Risk faktörleri

  • Hocam merhaba ben 3 ay önce testiş tümörüne yakalandım,,,radikal orşeoktomi ile sol yumurta alındı patolojiye ğitti patoloji sonucu seminom ğeldi testiş içinde sınırlı kalmış fakat tümör boyutu büyük olduğu İÇİN 9cm 2 kür kemoterapi aldım karbonplatin düşük doz sarsmadı beni o derece /Karbonplatin ilerde sana sorun sıkıntı açar değişik kanser türlerine zemin hazırlar diyor ağzı olan mikroplar karbonplatin in böyle bir huyu varmı hocam Allah'a emanet olun inşallah

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bazı yan etkileri olabilir. ancak şu an testis tümörü için kullanmış olmanız gerekliydi. yan etkiler ortaya çıkma olasılığı oldukça düşüktür. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Çok saolun hocam allahım razı olsun mesajınızdan kafaya takacak korkacak bişey olmadığını düşünüyorum ..


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam bilgi verirmişiniz

    Dedemin tansiyon hiç düşmüyor baş ağrısı oluyor neden olur

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 **** **** (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar içerisinde eri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Saygılar eşim t3n1 olarak kolon kanser olmuştu 3 yıl evvel ameliyat ve keno 6 seans gördü son kontrolde ca1919 cea ca15 normal değerde cıktı sadece ca125 70 yani yüksek cıktı bunun anlamı ne kanser nüksetmiş oluyormu aile hekimi önemsemedi sizin değerli görüşünüz ne hemogram hepsi normal crp2 cikti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çene altında lenf nodları kanser olasılığı

    Sevgili hocam merhabalar. 24 yaşında erkeğim. benim çene altında yaklaşık 4 yıldır şiş olan lenf nodlarım var. aşırı derindeler. i̇lk başta farkettiğimde sol ve sağ çene kemiğimin altında birer tane vardı. zamanla ilk çıkanların yanında yenileri de çıktı. şuan 5-6 tane elime gekiyor. eğer çenemin so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2.5yilevvel 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Timus dokusu

    Hocam merhaba antrerior mediastende timik kalıntı hiperplazi ile uyumlu yumuşak doku yoğunluğu izlenmektedir yazıyor tomografide tanı malignite? yorumlarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygılar esim 26 ay evvel t3 n1 teşhisiyle ameliyat oldu kamo gorduhkanser hastası olup tedavisi yapılan hastalarda kanserin nuksetmesınde geç saatte uyumanın katkısı varmı dengeli ve saglılklı beslenmeyle beraber geç uyku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özcan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İrritabl bağırsak sendromu

    Hocam merhaba. ben göbek deliği çevresinde gaz sancısı, arada midede ağrı ve yanma şikayeti ile doktora gittim. ağrılar bazen göğsü sıkıştırır cinste oluyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. tam kan sayımı, ailede pankreas öyküsü olduğu için amilaz testi, demir tutulumlarına vs. ve tüm batın ultras...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid kanseri şüphesi

    Mehaba hocam. 42 yaşındaki annemin 6 ay önce çektirmiş olduğu tiroid ultrasonunda sol lob anteriorda 8.7 mm çapında kistik nodül izlenmişti. şimdiki ultrasonundaysa sol lobda 12x9mm boyutunda semisolid nodül izlendi. nodüldeki bu 6 ay içerisinde gerçekleşen büyüme hızlı mı? kistik nodülden semisolid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri şüphesi

    Mehaba hocam. 42 yaşındaki annemin 6 ay önce çektirmiş olduğu tiroid ultrasonunda sol lob anteriorda 8.7 mm çapında kistik nodül izlenmişti. şimdiki ultrasonundaysa sol lobda 12x9mm boyutunda semisolid nodül izlendi. nodüldeki bu 6 ay içerisinde gerçekleşen büyüme hızlı mı? kistik nodülden semisolid...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat sağlığı i̇çin öneriniz

    Sayın hocam, prostat sağlığı için ve kanseri olmaması için hayvansal gıdalar (beyaz ve kırmızı et, süt ürünleri, yumurta) tüketmemek gerekiyormuş. ben evde amatör olarak ağırlık kaldırmayı içeren spor yapıyorum. protein ihtiyacını karşılamak için bol bol et yiyorum. prostat ile ilgili bu bilgiye day...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sinüs tomografisi

    Hocam günaydın oğluma 16 yaşında beyin 18 yaşında sinüs tomografisi çekildi aldığı radyasyondan çok korkuyorum her yerde lösemi riski yazıyor gerçekten böyle mi sinüs için dlp 163 bu doz çok mu kaç msv radyasyon almıştır teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkı rengi

    Bende helikobakter pilori çok sayıda olduğu için trio adlı ilacı kullanmaya başladım bugün. ama dışkım kanlı gibi kırmızıydı kan mıydı değil miydi bilmiyorum ama kan gibi kırmızıydı. sizce bu ilaçtan dolayı mı olmuştur. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x