Regl olamıyorumm

  • Merhaba .. 10 yıldır adetlerim düzenliydi fakat bu sene aşırı diyet ve spor sonucunda çok kilo verdm ve 24 kasımdan ber adet olamıyorm . Ocakta kadın dopuma gittm kist vs görülmedi tarlusal verldi ama regl olamayınca ve aşırı saç sökülmesi yaşayınca endokrin e gittim... östrojen 17 , lh 1.33 , fsh 7.34 cıktı.. doktorlar sporu diyeti ve stresi azaltmamı söylediler .. azalttım ve 1 buck ay sonra nisan sonunda tahlil yaptırdım estradiol 56 lh 2.67 fsh 6.99 çıktı . Tiroid ve tesosteron değerlerö de normal çıktı. Tekrar tarlusal a basladım bugün bitecek . Regl olabilecek miyim Yeşim hanım?

  • Doktor Cevabı:

    Rahim iç kalınlığı uygun olmadığı taktirde tarlusalle adet göremezsiniz. sizi ultrasonla değerlendirmediğim için ne kullanmanız gerektiği konusunda buradan öneride bulunamam. eğer adet göremezseniz randevu alınız. randevu tel: 0216-3851715 not: karantina döneminde randevu aldığınızda adınıza randevu günü ve saatine istinaden yazılı izin kağıdı düzenlenir.

    tarihinde cevapladı.
  • Bu sonuçlarımda çıkan değerler, regl olabilmek için yetersiz midir ?

  • Doktor Cevabı:

    Sonuçlarınız iyi ancak adet görebilmeniz için ultrasonla rahim iç kalınlığına yeniden bakılıp doğru tedavi verilmesi gerekiyor. randevu için tel: 0216-3851715

    tarihinde cevapladı.
  • A anladm cok teşekkürler , tarlusal ilacım dün aksam bitti .. bir haftaya olamazsam kontrole gideceğim sağolun yeşim hanım


İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Prolaktin yüksekligi

    İyi akşamlar hocam.adetimin 2.inci günü hormon tahlillerime baktırdım bu arada 39 yaşında bekârım. adet düzensizligim yok(28 günde bir oluyorum) tahlil sonuçlarimda bi sıkıntı var mı acaba. fsh 8.8 tsh 1.72 e2 42.1 progesteron 0.16 prolaktin 40.4 hocam prolaktin yüksek gösterilmiş.sebeb ne o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beklenmeyen kanama

    Hocam merhabalar erkek arkadaşımla 12 haziran 21:00 civarı ilişkiye girdik, kondomun kaymasından dolayı şüphe oldu ve ertes72 adlı ilacı 1 saat içinde kullandım, 15 haziran günü erkek arkadaşımla tekrardan ilişkiye girdim. 17 haziran da ilk başta pembe şeklinde kan geldi daha sonra rengi kırmızıya d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dostinex kullanimi

    Merhaba, anladigim kadariyla gebelik isteyenlerde dostinex kullanmiyorsunuz. o halde yuksek prolaktini gebe kalmak icin nasil dusuruyorsunuz? dostinex kullandigim zaman prolaktin dusuyor fakat birakinca yine yukseliyor bu da gebe kalmayi guclestiren bir durum.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ilac etkilesimi

    Hocam merhaba matofin ve yasmin kullanıyorum kabızlık için sinemaki çayı kullansam ilaçlarla bir etkileşimi olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam ben 17 yaşındayım. i̇lk adetimi 11 yaşında gördüm. son bir iki aydır biraz gecikmeler oluyor, yani 35 günü aşıyor. kan ve hormon tahlili yaptırmak istiyorum. ailem sorun etmememi söylüyorlar, 18 yaşımı doldurana kadar böyle aksaklıklar olurmuş onların dediklerine göre. gerçekten haklıl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam ben 17 yaşındayım. i̇lk adetimi 11 yaşında gördüm. son bir iki aydır biraz gecikmeler oluyor, yani 35 günü aşıyor. kan ve hormon tahlili yaptırmak istiyorum. ailem sorun etmememi söylüyorlar, 18 yaşımı doldurana kadar böyle aksaklıklar olurmuş onların dediklerine göre. gerçekten haklıl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam, 17 yaşındayım. i̇lk adetimi 11 yaşında oldum. geçen ay adetim gecikmişti, galiba bu ay da gecikiyor (35 günü aşıyor) gibi duruyor. yolculuk yaptığım için etkilenir mi düzen emin değilim. kan ve hormon tahlili vermek istiyorum. nelere bakılmalı? ailem çok sorun etmememi 18 yaşını doldu...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi

    8.5 cm olacaktı. smr testinin sonucunu bekliyorum kanamalarım tamamen kesildi şuan kendiliğinden nedenini anlayamadım.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik oluşabilirmi

    Hocam peki tedavi ile hamile kalmam mümkün mü ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormonal düzen

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 cikti total testesteron 40 doktor sut hormonun biraz yuksek dedi teklikeli bir durummu bekarim ultrason normal kucuk yag bezeleri var dedi kilo almadedi her ay adet göruyorum sadece 8 9 gune kadar uzayabiliyor cevabiniz için şimdiden teşekk...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aldoctone ilac yan etkileri

    Merhaba hocam 23 yaşında bekarim son bi kaç aydır reglimde sorun yasiyordum. yumurtaliklarimda tembellik olduğunu söyledi doktor üç aylık duphaston reglin12. 25 günleri arası kullandim. fsh 5,10) lh 16,67) prolaktin 11,21) estradiol 115,54) vitamin d3 37,04) testosteron total 64,57) tuylenme için al...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal denge

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi adet gunun 4. gunu bakildi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 9 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum diger günler normal pcos olabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormonal denge

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi adet gunun 4. gunu bakildi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 9 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum diger günler normal pcos olabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cem Kınık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yuksekligi

    Tesekkur ederim hocam. prolaktin hormonu yukselten tumorlar malign olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kizlik zari kanarmi

    Merhaba hocam ben hic cinsel iliski falan yasamadm fakat aynayla vajene baktigimda giris deliginin yanlari kesik kesik bu normalmii kizlik zariyla alakasi varmi ?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x