Saç derisi

  • Selamlar.. 1 sene öncesine kadar kafamın tepesindeki saçlarımı koparıyordum bu bende 6 ay falan alışkanlık oldu uzun süreli tırnak yeme alışkanlığı gibi kopardığım saçlardan dolayı saç kaybı ve kafamın tepesinde kırmızılıklar tespit ettim. 1bucuk ay öncesinde doktor tarafından traksiyonel alopesi teşhisi kondu ama kıbrısa gideceğimdsn ötürü tefaviye başlamadı kıbrısta gittiğim doktor başka bir teşhia koydu ama teşhisi bilmemelteyim geçtiğimiz hafta gitmiş olduğum doktor liken planopilaris teşhisi koydu ve tedaviye bir losyon ve zinco tablet ile başladı ve saçımı iğne yaptı... liken planopilaris hastalığı konusunda şüphem var o hastalığın belirtileri arasında ağrı yanma kaşınma var bende o belirtilerin hiç biri olmadı... Benim şüphem ise uyguladığım saç koparmalarından ötürü traksiyonel alopesi hastalığının olması sizce benim kafamdaki hastalık nedir ?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, maalesef muayene etmeden ve biyopsi alınmadan kesin tanı konulamaz. uygun zamanınızda muayeneye gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

Kocaeli Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Saç çıkmaması

    Merhaba hocam.ben 17 yaşındayım 7-8 yaşlarında geçirmiş olduğum trafik kazasından dolayı kafamın arkasına dikiş atıldı ve ondan sonra o bölgede saç çıkmadı saçın yeniden çıkması için ne yapmam lazım.teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayfer Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta sersemlik ve dengesizlik hali kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik ve kas

    Hocam annem 27 yaşındayken romantızma teşisi konuldu romantizma ilacı verildi kolları çekildi ve açılmıyor kolları kolunu arkaya götürüp saçlarını bile toplayamıyor ve kendi üstünü bile giyinemiyor napabiliriz kolları açılabilrimi tekrar önceki gibi düzelirmi bi tedavisi varmı .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp ağrısı gibi

    İyi günler hocam.27 yaşındayım yaklaşık 1 buçuk yıldır kalbimin ağrıdığında kanaatindeydim ama hiç nefes darlığım olmadı.sadece geçen gün duşta hafif bir nefes sarığı ve baş dönmesi yaşadım sonra bidaha olmadı.1 buçuk yıldır ağırlarım değişiklikler gösterdi.geceler uyutmayan son köprücük kemiği sol...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Doktor bey yalnız ben öğrenmek istediğim soruların cevabını alamadım sizden

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam dermatologa birkac kere götürdüm birşey stresten dökülüyor dedi ama ocak ayından beri dokuluyor en son haziran ayında dermatologa goturdum hairforte sprey verdi sacları icin birde biotin hap verdi ama o sprey kullaninca daha cok dökülme oldu tekrar gittigimde de dökülme arastirilsin benlik bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba iyi günler. 20 yaşındayım. elidor sağlıklı uzayan saçlar şampuan kullanıyordum onu bıraktım sysoss aldım fakat aşırı dökülme yaptı. elidorda da dökülüyordu ama o kadar değildi sonra bıraktım sysoss u eczaneye gittim bana zigavus siyah sarımsaklı şampuan verdiler. onu kullanmaya başladım. saç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik ishal

    Hocam yaşım 26 .benim problemim 2009 yılından bu yana ishal yani 16 yaşından itibaren.o zamanlar çok zayiftım 178 cm-58 kg .şuan 188 cm - 84 kg .2010 yılında endoskopi-kolonoskopi oldum.ama o zaman hoca bana yani 2010 yılında tunahan senin ince bağırsagina bakmadik burada da crohn diye bir hastalik...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç uzadıkça seyrek gorunmesi neden olur ?

    Hocam ben saçlarımı 3 numara kestirince saçlarımın arasında herhangi boşluk seyrelme vs belli olmazken saçlar biraz uzayınca sanki seyrek bir görüntü oluşuyor saçlarım seyreliyor ve kisayken farkedemiyorum mu yoksa başka bir durummu var teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Clonex şizofren?!!!!!!!

    Merhaba hocam size denizliden yazıyorum lütfen yardım edin annem 64 yaşında 1 sene önce epilepsi teşhisi kondu lamictal rexapin kullanıyordu sonra unutup dalgınlıklaıirı başladı dozy verdiler(doz ayarlaması olarak) lakin son 4 ayda ne yerinde durabildi ne bizi durdurdu önce boşluklara bakmaya halisy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım ve haziran 2019 tarihinden beri aşırı saç dökülmesinden şikayetçiyim (şubat- nisan 2019 yoğun stres yaşadığım bir dönemdi ve bir yıldır vejetaryen besleniyordum). fakat ilk başlarda mevsimsel diye düşünüp önemsememiştim. sonra da covid nedeniyle doktora gidemedi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Randevu hakkinda

    Hocam iyi günler. siz galiba cerrahpaşa hastanesinde çalışıyormuşsunuz. hocam çalıştığınız hastanede saç prp tedavisi ve mezoterapi yapılıyormu? ayrıca size nasıl randevu alabilirim? mhrs de cerrahpaşa hastanesi çıkmıyor? birde haftasonu çalışıyormusunuz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam sle hastalığı olabilecegini mi dusunuyorsunuz ama ogle yara eklem ağrısı gibi birsey yok çocuklarım da ailede de boyle bir hastalığı olan da yok sadece şeker hastaligi ve akciğer rahatsızlıklari var benim oğlumda da alerjik astim bronşit vardı 8 yaşındayken atlatti bir daha da atakları olmadi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç ve kaş dökülmesi

    Hocam iyi çalışmalar, 22 yaşındayım benim başlangıcını bilemediğim ancak yeni fark ettiğim bir saç ve kaş dökülmesi sorunum var. duşta veya sabah yastıkta 2 veya 3 telden fazla saç görmüyorum ancak elimle kafamda ve kaşlarım da çekme yaptığımda 1-2 tel geliyor ayrıca kafamda çocukluktan beri gelen v...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x