Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Romatizmal

  • Hocam merhaba 23 yaşındayım erkeğim benim tam olarak 4 aydır şikayetlerim var şikayetlerim yoğun geniz akıntılı grip tarzı bir rahatsızlıktan sonra başladı kalça bölgesinde ağrı kitlenme çekme dizde ağrı dizimin arkasında çekme baldır kaslarımda acıma yanma seğirme ve burkulma hissi oluyor bileğimde ağrı ve ayak tabanı topukta ve ayak baş parmağının tabanında ağrı,saydığım bölgelerin hepsinde sabah saatlerinde veya kaslarım soğuduktan sonra çıtlama oluyor, belime kalçama ve dizime şikayetlerimden 2 ay sonra mr çektirdim kasığıma böbreklerime lenf bezlerime ultrason çektirdim baldırıma 2.5 ve 3.5 ay sonra röntgen çektirdim sayısız kan tahlili yaptırdım sadece D vitamini çok düşük çıktı.lenf bezlerimde reaktif büyüme var şikayetlerim sıcakta ve hareketle azalıyor. RF CRP Sedim testlerim hep normal çıkıyor ama yinede doktorum romatolojiye yönlendirdi kan tahlillerimde bir anormallik yokken romatolojiye yönlenebilir miyim ? diz MR sonucum da Suprapatellar bursada ve eklem kapsülü içerisinde hafif derecede sıvı artışı mevcuttur.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, evet sizin yaşınızdaki erkeklerde daha sık görülen, sabah tutukluğu ve bel-kalça ağrısı, taban-topuk ağrısı görülen bir romatizmal hastalık var. kan tahlili normal olabilir, ona uygun mr çekilmesi gerekir, bel fıtığı için çekilen lomber mr yeterli olmaz. bunun için romatolojiye yönlendirmek doğru bir karar. sadece sözel olarak kesin hastalığınız var diyemem, yanlış anlaşılma olmasın. romatoloji muayenenizden sonra netlik kazanacaktır. çok geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Sarkoidoz artriti

    Merhaba hocam, bana eritema nodozum ile beraber sarkoidoz artriti teshisi kondu. ilk 3 gun 40mg kortizon akabinde 1 hafta 16 mg bir sonraki hafta 8mg ve bir sonraki hafta 4 mg seklinde iki hafta daha devam ettim. toplamda 1 ay kortizon kullandim. ayak bileklerim ve nodlar indi. doktorum tekrarlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iltihapli romatizna

    Merhaba hocam, yaptırdığım ccp testinin sonucu:

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İltihaplı eklem romatizma

    Hocam merhaba ; babamın iltihaplı eklem romatizması var şuanda yürümede zorluk çekiyor. 8 ayda yapılan bi iğne varmış bu çaremidir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen yardımcı olun

    Merhaba hocam , benim crp tahlilim 0.9 çıktı iltahaplı romatizman var dendi , 1 yol kortizon kullandım fakat düzelmedim dizlerimin üzerine oturamıyorum ve sol ayak bileğimde 1 yıldır geçmeyen ödem var son 1 haftadır sol bacağımda kırmızı noktalar çıktı sizce sebebi nedir ben neden düzelemiyorum ? 😞

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaval kemiği kanser agrısımı

    Hocam merhabalar hocam benim iki ayı aşkın bir süredir sağ ayak kaval kemiğim ağrıyor. 28 yaşındayım kemik iliği kanserlerinden ve sarkomlardan çok korkuyorum ve 2 aydır da hastaneye gidemiyorum korkudan ya doktor kansersin derse diye. hocam agrım belli bir zaman geçiyor sonra tekrar başlıyor ve dü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ig yüksekliği

    Wbc 8,59 rbc 5,55 hct 43,5 hgb 14,7 plt 375 mcv 78,4 pct 0,37 mch 26,5 mchc 33,8 mpv 9,9 pdw 11,0 lym 2,49 mon 0,98 neu 5,01 eos 0,09 bas 0,02 lym% 29,0 mon% 11,4 neu% 58,4 eos% 1,0 bas% 0,2 rdw- cv 13,5 rdw-sd 38,6 p-lcr 24,9 ig 0,07 ig% 0,8 nrbc% 0,0 nrbc 0,00 hocam ig yüksekliği bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocamdan bilgi

