Rektum ca kemoterapi sonrasi nötropeni

  • Merhaba hocam, babama 49 yaşında Aralık 2019da rektum ca teşhisi konuldu. Ocak ayında kolostomi takıldı. Sonrasinda ışın ve kemoterapi başladı. Cerrahi aşaması pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi ve kemoterapi almaya devam etti. Temmuzda ameliyata girdi ancak tümörün aort üzerine oturmuş olmasi sebebiyle farklı bir ameliyat ekibi gerektiğinden, ameliyatı sonlandırılıp başka bir hastahaneye hipecle ameliyat edilmek için yönlendirildi. 6 hafta içinde 2 kür kemoterapi daha aldı. Son kürünü Eylül ayında aldı ve ameliyat için yönlendirdiler. Ancak o tarihten itibaren kan değerlerinde hızlı bir düşüş gerçekleşti. Nötropeni nedeniyle önce onkolojide 15 gün yattı. Taburcu olduktan sonra 3 gün içinde 41 derece ateşle makat ve kolostomiden büyük miktarda uyuşuk kan gelmeye başladı. Hastahaneye gittik ve yaklaşık 15 gün dahiliye servisinde febril nötropeni ile yattı. Bu süreçte kan takviyesi ve neupogen iğnesiyle bazı değerlerinde artış gerçekleşti. Ancak kemik iliğinde bir problem olabileceği şüphesiyle kemik iliği biyopsisi yapılmak üzere daha önce yattığı hastahaneye yönlendirildik. Taburcu olduktan sonra 1 hafta neupogene devam ettik sonra da 1 torba kan takviyesi yapıldı. Aynı gün hastahaneye yatırıldı. 2 gün içinde kemik iliği biyopsisi alındı. Sonuçların çıkması beklenirken covid oldu ve sadece covid tedavisi üzerine yoğunlaşıldı. Covid'i atlattı. Bu arada patoloji kemik iliğinde tutulum olmadığını ve hastalığın onkoloji birimi tarafından tedavi edileceğini bildirdi. Şuan (20.11.20 itibariyle) hastahanede 1 ayı geçirdik ama kan değerlerinde düşme devam ediyor. (Son 1 aydaki değişiklikler WBC1.5-0.4, HGB9.1-7.8, PLT39,000-14,000, NEUT0,4-0,1 şeklindeydi ve bu aralıkların üstüne neredeyse hiç çıkmadı) son durumda kolostomi bölgesinden ve makattan uyuşuk kan gelmeye devam ediyor. Karın içinde ağrı ve yanma şikayeti de var. Kemik iliği ile ilgili sonuç bekliyoruz ancak bu durumun kalıcı olabileceğini de söylediler. Yardımcı olabilir misiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Tedavisi bittiğinde kolostomi kapatılöası için müracaat edin.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolonoskopi sonucu

    Hocam selamlar babamın kolonoskopi sonucunu yorumlarmısınız 160 cm uzunluğundan kolonoskop ile rektum,sigmoid kolon,inen kolon,transvers kolon,çıkan kolon ve çekum incelendi,terminal ileum entübe edildi.terminal ileum mukozasında minimal düzensizlik mevcuttu biyopsi alındı.incelenen kolon segmentl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektum hastalikları

    Hocam merhabalar benim 1.5 yıl önce dışkıda lapalık başladı piskolojik tramva sonrası ondan 7 ay sonra dışkida taze kan oluşmaya başladı ara ara oluyor bazen yanma oluşuyor doktora gidemedim pandemiden dolayı yaşım 17 sizce bir sorun varmı korkuyorum teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektum kanseri

    Şikayetim yok hocam ama şöyle bi sorunum var dışkım çok yumuşak ve asla suya batmıyo hep üstünde kalıyo ve dayanılmaz kötü bi kokusu var bunlar ciddi semptomlarmı acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rektum kanseri

    Hocam 72 yaşındaki dedeme 2 hafta önce rektum kanseri teşhisi konuldu ve bende bi korku başladı 16 yaşında rektum kanseri olurmu acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi

