Rgb-hgb-hct bun yüksekliği

  • Hocam iyi günler, 46 yaşında erkek. benim sol böbreğimde taş var. son günlerde kaburga ve sırt alt kısmınlarında ağrı olduğu için dr gittim. kan testi istedi sonuçlarına göre bir ara hemotolojiye görünün dedi. sonuçlar ekte bu sonuçlara göre hemetolojiye gitmem gerekir mi. Kan üre azotu (BUN) * 29 mg/dL - Ürik asit 6,5 mg/dL - Protein, Total 7,8 g/dL - Kalsiyum 10,3 mg/dL - Sodyum 143 mmol/L - Potasyum 4,5 mMol/L - Protein (Spot İdrar) 18,68 mg/dL- Protein / Kreatinin(Spot İdrar) 65- Kreatinin (spot idrar) 287,57- RBC (Eritrosit) * 5,92 x10.e6/uL - HGB (Hemoglobin) * 17,3 g/dL-HCT (Hematokrit) * 51,8 % - MCV (Ortalama Eritrosit Hacmi) 87,5 fL - MCH (Ortalama Hücre Hemoglobin) 29,2 pg -MCHC (Ortalama Hücre Hemog.Konsant.) 33,4 g/dL - PLT (Trombosit) 206 x10.e3/uL-MPV (Ortalama Trombosit Hacmi) 10,5 fL- RDW (Eritrosit Dağılım Genişliği) 13,6 % -WBC (Lökosit) 6,50 x10.e3/uL -Kolesterol, Total 199 mg/dL -Kolesterol LDL 130 mg/dL-Kolesterol, HDL 52 mg/dL - Demir 173 µg/dL - Demir Bağlama Kapasitesi (UIBC) 190,5 µg/dL

  • Hemetolojiye gitmem gereklimi, kaburga ağrısı nedeni ne olabilir bun yüksek rgb vb yüksek.

  • Doktor Cevabı:

    Kan değerleri biraz yüksek, bu nedenle bir hematoloji görse iyi olur. periferik yayma vb tetkikler yapılması gerekebilir iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bel fıtığı sebebi ile ayakta güçsüzlük

    Hocam 1 temmuz 2013 yılında l4-5 operasyon geçirdim. 1 temmuz 2019 tarihinde yine sorun yaşadım ve bu sefer ameliyat olmak istemedim. fizik tedavi dr kontrolünde 30 gün terapi sonucu kendimi toparladım. 12 gün kaplıca be fizyoterapi sonucu kendimi iyi hissediyordum. ancak daha sonra kendimi iyileşmi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neagleria foleri riski

    Hocam acile gittim tomografi çektiler temiz dediler bir sıkıntı olsa 7 8 günde belli olurdu değil mi? doktor bana bilinç kaybı yaşasan sen kendin anlayamazsın bunları çevrendekiler anlar dedi bu doğrumudur? çok tedirginim her an bişey olacakmış gibi çok uzun süre uyuyorum 2 gündür kafam yataktan kal...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neagleria foleri riski

    Hocam enfeksiyon hastalıklarına gittim kan aldı temiz deyip gönderdi durumu anlattım dedim burnumdan beynime geçmiş olabilir mi amip bakterisi.önemsemedi fakat dün gece enteresan şeyler yaşadım sanki kendimde değilim gibi aklım gidip geliyormuş gibi sizce çok taktığım için psikolojik olabilir mi? ya...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglobin değeri

    Hocam kan testinde hemoglobin değeri anormal diye kırmızı yazılmış değer 17.5 bu değer normal mıdır yüksek mıdır yüksekse acaba nedendir zararlı mıdır ne yapmalıyım hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Iyi günler hocam dün gece mide üst kısmında şiddetli ağrı sebebiyle acile gittim yapılan testlerde bazı sonuçlar normal çıkmadı aptt 20.3 bu test 2 senedir hep düşük nrbc 4.1 / nrbc# 0.25 / ast 70 / ggt 136 / glukoz 123 çıktı hastaneye gitmeden önce belki ağrıyı geçirir diye antiasit çiğneme tableti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Neagleria foleri riski

    Hocam kolay gelsin.5 6 gün önce bayağı beklemiş pis bir akvaryum suyuyla uğraştım içinde çok tortu vardı ve ertesi gün kusma baş ağrısı ense sertliği gibi durumlar yaşadım şuan da kafada doluluk hissi yeşil balgam ve baş dönmesi şikayetlerim var. internette rastgele neagleria foleri(beyin yiyormuş)...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Araknoid kist

    İyi günler hocam.31 yaşındayım ve sağlık personeliyim.baş dönmesi, sersemlik, dengesizlik, kulaklarda ve kafada basınç hissi şikayetleriyle 6 ay önce muayene oldum ve kranial mr istenmişti.çekilen mr sonucunda araknoid kistim olduğu ve 6 ay sonra tekrar kontrol mr'ı çekilmemi istediler.6 ay sonunda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tufan Cansever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikrocerrahi ameliyat sonrası oluşan yanma ve kasılmalar

    Merhabalar hocam. sıklıkla videolarınızı izlemekteyim yorumlamalarınıza ve hastalara karşı yaklaşımınızı çok beğeniyorum. yaklaşık 3 ay önce s1-l5 sağ kısımdan mikrocerrahi yöntem ile fıtık ameliyatı oldum. belimde ağrılar inanılmaz şekilde dindi fakat sağ bacakta kalça içi gerilme yanma hissi var a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf bezi

    Merhabalar hocam benim sorunum 8 ay once sag kasigimda lenf bezi sisligi ile başladı bulunduğum sehirde ozel hastanede doktora gittim antibiyotik verdi ama gecmedi daha sonra arastirma hastanesine gittim orada hematoloji ve enfrksiyon birlikte muayene ettiler usg cekildi sağ sol kasikta sag sol kolt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada 20-25 lökosit ve maya

    Merhaba murat hocam 2 ay önce gaita testimde amip çıkmıştı 2 kutu flagly kullandım ve geçti. amip kontrolü için tekrar gaita testi yaptırdım bu sefer amip negatif ama 20-25 lökosit ve maya görüldü diyor endişelenmeli miyim gaitada lökosit neden artar ? fekal kalprotektin testide düşük çıktı.kan yok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12'im hakkında

    Doktor bey mrhaba kullanmaya başladım doktorumda sizin gibi önermişti b12'yi new life dil altı hap alıyorum 7 tane kullandım fakat yüzümde ve kafamda toplamda 3 tane sivilce çıktı kullanmasam mı acaba b12'den dolayı olmuş olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Radyasyon maruziyeti

    Hocam kolay gelsin. bir senedir çok fazla radyasyona maruz kaldım yaklaşık 30 tomografi sayısız röntgen çekildim hergün acildeydim şuan çok pişmanım ama artık o radyasyon vücuduma girdi bu kadar fazla radyasyonu vücuttan atabilirmiyim bunun için birşey önerebilirmisiniz yada bunun riski ne boyuttadı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam değerlendirebilir misiniz 18k... ferritin 11 referans aralığı :12-90 glukoz 112-referans aralığı :70-100 kolesterol ldl direkt 138 referans aralığı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karbonmonoksit zehirlenmesi

    Hocam kolay gelsin. bugün sabah evdekiler sobayı yakıp gitmiş sobada sadece odun vardı. sabah kalktım soba tütmüş yaklaşık 1 2 saat uyumuşum dumanda. aradan 8 saat falan geçti bir sıkıntı olsa kendini belli edermiydi biraz takıntılıyım cevap verirseniz çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x