Regl olmam

  • mayısın 10unda ben adet olmuştum adetim 5 gün sürüyor haziranın 12sine kadar adet olmadım (33 gün boyunca adet görmedim normalde 25-28 gün arası adet oluyorum)ve haziranın 12sinde adet geciktirici olarak primolut-n kullandım 13ünde ise doğum kontrol hapı olan microgynen kullandım fakat adet oldum ve eşimle ilişkiye girdik biraz kanamam oldu (adet kanaması olabilir kırmızıydı çünkü) fakat ilişkiye girdikten sonra kesildi şu an (14) kanamam durdu ne zaman reglim tekrar başlar

  • 10 mayısta ben adet oldum normalde adetim 25-28 günde bir oluyor fakat haziranın 13üne kadar adet olmamıştım(34 gün boyunca adet olmadım) ve ilişkiye gireceğim için adet olma ihtimalim olduğundan dolayı adetimi geciktirmek için haziranın 12sinde adet geciktiricisi olan primolut-n kullandım 1 tane hap içtim ve haziranın 13ünde ise microgynon doğum kontrol hapı kullandım onu da sadece 1 kez içtim fakat işe yaramadı ikiside ve haziranın 13ünde kanamam oldu fakat eşimle ilişkiye girdikten sonra kesildi, geciktirici kullandığım için olabileceğini düşünüyorum. Şu an haziranın 15sı ve tekrar adet olmadım yani kanamam olmadı benim sormak istediğim geciktiricilerin etkisi ne zaman geçer ve adetim başlar veya bu şekilde bilinçsizce geciktirici kullanmamın yan etkisi olur mu

  • Doktor Cevabı:

    Birer tablat hap almakla hiç bir ilaç kullanmamış oluyorsunuz. ne adet geciktirici ne de doğum kontrol hapı. ne yapmak istediğinizi de yine anlamış değilim. bunları hiç almamış kabul edin. bu durumda adetiniz gecikmiş demektir ve bunun onlarca nedeni vardır. her kadın bazen yumurtlamayabilir ve adeti geçebilir. gebelikten şüpheleniyorsanız kanda beta hcg baktırın. gebelik yoksa adet kanamanızı bekleyin. 1 ay içinde hala başlamazsa alttaki hormonal bozukluğu araştırmak için tıbben değerlendirilmeniz gerekir. daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhabalar haziranın 13ünde dediğim gibi hafif kanamam olduktan sonra haziranın 16sına kadar kanamam olmadı haziranın 16sında tekrar kanamam başladı ve haziranın 22sine kadar sürdü bi sonraki reglim tahmini olarak temmuzda ne zaman başlar (normalde 25-28 günde bir regl oluyorum fakat önceden yazdığım gibi geçen ay gecikmişti)


Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hormanol düzensizlik

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 8 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum parçali sekilde pcos olabilirmiyim su an bekarim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon tahlili

    Hocam merhabalar. 21 yaşındayım adet düzensizliği vs yaşamıyorum. rutin kontroller için hormon testi yaptırmış idim birkaç değer normalden farklı çıktı. fsh 9.02 (rf: 3.85-8.78) estradiol 19 (rf: 27-122) prolaktin 28.03 (rf: 3.34-26.72) bu değerlerim referans değeri aralığında değil. yorumlayabilirs...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon tahlili

    Hocam merhabalar. 21 yaşındayım adet düzensizliği vs yaşamıyorum. rutin kontroller için hormon testi yaptırmış idim birkaç değer normalden farklı çıktı. fsh 9.02 (rf: 3.85-8.78) estradiol 19 (rf: 27-122) prolaktin 28.03 (rf: 3.34-26.72) bu değerlerim referans değeri aralığında değil. yorumla...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon tahlili

    Hocam merhabalar. 21 yaşındayım adet düzensizliği vs yaşamıyorum. rutin kontroller için hormon testi yaptırmış idim birkaç değer normalden farklı çıktı. fsh 9.02 (rf: 3.85-8.78) estradiol 19 (rf: 27-122) prolaktin 28.03 (rf: 3.34-26.72) bu değerlerim referans değeri aralığında değil. yorumla...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzeni

