Psedonomas

  • Merhaba Bülent hocam, Oğlum 16 aylık kf hastası, genel durumu 4 aydır gayet iyi ondan öncesi hastane yatışlarımız çok oldu. oğlumun rutin kontrollerinde balgamında psedonomas üremesi oldu bir kere, tobi kullandık fakat bu kontrolümüzde tekrar üredi.. Soracağım asıl soru; psedonomas normal sağlıklı insanda ürermi ve her üreyen psedonamas bakterisi zarar verir mi ? zarar vermiş olsa ateş,kusma vs. birşey yapar mıydı ? genel durumu gayet iyi şuan ne yapmamız gerekir hocam..Nasıl bir yol izleyebiliriz şu durumda..Kafamda bir cok soru işareti var. kıymetli cevaplarınızı bekliyorum... Tşk ederim şimdiden

  • Doktor Cevabı:

    Selamlar, pseudomonas normal sağlıklı insanlarda da üreyebilir ama kistik fibrozda hasar verebilir. bu nedenle engellemeye çalışıyoruz. ateş, kusma yapmayıp yavaş yavaş solunum fonksiyonunu düşürüyor. tekrar üredi ise yine tobi almanız şart, hatta hastanede yatıp damardan antibiyotik vermek gerekebilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim hocam bilgiler için, Şu durumumuzda damardan antibiyodik alıp almayacağımız, neye göre belirlenir hocam acaba ?

  • Bülent hocam, İlk ürediğinde damardan verilmişti antibiyodik. Balgamı yok. Fakat son iki gündür 37,7 yi geçmeyen ateşi ve huysuzluğu var. Ateşi sürekli 36,7 'ye düşüyor ve gün içerisinde tekrar çıkıyor. En fazla 37,7 olmak üzere..ve tekrar iniyor. Elleri sürekli azında diş çıkarma döneminde ayrıca.. Tobiye ara vermiştik, kullanmamıza 13 gün süremiz var daha öncesinde kullansak problem olurmu acaba ?


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Nolur bana bir çare, bir açıklama

    Merhaba bülent hocam. tam bir ay önce doğum yaptım. oğluma topuk kanında çıkan sonuca göre kistik fibrozi olabilir deyip fakülteye sevk ettiler. pediyatrik gastroentroloji bölümüne hemen gittik. kan testi kaka testi ve genetik testi yapıldı. genetik test sonucu henüz çıkmasına daha var. üniversite...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik mutasyon hk.

    Merhaba bülent hocam,ilk başta siz kistik hastaları için büyük umutsunuz.iyiki sizin gibi hocalarımız başımızda varlar.. oğlum ömer asaf marmaradan takipli kistik fibrozis hastasıdır.benim bilgi edinmek istediğim bir husus var.oğlumun mutasyonu türkiyede bulunmayan ve bildiğim kadarı ile dünyada da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hct yüksekliği

    Merhaba sayın hocam. son iki yıl içinde yapılan tahlil sonuçlarında hct değerleri dikkatimi çekti. diğerleri normal sınırlar içinde. citoles 10 mg kullandığım için 6 ayda bir tahlil yaptırmalı önermişti psikiyatri doktorum. sondan başa doğru: 49.1 (36_47.9) 48.3 (36-47.9) 46.6 (41-53) 47.5 (41-5...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp agrimasi

    Hocam iyi gunler. 3.5 yasinda kizim var yaklasik 5 6 aydir surekli kalbim aciyor diyordu biz kardesi olunca biraz dikkat cekmeye calisiyor dedik uzerine fazla durmadik ama artik kalbini tutup kalbim vuruo anne diyor biraz oynayinca hemen yoruldum dip uzaniyor bazen cok agrior diyip aglior ve duşa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bronşiolitis obliterans nedir?

