Risk nedir

  • Hocam merhaba kısaca bahsetmek istiyorum , eylülün 13ünde kız arkadaşım ile anal yoldan birlikte olduk vajinal bölgeye de sürtünme oldu. Bu sürtünme sırasında kan geldi ve kız arkadaşımın canı acıdı. Fakat herhangi bir boşalma söz konusu değil , makalelerinizde penisin vajina içine boylu boyuna girmesi lazım gebelik için demiştiniz. İlişkiden yani 13 eylülden 4 gün sonra kız arkadaşımın adet olması gerekiyordu ama biz ilişkiden bir gün sonra ella hapını kullandık ve iki saat sonra idrarından sonra küçük bir kanama daha oldu idrar esnasında ,bir haftadır arkadaşım adet olmadı gecikti. 1 gecikmenin sebebi ella mıdır ? 2) sürtünme deki kanama kızlık zarının bozulduğuna işaret ise gebelik oluşur mu ? 3)Hiçbir şekilde boşalma yok fakat zevk suyundan emin değiliz.4) Test yaptırmamız gerekiyor mu ? 5) sürtünme esnasındaki kanama ve ella hapından iki saat sonraki idrarın sonundaki kanama neye işarettir ?

  • Doktor Cevabı:

    Bu konularda önceden sorulmuş binlerce soruya verdiğim cevapları arşivden okuyunuz. gebeliği ve kızlık zarı bozulması durumunu unutun gitsin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sizi tabiki anlıyorum arşivden verdiğiniz cevapların çoğunu da okudum fakat farklı bir durumum var , vajinal bölgeden sürtünme esnasında penis takılır gibi oldu vajinaya girer gibi oldu sonra da bir kanama gerçekleşti bunun için gebelik durumunu merak etmiştim ben , bir de bu ilişkiden bir gün sonra ertesi günü hapını kullandığın da adetine 4 gün vardı şuan 9gün adet gecikmesi yaşıyor. Öneriniz nedir ? Kıymetli vaktinizi bu tür sorularla telef ediyorum kusuruma bakmayın.

  • Doktor Cevabı:

    Takılan penisiniz değil, cehaletiniz ve psikolojik sorunlarınız. gereksiz yere alınan ella, hormon dengesini fazlasıyla bozar. erkeğin boşalmış ya da boşalmamış olmasına bakılmaksızın, vajinal cinsel ilişki (vajinal seks – penisin vajina içine boylu boyunca girmesi) dışında sürtünmeden, oral ya da anal seksten, çevreden, giysiden, havludan, hamamdan, havuzdan, denizden, tuvaletten bulaşan sperm ile gebe kalma olanaksızdır, şehir efsanesidir. erkek tohum hücreleri (sperm) dış ortamda dakikalar içinde ölürler. kaldı ki zorla vajina içine bulaştırılsa bile spermin vajina boyunca öldürücü vajinal asid ortamından geçmesi gerekiyor. bu arada vajinal, oral, anal, sürtünme vb. her türlü cinsel ilişkide prezervatif kullanmayı ihmal etmeyiniz. cinsel geçişli hastalık kapmanız (hpv, herpes, aids dahil) en az gebelik kadar istenmeyen bir durumdur ve bedelini ömür boyu ödersiniz. daha çok bilgilenmek için ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (ci̇nselli̇k) ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelik varmidir

    Merhabalar ben 28 ekimde çatlatma iğnesi kullandım ve öncesinde femera adlı hap kullandım yumurtalıklarım büyüsün di̇e igneden 10 gün sonra dupbaston kullandım ve bu gün ignenin 24.günü hala adet olmadım kan testi yaptım negatif sonuç aldım sizce gebelik var hala belli olmamışmıdir yoksa kesin yokmu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol kullanma önerisi geldi ama işe yarar mı bilemedim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet ve gebelik

    Hocam iyi günler size daha öncede yazmıştım sürtünme yoluyla ilişkinin üstünden iki ay geçti ve ben iki aydır tam zamanında normal adet oluyorum hatta ilk 2 gün aşırı yoğun oluyorum gebelik ihtimali kesin olarak yoktur değil mi artık

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ssvd yapilirmi

    Hocam bu 3. gebeliğim ikisi sezaryendi ilk sezeryani siz yaptınız gerçekten mükemmel bir doktorsunuz ama şimdi 7 yıl aradan sonra bu hamiligimi normal yapabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Göymen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Betahcg değeri

    Merhaba eşim ile gebelik planlıyoruz. 18 eylül de regl oldum , en son cinsel birlikteliğim ise 30 eylül-2-3-4 ekim de oldu kan testini ayın 13 ünde yaptım reglime 4 gün kala sonuç

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol ilaç kullan diyenler var? doğru olur mu acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Yunus Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardım edin lütfen

    Ay evet hocam normale döndü bu adet başlamasına bir hafta yakın kahve leke neden geldi peki çok hafif gebelik yok dimi artık tamamen

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 4 aydır gebelik oluşmaması normal mi?

    Iyi günler ben 6 aylık evliyim. kadınim ben hic korunmadım eşim ilk iki ay korundu sonrasında korunmasız 4 ay oldu ama hala gebelik yaşamadım gecen ay reglim 9 gun gecikti hamileyim sandim ama sonra 4 gunluk bi regl yasadim normalde 6 7 gun olurdu test te negatif çıktı. bende yada esimde bi hastalik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Yunus Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi kapısının önünde 5 dakika beklemek

    Hocam gebeyken 4 5 dakika tomografi kapısının uzağında beklemek bebeğe zararı olur mu 35 haftaligim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek genişlemesi

    Hocam üçüncü gebeliğim ilk iki gebeligim gayet sağlıklı yazılar çocuklarım 21 haftalık gebeyim üçlü tarama testi yapmadım renkli ultrasyonda sağ böbrek 4 mm genişlik var dedi down sendromu belirtisiymis kağıda baktığımda ense kalınlığı 4.2 hani bı iki doktora sordum gayet normal bulgular dedi dizind...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Arif Güngören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamilelik varmıdır

    Hocam en son adetten 40 gün sonra adet olmuştu. şuan ki adeti hala gelmedi 43 44 gün kadar oldu ama 3 4 gündür kahverengi akıntı geldigini söylüyor her regl kanamasından önce bunun oldugunu söyledi sabah kalktığında baya bir kan varmış (kahverengi) oldugunu söylüyor, regl oldugunu düşünmüş ama ardı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik durumu

    Peki. bu myo fol. siz mesela hastaniza. ne icin kulllanimi onerrdiniz ayni tehşis içinmi yada ne icin kullanilirr

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik durumu

    Yumurtaliklar çalişmamiş olsaydi adetim. duzensiz gelmezmiydi az gelmezmiyddi. hicbi belirti yok boyle

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x