Reaktif artrit

  • Hocam merhaba, bana 72 gün önce RA teşhisi kondu ve kortizon kullandim. Sonra aslinda reaktif artrit olduğum ortaya cikti ancak nir türlü enfeksiyonu bulamiyorlar. Iki dizim de her gun daha da şişiyor ve yuruyemiyorum. Vucudumda da gecmeyen yanma var. Yönlendirmenizi rica edebilir miyim lütfen. Çok tesekkurler.

  • Doktor Cevabı:

    Bulgularınızın üzerinden üç aya yakın zaman geçmesi, kortizon dışında başka bir anti romatizmal ilacın başlanmasını gerekli kılıyor. bunun için mutlaka bir romatoloji uzmanına muayene olun ki gereken tedaviyi düzenleyebilsin. yakınmalarınız kontrol altına alınır, merak etmeyin.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İltihaplı romatizma

    Merhabalar bursa da yaşayan 65 yaşındaki babama ramatoid artirid teşhisi kondu göbekten iğne ve ilaç tedavisi verildi fakat bir iyileşme yok ellerini kullanamıyor dirseklerde ağrı ve şişlik var ilaçlar ağrıyı hafifletiyor sadece istanbula getirip muayene yaptırabilirim ama durum değişirmi diye umut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 15yıllık romatoid artrit hastası şimdiye kmerhabaadar birçok iğne kullandı en son olarak humira kullanıyor ocak ayından bu yana . eczaneden raporlu olarak direkt iğneleri alıyor covid dolayısıyla. hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 37 çıktı referans aralığı 0-20 / birtakım vitamin eksiklikleri söz konusu hocam b12 d vit. gibi. kolesterol 262 ref. aralığı 50-200 . annemin el parmaklarından bazıları baya davul gibi şiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem romatoid artrit hastası şuan himura iğne kullanıyor. en son ocakta doktora çıkmıştı raporla birlikte doktor bu iğneyi verdi hocam ocaktan beri kullanıyor covid dolayısı ile doktorada gidemiyor zaten iğneleri raporla veriyorlar eczaneden; biliyorsunuzdur. ocak ayından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ra detaylı test

    Merhaba, el parmaklarımda mr sonucu tenosinovit gözlendi. ana testi 1:1000 pozitif, sedimantasyon 24 ve dfs70 pozitif çıktı. onun dışında yapılan tüm testler negatif, detaylı genetik test istedi o da negatif. bir ra dediler bir değil dediler. atak döneminde kullanacağınız ilaç verelim dediler, sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgilendirme

    Hocam günaydın.annem 3 yıl gibi bir süredir iltihaplı eklem romatijması tedavisi görmekte.son dönemde parmaklarındaki ağrı ve acı çok şiddetlendi ilac tedavisini hiç aksatmıyoruz ama pandemi nedeni ile 4 aydır mevcut ilaçları kullanıyoruz.bir arkadaşım sizi tavsiye etti ne yapmam gerekir hasta kabul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Topuk üzerine basamama

    Hocam hemen cevapladınız çok tesekkür ederim merak ettiğim okadar agrı çekiyorum ki neden geçmiyor diyorum hastalığımın adını bilmemek beni korkutuyor iki aydır bir gün yüzü görmedim hiç geçmiyor en kötüsü topuklarımın agrısı ve üzerine basamıyorum bacaklarımda ayak bileklerinde agrıyor belden mr te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetli bacak topuk diz agrısı

    Hocam iki aydır ilk önce bacaklarımda başlayan sonra omuz ve kollarıma yayılan agrılarım başladı acile gittim romatoloji yönlendirildim omuz kol dirsek el parmak eklemlerimde hafifledi ama ayak bileği diz ve topuğum baldırlar çok şiddetli yere basamıyorum sanki aksama kadar yürüyüş yapmışım ağlamakt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iltihapli romatizna

    Teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Iltihapli romatizna

    Merhaba hocam ben daha öncede yazmıştım size, son bir sorum olacaktı fibromiyalji gözü ne yönde olumsuz etkiliyor bilgi verir misiniz lütfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romataid artrit

    Merhaba doktor bey ben 38 yaşındayım eklem ağrısı şikayeti ile geçen hafta doktora gittim gerekli tetkikler yapıldı kan sayımım normal çıktı şekerim tansiyonum yok yüksek çıkanlar : rf değerim 67 crp 9 sedim39 aso289 ve ccp 160 el ayak rontgenim temiz çıktı corona nedeniyle sanıyorum muayne etmedi i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarkoidoz artriti

    Merhaba hocam, bana eritema nodozum ile beraber sarkoidoz artriti teshisi kondu. ilk 3 gun 40mg kortizon akabinde 1 hafta 16 mg bir sonraki hafta 8mg ve bir sonraki hafta 4 mg seklinde iki hafta daha devam ettim. toplamda 1 ay kortizon kullandim. ayak bileklerim ve nodlar indi. doktorum tekrarlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Iltihapli romatizna

    Merhaba hocam, yaptırdığım ccp testinin sonucu:

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İltihaplı eklem romatizma

    Hocam merhaba ; babamın iltihaplı eklem romatizması var şuanda yürümede zorluk çekiyor. 8 ayda yapılan bi iğne varmış bu çaremidir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizmal

    Hocam merhaba 23 yaşındayım erkeğim benim tam olarak 4 aydır şikayetlerim var şikayetlerim yoğun geniz akıntılı grip tarzı bir rahatsızlıktan sonra başladı kalça bölgesinde ağrı kitlenme çekme dizde ağrı dizimin arkasında çekme baldır kaslarımda acıma yanma seğirme ve burkulma hissi oluyor bileğimde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x