Psikolojik çarpıntı

  • Merhaba hocam. 1 senedir çarpıntım vardi çok stresli bir yildan sonra ekim 2019 da başladı ilk göz kararması terleme birden 150-160 nabiz ile acillik oldum gittiğimde ekg de 127 ye düşmüştü sinüs taşikardi çıktı. Tam 2 saat sürdü o çarpıntı sakinlestirici verip düşürdüler. Holter sonucumda aynı sinüs taşikardi çıktı. Dr. kalbinde bir problem görünmüyor dedi. O günden sonra 15 günde bir rahatsiz etti bu çarpıntilar bir anda 150 ye firliyordu baska belirti yok ama çarpıntı ve panikleme sadece bazen ellerde kolda uyuşma. 5 tane daha kardiyolog gezdim hepsi stres panik atak diyip carpintin olunca yarim dideral iç diyip yolladılar. Ama ben yarım kullanmadım hiç çeyrek dideral icince 20 dk sonra normale dönüyordu. 6 ay böyle çarpıntılarla geçti sonra iyice azaldı ve 7 ay boyunca da tamamen düzeldi. O ara psikologa da gittim 3 4 seans 500 soruluk test yaptılar panik atak çıkmadı sosyal anksiyete ve distimi çıktı. Şuan 4 5 gundur yine başladı bu ara stresim arttı gece olumsuz düşüncelerle uyuyorum sabah uyanıyorum ben bakmasam bir sorun yok bir belirti yok ama bir ölçüyorum nabzım 120 130 aralığında geziyor 2 saat boyunca bakmasam anlamiycam yani düzenli ama içten sessiz bir şekilde yükseliyor spor yaparken ki gibi sert net duyulmuyor hızlı da atsa o anda. Panik yapınca daha çok hızlanıyor tansiyonda 13/10 a çıkıyor. Bende dideral alıyorum mecburen çeyrek kadar 20 dk sonra düzeliyor. Çok yoruldum artık gerçekten psikolojik degil de ritim bozukluğu olabilir mi? Psikolojik çarpıntı 2 saat sürer mi ve panik ataksa çarpıntı tek belirti olabilir mi benim bildiğim daha kısa sürüyor panik atakta çarpıntilar. Napicagimi bilmiyorum artik hocam kafam 1 senedir nabzımda hergün bugün yine olacak mi diye yardımcı olursanız çok sevinirim. Yine bir kardiyolog yolu mu psikiyatri mi öneriniz nedir?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. çarpıntı yakınmanızın fiziksel ya da psikolojik ayrımını yapmak çok kolay değil. iki saat sürmesi ve sadece çarpıntı olması psikolojik nedenlerden uzaklaştırıcı gibi görünüyor. öte yandan terapilerle ve dideral ile kontrol altına alınmış olması psikolojik düşündürüyor. öncelikle yeniden kardiyolojik muayene ve gerekirse psikiyatri ile görüşmenizi öneririm. saygılarımla.

    tarihinde cevapladı.

Giresun Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Uzun zamandır kalp teklemesi çarpıntı ve kronik kabızlık şişkinlik ve ilaçl...

    Hocam 8 yıldır ekstrasisrol kalpte tekleme düzensizlik şikayeti var 2012de başladı. başladığı zaman günde 1000 civarı ekstra ve ard arda seri şekilde oluyordu. ama gitgide sayı azalarak şu zamanlarda 100 lerin altına indi ama geçmiş değil hatta bazı günler hiç şikayet yapmıyor ama bazende geçiyor de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventrikular atim

    Hocam kolay gelsin...hocam 10 yıldır dönemsel eksrasistol tanısı konulan şikayetlerim mevcut...bir akşam birkaç tane oluyor sonraki bir iki ay boyunca günde 100(benim hissettiğim) civari atim oluyor sonra bi anda bi kesiliyor 6 7 ay çok nadir oluyor...bu dönemlerde holter taktiriyorum 100-150 civarı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi demir eksikligi

    Hayırlı günleriniz olsun.hocam sonçlarımı yorumlar mısınz? hemoglabin: 12.8 (12.3-15.3) eritrosit(rbc): 5.3(4.1-5.1) **** (80-93) ****(28-33) ****(33-36) rdw-cv: 15.0(11.5-14.5) bazofil ****(0.2-1.0) ****(4.4-11.3) nötrofil oranı: 46.7 (40-74) trombosit(plt): 281 (150-400) kansızlık var mı diye bakt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ekstra atim sorunu