    Selamlar. bir bağırsak ya da rektum kanserinin bir gastroenterolog tarafından yapılan kolonoskopide atlanma olasılığı var mıdır? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek dereceli displazi

    Hocam kolonda yüksek dereceli displazi rektosigmoidoskopi sonucu: rektum proksimalinde 4 mm polip jumbo forcepsle ile eksize edildi. sigmoid kolon distalinde 5 mm çapında polip görüldü eksize edildi. patolojik spesmende displazinin devam ettiği görülmüş. 3 ay sonraya yeniden rektosigmoskopi ver...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlker Pala

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makat çatlağı

    Hocam ben 17 yaşındayım ve büyük abdestten sonra peçeteye kan ve mukus gelme sorunum vardı doktora gittim makat çatlağı dedi ama benim bildiğim makat çatlağında ağrı ve kaşıntı olur ama onlar bende yoktu doktor yalnış tanı koymuş olabilirmi hocam bide dışkım son zamanlarda çok inceldi ve aşırı mik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun şişlikleri?

    Hocam hayırlı akşamlar babam birer yıl arayla rektum ca ve mide ca ameliyatı oldu lakin metastaz değil ayrı ayrı oluşan tümörlerdi ameliyattında hastane ortamı neticesiyle enfeksiyon geçirdi ve şimdi de ameliyatından 4 ay sonra boynunda şişlikler oluştu ince iğne biyopsi yapıldı ve tanı olarak mik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bülent Topuz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektal kanama

    Hocam iyi günler benim sorum şu yönde basur kanamasi ile polip kanaması biliyorum ki karışabilir sadece şunu merak ediyorum polip kanamalari (rektumdaki yada sigmoid kolondaki) çok yoğun mu olur hacimsel olarak yoksa hemoroid kanamalarimi hacimsel olarak daha fazla olur genel olarak? bir diğer sorum...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil bana yardım edebilir misiniz

    Doktorum merhabalar; endoskopi kolonoskopi oldum. covidden hemen sonra baslayan gaz siskinlik bulanti ve calprotectin yuksekligi vardi. kolonoskopide bagirsaklar temiz yalnizca diminutive polip vardi. yine de her yerdennparca alindi. biyopsi raporu soyle: klinik bulgular calprotectin yüksekli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur yardim

    Doktorum merhabalar; endoskopi kolonoskopi oldum. covidden hemen sonra baslayan gaz siskinlik bulanti ve calprotectin yuksekligi vardi. kolonoskopide bagirsaklar temiz yalnizca diminutive polip vardi. yine de her yerdennparca alindi. biyopsi raporu soyle: klinik bulgular calprotectin yüksekli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil patoloji sonuclarim

    Doktorum merhabalar; endoskopi kolonoskopi oldum. covidden hemen sonra baslayan gaz siskinlik bulanti ve calprotectin yuksekligi vardi. kolonoskopide bagirsaklar temiz yalnizca diminutive polip vardi. yine de her yerdennparca alindi. biyopsi raporu soyle: klinik bulgular calprotectin yüksekli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil acil biyopsilerim

    Daha once size yazmistim. biyopsiler cikmis ve cok merak ediyorum. bana hayırlı haber verin ne olur. ; endoskopi kolonoskopi oldum. gaz siskinlik bulanti ve calprotectin yuksekligi vardi. kolonoskopide bagirsaklar temiz olarak görüntülendi yalnizca diminutive polip alindi. biyopsi rapoarum söyle:...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil biyopsi

    Doktorum merhabalar; endoskopi kolonoskopi oldum. gaz siskinlik bulanti ve calprotectin yuksekligi vardi. kolonoskopide bagirsaklar temiz olarak görüntülendi yalnizca diminutive polip alindi. biyopsi rapoarum söyle: bana yardim eder misiniz? onemli bir hastalik crohn ya da kanser ya da risk var m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektal kanama

    Hocam kanser kaynaklı kanamalar rektum kanseri kanamalari yani yada poliplerin neden oldugu kanama ne şekilde olur yani devamli devam eden bi kanamami olur yada sadece diskiya karışık mi olur yoksa klozete damlar sekilde mi ve hangi noktadaki kanama kanser şüphesi uyandırır simdiden teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x