5 yaşında göz altı morluğu ıcın aile hekimliğinde oğluma kan yestı yaptırdım. oğlumun plt degerı 507 cıktı. 4 gun sonra ateşlı enfeksıyon gecırdı bogazlarında doluluk yuksek ateş oldu tahlıl yapmadılar. 18 gun sonra kontrole gıttı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağızda kan

    Merhaba hocam benim oğlum 8 yaşında 3 ay önce sabah kalktığında ön dişlerinde ve dilinde kan vardı acile götürdüm hemen tam kan sayımı crp aptt pt sine bakıldı bi sorun çıkmadı genel durumu da iyi gizli kan testi de negatif çıktı bu arada azı dişlerinde çürükler var

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 yuksekligi

    Evet yumurtayı, eti azalttım, keciboynuzunu bıraktık, kuruyemis yerdi her gün, ceviz, badem, hurma, kuru üzüm, fındık, bunları da keselim mi hocam?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 yuksekligi

    6 yaşındaki kızım bronşit oldu, hava ve antibiyotik kullandık,alt 210,ast 196 cijti, enfeksiyon ya da ilaç kaynaklı olabilir dendi, fakat b12 si yüksek çıktı 1200civari . b12 neden yüksek çıktı acaba , her gün düzenli yumurta, ve keçiboynuzu özü veriyordum, yüksek çıkması sorun müdür, nasıl dusuru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testinde bazı değerler

    Kolay gelsin. yaptırdığım hemogram testinde bazı değerleri danışmak istiyorum. ig # 0.05 (referans değeri 0.01-0.03) mon # 1 (referans değeri 0.25-0.84) ig% 0.5 (referans değeri verilmemiş) lym# 3.74 (referans değeri 1.26 -3.35) diğer değerlerim normal sınırlar içerisinde. 26 yaşında bir kadınım. yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda gizli kan pozitif

    Hocam merhaba 1.5 hafta önce ağır bir grip geçirdim ağrı kesici ve c vitamini baya kullandım novalgin iğnesi oldum grip geçer gibiyken ishal oldum 2 gün sürdü. i̇shalden dolayı hemogram ve gaita testi verdim gaita gizli kan pozitif çıktı tahliller temiz çıktı. doktor gaita testini tok karna verdirtm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis boyuuuu

    Merhaba hocam kan ve idrar verdim bunun için sonuçlar nasıl bakarmısınız bi durum varmı. i̇şlem adı tam kan sayımı (hemogram) kurum adı sonuç 31.9 sonuç birimi pg referans değeri 25.7 - 32.2 rapor tarih 19.11.2021 hata bildir bu i̇şlem bana ait değil! kurum adı sonuç 7.61 sonu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yüksekliği

    Merhabalar, cocugum 4 aylik. kan degerlerine bakildi. plt degeri 750 cikti. d dimer 0,73 mg/l. eos 0,10k/ul. mcv 74,9 fl. pct 0,73%. bu degerlerin disindakiler normal referans araliginda gorunuyor. plt yukseligi neden olabilir cok yuksek gorunce endise ettim. altinda kotu bir sey aramak da istemed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan boğaz ağrısı ve ateş

    Hocam b 12 desteği ,balık yağı almıyor.günlük olarak ;süt yoğurt ,yumurta ,ceviz, muz düzenli tüketiyordu.çok iştahlı bir çocuk da değil.normal ve hareketli bir çocuk.b12 yüksek diye hematoloji bölümüne yönlendirildik. gitmemizde fayda var mı? gereksiz yere paniğe mi yönlendiriliyoruz fikrinizi alma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göbek bağı

    Hocam merhabalar 12 günlük bir kızımız var. göbek bağı 9 günlükken ucundan düştü. dip kısmı düşmedi. daha sonra çamaşırına bulaşmış sarı akıntı fark ettik ve doktora götürdük. doktor kalan dip kısmını eliyle çekip aldı ve gümüş nitrat kalemiyle orayı yaktı. ancak akıntı az az halen gelmeye devam edi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt degerleri

    Değerli hocam 10 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. doğumdan 3 gün sonra verdiğim kan tahlilindd plt degerim 300 iken doğumdan 1 hafta sonra verdiğim kan tahlilinde kan değerim 15 plt değerim ise 525 çıktı aşırı bir endişe halindeyim durum normal midir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan boğaz ağrısı ve ateş

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.antibiyotik tedavisi gördü ilk tahlilinden 15 gün sonra kan tahlili tekrarlandı.nötrofil (%) 70.7 ( 30.0-60.0) nötrofil (#)7.34 (1.75-6.94) ,demir 37(28-122) ,total demir bağlama kapasitesi 406 (260-385)vitamin b12 1159. nötrofil ve b12 vitaminin yüksek çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x