    Merhaba hocam.şüpheli ilişki sonrasında ella ertesi gün hapı kullandım. hapı kullandığım ay adetim çok gecikti gebelik testi yaptırdım hastanede negatif çıktı ilişkiden uzun süre sonra. i̇lişkiden sonraki ilk adet geç oldu test de negatif çıktı diğer olduğum adetler tam günü gününe oldu hocam. ella...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yuksekligi

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 cikti doktor sut hormonun biraz yuksek dedi teklikeli bir durummu bekarim adet duzensizligim yok

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cihat Ünlü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistit over sendromu

    Merhaba hocam kadin doguma gidip ultrasonla kasiklarima baktilar ve polikistir over sendromu zayifla gecer kicuk kucuk kistlerin var dedi ve yolladi beni eve adetim duzenli her sy oluyorum fakat bu ay 3 gun surdu sonra leke leke geldi napmaliyim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal akıntı

    Merhaba hocam kolay gelsin ben doktora vajinal akıntı ve kötü koku için gittim mıxovul 7 ovul fitil verdi fakat fitili ilişkiden sonra kullanmamı önerdi dün ilişkim oldu duş sonra fitili uyguladım ama sabah kalktığımda iç çamaşırım ıslak ve gün boyu peynirimsi yapıda bir akıntı oldu ben çok huzursuz...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adetliyken vajinadan et parçası gelmesi

    Merhaba hocam. 22 yaşındayım, bakireyim. adet düzensizliği, kıllanma sorunum vardı. bana 2 sene önce polikistik over sendromu teşhisi konuldu. 6 ay d ile başlayan e ile biten içinde sayı olan ilacı kullandım. sonra kendiliğimden bıraktım. 2 sene sonra 3 nisanda sivilcelenme yaşamam sebebiyle tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol

    Merhaba hocam adet düzensizliğinden dolayı (yoğun kanama) doğum kontrol hapı kullanmam gerekiyor fakat kolesterolüm biraz yüksek bir sıkıntı olur mu devam etmeli miyim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler 🙏

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüylenme sorunu

    Merhabalar.20 yaşındayım.düzenli olarak adet oluyorum,adet dönemim sancılı geçmiyor.sırtımda bazen sivilce çıkıyor,onun dışında sivilce ve kilo problemim yok.ama göğüs arasında ve göbeğimde tüylenme var.bu normal midir, sadece bu şikayetlerle pcos olma ihtimali var mı?sizce kadın doğuma gitmem gerek...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Hocam merhabalar 24 yaşındayım erkek arkadaşımla en son mart ayında bir birliktelik oldu ondan sonrası olmadı hala adet olamadım genellikle kış ayına girerken veya yaz aylarına girerken yaklaşık 3 aya kadar adet olamıyorum şuan tarlusal kullanıyorum sizce sebebi ne olabilir ayrıca ilacın faydasını g...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yazz kullanımı

    Merhaba, akne sorunu ve adet düzensizliği için doktor önerisiyle yazz 24+4e başlamayı düşünüyorum. daha önce de bu ilaçla sıkıntım çözülmüştü, yaklaşık 6 aydır kullanmadım ve yeniden başlayacağım. fakat 45-50 gün gibi bir döngüde adet gördüğüm için bir sonraki dönemi beklemek istemiyorum ve günü de...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet ve gebelik

    Erkek arkadaşım parmağını 2-3 cm kadar vajinama soktu diğer gün(23-24 mayıs) biraz acı ve az miktarda aralıklarla kahverengi akıntı geldi daha sonra(25-26 mayıs) kan geldi adet dönemine yaklaşmıştım düzensiz bir adet döngüm vardı bu tarihlerden sonra kan gelmedi gelen kahverengi akıntı ve kan adet k...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet hormon testi

    Hocam merhaba. 22 yaşındayım. ultrason çektirdim polikistik over denildi ve adetin 2. günü gel kan testi yapılacak diye eklendi. benim adetim hep düzensiz, karnımda ve sırtımda yoğun sivilcelenme vardı ve 2 aydır adet olamadığım için hastahaneye gitmiştim. i̇laç verdi regl olmam için. cuma sabah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x