    Merhaba hocam;kızıma bronşiolitis obliterans nedir? nasıl bir hastalıktır? niye olur? kronik bir hastalık mı? araştırma yaptım ama pek bir bilgi yok şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecmeyen oksuruk

    Hocam kbb gordu bademcikleri fazla buyuk alinmasi gerekiyor geniz eti de %50 civarinda alinmasa da olur simdilik beklenebilir denildi.gece yatarken agzi acik uyuyor ve zaman zaman geniz kismindan horultu geliyor.fakat burun akintisi yok sadece burnunu fazla kasiyor. gun icinde farkettigim bogazda su...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gecmeyen oksuruk

    Merhaba. 5 yas 9 aylik oglum boy 112 kilo 17 2 yil once gecmeyen oksuruk sebebiyle cocuk alerji ve cocuk gogus 2 ayri doktor tarafindan alerjik astim teshisi konuldu. ev tozu ve az miktarda da kuf manlarllarina alerjisi cikti. ter testi de yapildi 17 cikmisti doktor kf suphesi yok dedi.2 yildir fli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psedonomas

    Bülent hocam, ilk ürediğinde damardan verilmişti antibiyodik. balgamı yok. fakat son iki gündür 37,7 yi geçmeyen ateşi ve huysuzluğu var. ateşi sürekli 36,7 'ye düşüyor ve gün içerisinde tekrar çıkıyor. en fazla 37,7 olmak üzere..ve tekrar iniyor. elleri sürekli azında diş çıkarma döneminde ayrıca.....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psedonomas

    Teşekkür ederim hocam bilgiler için, şu durumumuzda damardan antibiyodik alıp almayacağımız, neye göre belirlenir hocam acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Psedonomas

    Merhaba bülent hocam, oğlum 16 aylık kf hastası, genel durumu 4 aydır gayet iyi ondan öncesi hastane yatışlarımız çok oldu. oğlumun rutin kontrollerinde balgamında psedonomas üremesi oldu bir kere, tobi kullandık fakat bu kontrolümüzde tekrar üredi.. soracağım asıl soru; psedonomas normal sağlıklı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol akciğer

    Merhabalar doktor bey, 28 yaşındayım . bundan 8 yıl önce bronşit olarak tanı koyulmuştu . ve bu yılın temmuz ayında çok şiddetli öksürük burundan nefes alamama göğüs ağrısı öksürürken acı gibi şikayetlerle doktora gittim . nefes testi ve akciğer filmi sonucunda kronik astım çıktı alerjik olarak. bro...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Bayrakçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tobi hakkında

    Hocam, ventolin zaten alıyordu. sabah öğle akşam olarak. birde ayriyetten pulmozyme da kullanıyor. gün içerisinde sürekli hava ile tedavisinden kaynaklı hırıltısının olduğunu düşünerek, ventolini denemek amaçlı 1 gün vermedik, hırıltısı biraz olsun azaldı ve önceki günlerde verdiklerimizden şuan bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tobi hakkında

    Merhaba hocam,oglum ömer asaf kf hastası. genel durumu çok iyi,ateş kusma vs. hiç biri olmadı.tükürügünde son kontrolümüzde psedonomas üredi. şuan evde tobi kullanmaya basladık sabah aksam olmak üzere birer kapsul günde iki kapsul veriyoruz. fakat oglumda normalde az bir hırıltı varken,hırıltısı bay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annem için yardım

    Merhaba hakan hocam. annem 71 yaşında kronik astım bronşit ve son 3-4 senedir koah hastası. normalde kullandığı inhaler ilaçları var fakat dün göğsünde baskı ve nefes almakta zorlandığı için aile hekimi gelerek muayene etmiş. ilaç olarak ventopium plus nebul günde 4 adet, pulmicort nebul günde 2 ade...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Solak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annem için yardım.

    Merhaba dane hocam. annem 71 yaşında kronik astım bronşit ve son 3-4 senedir koah hastası. normalde kullandığı inhaler ilaçları var fakat dün göğsünde baskı ve nefes almakta zorlandığı için aile hekimi gelerek muayene etmiş. ilaç olarak ventopium plus nebul günde 4 adet, pulmicort nebul günde 2 adet...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x