    Sayin doktor bey merhaba,23 yasindayim,uc yildir devam eden ek atim sikayetim icin iki ay once doktora gittim eko kan testleri normal yapisal bozukluk yok sadece gevseklik var o da genc kizlarda olabilir dedi,raporda nadir ves yaziyordu doktor 21 adet dedi baska bir sey yoktu.fakat doktordan geldig...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak yetmezliği

    Hocam merhabalar, 23 yaşındayım. mitral kapak yetmezliğim var. 13 yaşımdan beri deposilin tedavisi görüyorum. hastalığım ilerlemiyor. sadece bir ara ritim bozukluğu sorunu yaşadım. ama ekglerde çok büyük bir sorunla karşılaşılmadı. hatta panik atağın etkisiyle de olabileceğini söylediler.düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Başımın arkasında kalp atışını hissediyorum

    Hocam selamün aleyküm başımın arka kısmında özellikle yastığa başımı koyunca kalp atışını hissediyorum hatta nerdese başımı sallıyor. buna ek olarak sağ kolumda sonradan güçsüzlük hissi var gibi. barda kaldırırken değilde yerine koyarken titreyerek koyuyorum böyle ağır birşey kaldırınca güç kalmaz y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Başımın arkasında kalp atışını hissediyorum

    Hocam selamün aleyküm başımın arka kısmında özellikle yastığa başımı koyunca kalp atışını hissediyorum hatta nerdese başımı sallıyor. buna ek olarak sağ kolumda sonradan güçsüzlük hissi var gibi. barda kaldırırken değilde yerine koyarken titreyerek koyuyorum böyle ağır birşey kaldırınca güç kalmaz y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Brintellix xanax tekleme carpinti

    Anlıyorum hocam ama nasıl olacak bu ? gittiğim doktorlara diyorum xanax uzun süre telorans oluştu nervuim yada başka ilaca geçince tekleme ve carpintilar aninda başlıyor daha kuvvetli sempatik sistem baskılayıcı ve kaygı ilacı lazım diyorum 2,3 farklı yeşil reçeteye aniden geçirdiler 2 güne bıraktı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik bozukluk

    Hocam zestat ağız kuruluğu ve aşırı uyku hali yapıyor bu yan etkiler tölerans olmuyormuş yani ilacı her içtiğimde oluyormuş ben bu yan etkilerden nasıl kurtulabilirim bu zestat muadili yan etkileri geçen ilaç önerir mısınız?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Panik bozukluk

    Hocam haklisinizda. devlet hastanesindeki psikiyatr bu ilaclarin hepsi serotonin arttiriyor, sosyal fobi, anksiyete ve okb yede iyi gelir diyor.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik bozukluk

    Hocam okb ve anksiyete nin sebebi dusuk serotonin miktari ile aciklaniyor hep. oyleyse ise brintellix neden okb ve anksiyetede ise yaramiyor.. major depresyon disinda hic bir etkinligi yok hocam..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik bozukluk

    Hocam selamlar panik bozukluk ve depresyon için buspon 5mg ve selectra 200 mg iyi gelir mi 10 gündür selectra ve zestat kullanıyorum fakat şikayetler hala devam ediyor fakat doktorum 2 hafta içinde rahatlama olmazsa buspon içeceksin dedi buspon benim sıkıntılarıma iyi gelir mi panik bozukluk kaç gün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Brintellix xanax tekleme carpinti

    Aynen haklisiniz hocam gittim özel bi terapi merkezine 15 dk ve ilaçlar yan etki çarpıntı yapmıştı umursamadılar bile bastan savma.ozel muaneler çok pahalı hocam burada antalyada.ilac yazsa doktor onu almak ssk ile anlaşmaları olmuyor ilaçta parayla.zaten çalışmıyorum ailemle deseniz mahkemeliginiz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventriküler aritmi

    Hocam kolay gelsin...hocam 10 yıldır dönemsel eksrasistol tanısı konulan şikayetlerim mevcut...bir akşam birkaç tane oluyor sonraki bir iki ay boyunca günde 100(benim hissettiğim) civari atim oluyor sonra bi anda bi kesiliyor 6 7 ay çok nadir oluyor...bu dönemlerde holter taktiriyorum 100-150 civarı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol,panik atak,pots?

    Sayın sinan bey merhaba,23 yaşındayım, ekstra atım şikayetiyle yeni doktora gittim, kalp hastalığı veya yapısal bozukluk yok, eko kan testi normal, sadece gevşeklik var dedi ayrıca pots sendromu tanısı koydu ikisinin de genç kızlarda görülebildiğini ve sendromun geçebileceğini söyledi tuz ve su alım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x