Romatizma hocam lütfen cevaplayın

  • hocam lütfen test sonuclarımı değerlendip benim neyim var soyler misiniz, bt tomografi sonucu : aorta, pulmoner,konus,her iki pulmoner arter normal olarak izlenmektedir. mediasten düzeyinde büyüğü kısa aksında 13mm multiple lenf nodları izlendi. pulmoner sarkoidoz yönünden değerlendirilme önerilir. sol akciğer üst lob posterior segmentte 8mm buzlu cam dansitesinde subplevral nodül görünümü izlendi. sol akciğer alt lob lateral bazal segmentte 4mm boyutunda subpleval nodül görünümü izlendi. kan tahlili sonucları: açlık kan şekeri 96.2 normal, kreatinin 0.70 normal, AST(SGOT) 19.0 normal,ALT(SGPT) 14.1 normal, GGT24 normal,LHD197normal, CPK68 normal,ALP(alkalen Fosfataz) 125yüksek, protein,total 74,43 normal, albumin39,48 normal, globulin34,95 normal,kalsiyum9.7normal, fosfor 3.09normal,ürik asit 3.84 normal,CRP 36,95 yüksek, RF7.45 normal,C3 1.57 normal, C4 0.33normal,lökosit eser normal dışı, glukoz normal,protein+ normal dışı, bilurin normal,keton normal, UWBC normal,WBCnormal, NEU7.339 normal, NEU% 78.08 yüksek, LYM1.213 normal, LYM% 12.90düşük, MONO0.773normal,MONO%8.23 normal,EOS 0,061normal,EOS% 0.65 normal,BASO0.012normal,BASO% 0.13 düşük, NRBC 0.010 normal,NR/W0.11 normal,RBC 4.635 normal,HGB 13,29normal,HTC 39.08normal, MCV84,30normal,MCH28,68normal,MCHC34,02normal,PLT419,5yüksek,MPV8.35normal,RDW13,34 normal,RDW-SD40,25normal,sedimentasyon 30 yüksek,anti HBs 0.20,anti HCV normal,antids DNA normal, ENA screening grayzone normal dışı, DFS70 normal,ENA Ssa normal,ENA SsB normal, Anti Sm normal,anti SM RNP normal,ENA jo-1 normal,ENA Scl70 normal,RO-52 grayzone normal dışı, CNP B normal,nükleosom normal,AMA-M2 normal,DS DNA normal,Ribosomal-P-protein normal, histones normal,PCNA normal,PM normal,Anti nükleer antikor normal,anti-TPO normal,anti TG antikor normal,TSHnormal,ferritin düşük, Hocam romatizma var mı ?

  • Doktor Cevabı:

    Bunlara bakarak sizde ne olduğunu söylemek olanaksız, mutlaka sizi muayene eden hekimin bir karar vermesi gerekir. sarkoidoz tartışması olduğuna göre bir göğüs hastalıkları uzmanına muayene olarak başlayın işe

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam romatoloji doktorum bende romatizma olmadığını söyledi ve bana gelmene gerek yok dedi göğüs hastalıklarına görünmemi istedi, göğüs hastalıkları sarkoidoz olduğumu söylüyor, göz ve kalp muayenesi yapıldı bunlarda sorun çıkmadı benim sorumun sadece bacaklarımdaki kırmızı sertliklerdi, şuan başlangıç evresinde olduğumu söylüyor ve ilaçsız takibe alacağını söyledi, merak ettiğim ilaçsız takip nasıl oluyor? İlaç yok,öylece durup hastalığın ilerlemesini beklemek gibi bir şey değil mi bu ? Bir de bu hastalık yine romatizmal bir şey dedi peki o zaman bunun takibini neden romatoloji değil de göğüs hastalıkları yapıyor? Bu hastalık ilerlememesi için yapabileceğim bir şey var mıdır ?

  • Doktor Cevabı:

    Sarkoidoz göğüs hastalıkları hekimleri tarafından takip edilir. bulunduğunuz yer doğru.gerekirse romatoloji konsültasyonu istenir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Crp yüksekliği

    Hocam benim 1 ve 5 arasında olması gereken crp değerim 10 çıktı tehlikeli bir değer mi crp yüksekliği neden olur bir de tiroidlerimde solid nodül var 10×6mm ve safra kesemde 21 mm lik bir taş var onların sonucu olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erişkin stil hastası

    Allah razı çok teşekkür ederim en kısa zamanda gideceğim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucum

    Merhaba hocam di agrilarkm sebebiyle romatoloji testlerimi yaptırdım testlerde anti histonlar pozitif ve anti ena ss-a ro52 testim pozitif çıktı ne anlama gelir bilgi rica ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erişkin stil hastası