    Hocam iyi günler diliyorum öncelikle ben maden içsiyim 7 ay once madende kaza gecirerek sag ayagimda 3 parmagim kirildi ameliyata alindim 3 parmagima pilatin koyuldu ameliyatim guzel gecti parmaklarima bir sıkintim yok fakat ameliyatan 3 ay sonra dizlerimde agri olustu zonguldakta fizik tadivi dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eklem iltihabı

    Ayak ,diz,kalça,omuz,elbileğive parmaklar,boyun nazende çeneye vuran ağrılar halsizlik yorgunluk kilo kaybı bazen baş dönmesi ve mide sorunları var bende hocam hangi bölüme gitmeliyim. bu belirtiler ne olabilir.eklem iltihabı veya anemi olabilir mi? saygılarımla şimdiden teşekkürler.cevaplarsanız ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    İyi günler hocam.30 yaşındayım ve romatoloji polikliniğine muayene sonucunda bazı kan tahlilleri istendi.bazı tahlillerin 6 hafta sonra çıkacağı söylenerek 6 hafta sonraya randevu verildi.bugün çıkan tahlil sonuçlarında hemogramlar normal,sedimentasyon 4 ve cyclic citrullinated peptide (ccp) < 0.5 y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatid artrit tedavisi

    Hocam hanıma romatid artrit teşhisi kondu ve baskılamak için emthexate 2.5 mg x4 haftada tedaviye başladık. 1 yıldır kullanıyoruz şu an ağrıları ve şişlikleri olmuyor ancak bu ilacın ilerki zamanlarda karaciğerde sıkıntı yaratabileceği söyleniyor. daha az etkili ilaçlar varmıdır? ne önerirsiniz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romotoid artrit

    Mrb hocam ben şu an 23 yaşındayım 18 yaşında romotoid artrit tanısı kondu billateral eklem tutulumu olmuştu 1.5 ay antibiyotik tedavisi gördüm o zamanlar kan tahlilim o zaman sonuçlarına göre şu şekilde crp kantatif 162.02 romotoid faktör 26 c3 (kompleman3) 111.40 vs hocam sorum şu 5 yıldır yor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sorun var mıdır?

    Hocam merhabalar diz ağrım nedeniyle yapılan kan tahlilini yorumlar mısınız mchc 32.4 referans aralığı 32.5-35.2 ürik asit 2.2 referans aralığı 2.6-7.2 crp 8.14 referans aralığı 0-3.5 rf 10.1 referans aralığı 0-15 sedimentasyon 11 referans aralığı 0-20 bu tahlili verirken grip olduğumu belirtme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • A-ccp testi ve ra

    Merhaba doktor bey, bana ra hastası olduğum şüpheleniyor. 6 ay önce kadar genellikle dizlerimde ve el bileklerimde ağrılar oluşmaya başladı. bazende omuz ve dirseklerde hatta ayak bileğimin sadece birisinde şişlik oldu.ilk kan testleri sonucunda wbc, crp ve rf + sedim - cıktı. ayrıca a ccp tesiti...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Doktor bey merhaba annem 50 yaşında yaklaşık 3 yıldır romatoid artrit hastası. 1 sene öncesine kadar metoart ve arava tedavisi görüyordu baya iyileşmişti yalnız karaciğer alt ve ast değerlerinde artış görüldü kendisi biraz korkup ilaçlara ara vermek istedi. 1 senedir ilaç tedavisi almıyor ama 3 ayda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İltihaplı romatizma

    Hocam selamlar iltihaplı romatizma hastası bir bayım çocuk istiyorum ama salazoprin kullanıyorum sperm testi yaptırdım değerler kötü hiç bir hekimden bu ilaç hakkında net bir bilgi alamadım bu olabilir dediler sadece, sizin bu konudaki yorumlarınıza ihtiyacım var saygılar selamlar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x