Psa referans degerleri

  • Sayın hocam iyi günler , 47 yaşındayım 9 ay önce yaptırmış oldugum psa tahlilinda total psa 0,606 free psa 0,168 psa referans aralıgı 0 - 4 idi yeni yaptırmıs oldugum tahlilde sadece total psa ya bakıldı degeri 0,86 çıktı ancak referans aralıgı 0 - 3,07 idi bu referans araligina göre psa 9 ay içinde fazla yükselmis mi oluyor , kafama takılan hocam 0,89 cıkan psa degeri referans aralıgı 0-4 aralıginda yapilan labaratuarda yapilsa degeri cok daha yüksekmi cikacakdı. rektal tuse normal ailede prostat ca yok prostat 21 gr. bu durumda psa yı tekrar yaptırayım mı sayın hocam

  • Doktor Cevabı:

    Gerek yok yıllık artışı 0.74 ün altında olması gerekir sizinkide normal olup serbest psa ile oranına bakarak karar verilir psa artışında 0ran 0.25 altında ise takip ve mr görüntüsü alınabilir

    tarihinde cevapladı.
  • sayın hocam tesekkur ederim spa testinde referans araliklarinin degismesi takip sonucunu etkilermi

  • Doktor Cevabı:

    Oran önemli her laboratuarın referansları farklı olabilir

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Prostat sorunlu mr sonucu

    Bizde anlamadık 2. biyopsi neden istendi mr sonrası sorunlu bölgelerden mi alincak parça diye düşündük şuan doktor bitişi olmadan bişey diyemem bilgi veremem dedi bizde endişelendik doğal olarak peki sizce kanser kötü huylumu acaba bir fikriniz oluşmuştur burda işler çok ağır ilerliyor şekeri var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat sorunlu mr sonucu

    Öncelikle çok teşekkür ederim bize kanser durumundan bahsettiler 1kez biyopsi yapıldı birkez daha mr sonrası gün verdiler henüz günü gelmedi şimdilik elimde us raporu var en azından ne boyutta ileri derecemi belki bi durum çıkar mı orataya fikriniz önemli bizim için parankim ekojenitesi diffüz o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rüyasında boşalma

    Merhaba eşimle 3 yıldır evliyim eşim hergün ve çok fazla içki içen biri düzenli ilişkiye girdiğimiz halde rüyasında boşalıyo ama boşalması genelde içkiyi az içtiğinde ve erken uyuduğunda oluyo bunun nedeni merak ediyrum düzenli bir iişkimiz varken eşim nedem rüyasında boşalıyo sürekli kavga ediyorız...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat sorunlu mr sonucu

    Merhabalar babamın mr sonucu bilgi alabilirmiyim(değerleri ;0,400,800 ve 1400)adc ve perfüzyonbulgular :prostat boyutu:49×40×39mm ?dır. prsttbezi sağda apeks düzeyinde posteriordan başlayan midgland ve base düzeyinde lateralde ilerleyen 16×8mm boyutunda t2a hipointens,adc hipointens diffüzyon kısıt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayene talebi

    Hocam merhabalar, tahlil sonuçlarında kansız olduğum ortaya çıktı, prostat problemim var, basur olduğundan şüpheleniliyor size yönlendirildim. sizin uygun bir zamanınızda muayenenize gelmek istiyorum. i̇yi günler dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlyas Başkonuş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat ve peniste yanma hissi

    Hocam merhaba.2 hafta önce bir escort ile korunmalı olarak ilişkiye girdim ve şu sıralar makatta ve peniste yanma hissi var ancak idrar yaparken bir ağrı yada yanma yok yani idrardan bağımsız bir yanma hissi.bunun dışında akıntı vs.hiçbir şikayetim yok.(i̇lişki öncesinde de ofis koltuğunda rahat otu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat mr sonucu hakkinda