    Çok teşekkür ederim hocam sizden bir ricada bulunabilir miyim? i̇zmir'de önerebileceğiniz bir romatoloji doktoru var mı? gerçekten iyi değilim bir an önce tedaviye başlamam gerekiyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. i̇yi günler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardımcı olunuz lütfen

    Hocam merhaba annemin yıllardır son zamanlarda artmakla beraber aşırı halsizlikleri sürekli devam ediyordu kansızlık da mevcut ana testi yaptılar pozitif çıktı romatolaji bölümüne yönlendirildik bir sürü test yapıldı sonuçları çıktı ama doktorumuz tatildeymiş yerine başkası bakmıyor annemin elleri a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardımcı olunuz

    Hocam merhaba annemin yıllardır son zamanlarda artmakla beraber aşırı halsizlikleri sürekli devam ediyordu kansızlık da mevcut ana testi yaptılar pozitif çıktı romatolaji bölümüne yönlendirildik bir sürü test yapıldı sonuçları çıktı ama doktorumuz tatildeymiş yerine başkası bakmıyor annemin elleri a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • As ve mr iliski

    Merhabalar değerli hocam, mayis ayinda sol kalcamdan dizime dogru agri basladi ve zamanla artti, d vitamini 10 cikmisti, daha sonra vitamin ve gida takvileri vs alarak 15 gun sonra agrilarim dinmisti. agustos 15 i gibi tekrar ayni sekilde sol kalcamdan (bursit olan yerden) dizime kadar agrilarim b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Hocam annem 1ay önce biontech tek doz aşısını oldu öncesinde 2doz sinovac olmuştu. biontech aşısı olduğunda 38.5 derece ateş yaptı.annem humira iğne kullanıyor hocam şimdi 4.doz biontech çıktı 4.dozu önerir misiniz hocam?bazı hekimler gerek yok diyor herhangı bır çalışma yok diyorlar. annem ateşide...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoit artrit

    Merhaba hocam ben 4 yıldır seronegatif romatoit artrit hastasıyım.birçok sıkıntı yaşadım birçok kez size danıştım yönlendirmelerinizi dinleyip sıkıntıları aştım.bu süreçte romatizma ilaçları kullandım bir kısmı iyi sonuçlar aldığım için kesildi. şimdi sadece metotreksat kullanıyorum.bunun yanında hi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erişkin stil hastası

    İyi günler hocam.ben seher çelik 2010 yılında size gelmiştim.erişkin stil teşhisi koymuştunuz.verdiğiniz ilaçlarla iyiydim.bir kaç yıldır ilaç kullanmıyordum.ama son zamanlarda tekrar ağrılarım şiddetli bir şekilde arttı.hastalığım tekrarlamış olabilir mi? saygılar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak başparmağında sinir ucu iltihabı lupus

    Hocam romatoloji doktoru tarafından tanı olarak iltihaplı romatizma olduğu beyan edildi ben sizden şu konuda aydınlatmanızı rica ediyorum bu hastalığın tedavisi varmı yoksa sadece ilerlemesimi önlenir ve hayatı boyunca kortizonlu ilaç içmeye devam edilebilirmi vücudundaki siyahlaşma ve zayıflaması i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoit artrit

    Hocam merhabalar, iyi günler. bende 15 yıldır romatoid artrit rahatsızlığı bulunmakta. biontech aşısı olmak için randevu aldım. benim sorum aşının romatoid artrite olumsuz bir etkisi olur mu? devamlı kullandığım herhangi bir ilaç ta yok. vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler, iyi günler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ayak başparmağında sinir ucu iltihabı lupus

    Hocam hayırlı akşamlar benim 37 yaşında bir erkek kardeşim var bundan 2 sene önce safra kesesinden ameliyat oldu 3-4 ay sonra ayağında ağrı olduğunu söyledi doktorlar tentomlarda sıkıntı olduğunu söyledi ve bişey yapılmadı daha sonra yürümede zorluk çekince romatoloji bölümüne götürdük orada sinir u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Hocam alp yüksekliği neden olur 188 cikmis bide ggt degeri kadinlarda kaç olmalı kan tahlilidegerinde

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acik mr cekimi

    Sayin degerli hocsm benim sol tarafta sirtimda cok suddetli agri oluyor daha cok hareket ettigimde veyataktan kalkarken agri oluyor hocam ben akciger tomografisi tum batin tomografisi crktirdim bisry yok 3ay oldu hicam bazen cok nadir olsaydi geciyor tekrar badliyor yanliz trk tarafta solda oluyir h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x