Sabah size yazmıştım hocam aslı ben karaciğer ve ezonofil

  • Hocam merhaba aslı ben farklı bir hesaptan size yazıyorum hocam karaciğer için ferritinin seruloplazmin ama ana hepatit b c çölyak gluten trioid ottonium hepatit antikor testi hormon testi kas testi kan pıhtılaşma zamanı ilaçlı mr kas testleri karaciğer tüm testler yapıldı 3 farklı doktor deistrdim gastroenteloji en son ki tahlillerimde hocam son zamanlarda düşmeye başladığını gördük karaciğer enzimlerimin bu enzimler düşmeye başladı ve ezonofil. Artmaya başladı karaciğer için tüm testler yapılmış dedi en son ki prof doktorum toksik zehirlenme bazı kişilerde geç atılır dedi ursactive verdi kullan dedi 20 yi gecmistir ultrasona girdiğim farklı farklı doktorlarda en son da ezonofil artması sebebiyle kendim arastrmaya başladım ve bakteriyel enfeksiyonun iyileşmesi ile ezonofil artabileceği yazıyor bunu sormuştum Size acaba karaciğere geçirilen amipli dizanteriden sonra karacigerdeki enfeksiyon iyileşmeye başlayınca ezonofil artması mumkun müdür tek şikayetim halsizlik hocam yine doktorum senin karaciğerinde yıkılmış dökülmüş bir şey yok rahat ol dedi benim halsizligm için doktorum psikolojik dedi senin karaciğer yapmaz dedi en son da ezonofil artiisini farkettim sormak istedim hocam size karaciğer için herşey yapıldı hepsi temiz daha yapılan testlerden unuttuklarmda vardır

  • Doktor Cevabı:

    İntestinal amebiyaz nadiren karaciğere atlar ve karaciğerde amip abselerine neden olur ve tablo çok ağırdır,ilaçla veya spontan olarak zor iyileşir. yani burada da eosinofili olur ama bu hastalarda klinik çok ağırdır. sizde böyle bir durum olmadı sanırım,bazen karaciğer sarkoidozunda da eosinofili olur,tabi tanı için özel testler ve karaciğer biyopsisi gerekir. biyopsi emin ellerde kolay bir iş ama patolojisini okumak her patologun yapacağı iş değil.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Saç ilacım hakkında

    Sn hatice hocam iyi çalışmalar. 25 yaşındayım.. saçlarımın dökülmesinden dolayı bir uzmana başvurdum gereken testler yapıldı ve hepsi gayet normal. bilinen bir sağlık sorunum yok. stresten olabilceği söylendi. doktorumun tavsiyesiyle "xpecia tablet" aldım. i̇çeriğini okuduktan sonra aklıma birşey ta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam çok korkuyorum

    Şikayetim dünden var mı tiken karnım şişiyor gaz çıkmıyor pek hocam çok rahatsız ediyor tüalet yapınca anlık rahatlıyorum sonra tekrar şişiyor gaz yapsam rahatliysak gibi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta dağılan ağrılı düğümler

    Hocam tüm karın ultrasonu yaptim. karaciğerde 6. segment te 6 mm lezyon ve safra kesesi 3 mm polip diyor. bezelerle ilgili bir şey yok. kronik gastrit var. ama ultrasyonda beze görünmedi. ama çok ağrılı bezeler var elime geliyor. iki bacakta ve mide kisminda. teşekkür ederim sayin hocam yardimci ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam çok korkuyorum

    Hocam merhaba nasılsınız bir soru soracaktim benim bağırsakların da gaz varmış gibi bir his var karnimda guruld ve karın ağrısı var sanki gaz yapsam çıkacak tahatliycsm gibi ishal de değilim kabız da değilim ama çok sosis gibi de değildi diski şu gibi de değil tam bosalamam hissi var hazimszilik var...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batin ultrason

    Mrb hocam karaciger kk 160mm hepatomegali 2.evre yaglanmam cikti diyetle sporla karaciger büyümesi gecermi 2 kasımda ultrason cekildigimde sadece 2.evre yaglanma vardı büyüme yokdu 9 kasımda ultrason cekildim tekrar bu sefer büyümede cikti 1 haftada büyüme olurmu 1.5 aydır antidepresan kullaniyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi edinme

    Hocam ağrı uykudan uyandırmıyor hayır herhangi bir değişim olmuyor. i̇ki yıl önce çok nadir ağrırdı şimdi iki üç günde bir ağrıyor ağrının merkezi göbek deliğinin üst çaprazı kaburganın hemen bitimi. bastırınca ağrıyor ama her zaman değil keskin değil daha tok bir ağrı dışkıda bir iki kez köpüklü ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cevabınızı bekliyorum hocam

    Total bilirubin 3.06 direkt bilirubin ise 0.6 alt 14 ast 14 ggt ise 28 hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevabınızı bekliyorum hocam

    Total bilirubin 3.06 direkt bilirubin ise 0.6 alt 14 ast 14 ggt ise 28 hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas ağrısı ?

    İyi çalışmalar dilerim öncelikle eğilince yani rükuya gidip tam durana kadar benim sol alt karında ağrı oluşuyor dik durduğumda yürürken vs bu ağrı yok çömelincede nerdeyse yok gaz vs oluşması mevcut sadece usg sonucum pankreas,böbrekler,karaciğer,dalak ,safra kesesi, normal orta hat vas. doğ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 **** **** (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar içerisinde eri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevabınızı bekliyorum hocam

    Merhaba hocam. benim bilirubin değerim yüksek çıktığından dolayı tüm batın ultrasona girdim. sonuçlar böyle yorumlar mısınız? karaciğer boyutları normal olup parankim ekosu homojendir. karaciğer sağ lob posteriorda 5.5 mm ekojen nodüler lezyon izlendi safra kesesi volümü ve duvar kalınlığı d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevabınızı bekliyorum hocam

    Merhaba hocam. benim bilirubin değerim yüksek çıktığından dolayı ultrasona girdim. sonuç ise şöyle yorumlar mısınız? karaciğer boyutları normal olup parankim ekosu homojendir. karaciğer sağ lob posteriorda 5.5 mm ekojen nodüler lezyon izlendi safra kesesi volümü ve duvar kalınlığı doğaldır. sa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnsülin direnci

    Merhaba 3 ay önce kan tahlili yaptırdım insülin direncim çıktı. değerim 4.53tü. bugün tekrar kan tahlili verdim insülin direncimin arttığını gördüm. son değeri ise 4.94. doktorum önemli bir değer olmadığını tedavi edilecek birşey olmadığını söyledi ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İbrahim Çetindağlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 **** **** (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar serum ferritin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Kökten

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer sorunu

    Hocam bir sorum olacak 27 yasında bayanım hamilelikte çektirdiğim tüm batın us sonucumda karaciğer normal boyutta düzgün konturludur. parankim ekojenitesi homojen ve normaldir. karaciğer sol lobda periferi hiper santrali izoekojen 20×18 mm boyutta parankimal lezyon izlendi.. gereklilik halinde iler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x