    Hocam merhaba babama çeki̇len mr sonucu aşağidaki̇ gi̇bi̇di̇r.bu sonuca göre kanser çikma olasiliği yüksekmi̇di̇r,bi̇yopsi̇ sonucunda temi̇z çikma olasiliği varmidir. babam 73 yaşinda,11 yildir psa taki̇bi̇ yapiliyor.bph teşhi̇si̇ konmuştu. teşekkür ederi̇m. çeki̇m tekni̇ği̇: prostata uygun fov...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu sorun beni mahvetti

    Sayın hocam merhaba.. 180 cm boyunda 38 yaşında 92 kg ağırlığında bir erkeğim. latent aşamada tip-2 diyabet, kronik prostatit, grade-4 venöz yetmezlik, karaciğer yağlanması, hemanjiom, androgenetik alopesi dışında bir sağlık sorunum yok. kullandığım ilaçlar ise androgen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat takibi

    Merhaba, 40 yasindayim senelik rutin kontrollerimi yaptirirken kan tahlilinde psa degeri de bakilmisti degerler normal. bir de ultrason cekilmisti yine diger kkntroller icin prostat 33 gr cikmis. babam prostat kanserinden vefat etmisti. benim idrar ile ilgili bir sikintim yok. u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostatik hemorajik utrikul kist

    Merhaba hocam 23 yaşında bekarım kronik hemotospermi ( paslı renk) ve meni hacım azlığı şikayeti ile hastaneye gittim. ben de 10 mm büyüklüğünde prostatik hemorajik utrikul kıst? olduğu söylendi.ameliyat olursam retrograt ejekulasyon olma riski varmış.tur p yöntemi yerine bı kaç doktor olusab...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Levent Özçakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boşalma hissi?

    Hocam merhabalar benim bir sorum olacaktı. yaklaşık 6 ay önce birgün normal otururken,penisimde orgazm hissi oluştu kriz şeklinde gece inanın sabaha kadar uyuyamadim ve sonraki zamanlar ne zaman stresli bir dönem yaşasam veya cinsel içerikli bir şey izlesem penisimin içinde sanki heran boşalıcakmis...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin değeri

    Merhaba hocam. tavsiyeniz üzerine tekrar hastaneye gittim. böbrek için kan tahlili, idrar tahlili ve ultrason yapıldı. sonuçlarda kreatinin 0.81, idrar tahlili ve ultrason da normal çıktı. ayrıca mesane ve prostat ta normal çıktı ultrasonda. benim şikayetlerimi açıklar bir durum yok gibi. ayrıca kre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostatik hemorajik utrikul kist

    Merhaba hocam 23 yaşında bekarım kronik hemotospermi ( paslı renk) ve meni hacım azlığı şikayeti ile hastaneye gittim. ben de 10 mm büyüklüğünde prostatik hemorajik utrikul kıst? olduğu söylendi.ameliyat olursam retrograt ejekulasyon olma riski varmış.tur p yöntemi yerine bı kaç doktor olusab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kenan Karademir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostatik hemorajik utrikul kıst

    Merhaba hocam 23 yaşında bekarım kronik hemotospermi ( paslı renk) ve meni hacım azlığı şikayeti ile hastaneye gittim. ben de 10 mm büyüklüğünde prostatik hemorajik utrikul kıst? olduğu söylendi.ameliyat olursam retrograt ejekulasyon olma riski varmış.tur p yöntemi yerine bı kaç doktor olusab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Levend Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zor idrar yapmak

    Selam hocam ben 25 yaşındayım yaklaşık 3 senedir zor idrar yapma ıkınma ile damla damla cıkması cok tuvalete gitme gibi şikayetlerim vardı,ve penis ucundan bazen akıntı bir sıvı geliyordu.hekime gittim psa şeker baktı,psa0,368 glikohemoglobin:4,9 çıktı idrar tahlilinde bir sorun çıkmadı. hekim ürof...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x