Protein kaçağı

  • hocam merhaba bna 5 yıl önce biyopsi yapıldı fsgs tanısı kondu protein kaçağı var önce 1900 lerde idi tedavi ile 300 e kadar düştü ancak hamile kaldım değerler tekrar yükseldi şu an bebeğim dünyaya geldi 2 aylık ama değerler haala düşmedi en son tahlil sonuçlarım şöyle mikroprotein 106.38 protein24 saatlik 1914.84 üre 25 ürik asit 7.2 kreatinin 2.21 ayrıca tekrar biyopsi istendi kabul etmedim değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler hocam..

  • Doktor Cevabı:

    Fsgs tanısı yeterli biyopsi materyali (en az 15-20 glomerul ve immun floresan inceleme yapılmışsa) ile koulmuşsa tekrar biyopsinin bir anlamı olacağını sanmam. olasılıkla böyle bir sorun var ki önermişler. gebelik sırasında olasılıkla bu hastalıta yaygın olarak kullanılan arb veya acei grubu antipertansifler kesilmiş olmalı. ayrıca gebeliğn bir çok hastalığı alevlendirdiği de alışıldık bir şey. loğusalık yeni bitmiş. belki biraz daha beklenebilir sonra kanımca tekrar tedaviye başlanacak.genellikle sizinki gibi nefrotik düzeyde protein atımı ile gitmeyen (yani 24 saatte 3gm'ın üstünde) fsgs'in gidişi iyi olur. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Küçük böbrek ve protein kaçağı

    İyi günler hocam, ben 18 yaşındayım. doğuştan sağ böbreğim küçük sol ise normalden büyük. aynı zamanda sağ böbrekte 10mm şişme var. bazenleri tesadüfi olarak tansiyonum 17 18 rakamlarına çıktığını gördüğüm oldu, size de bahsetmiştim. bu durum için öncelikle kardiyolojiye başvurdum tansiyon holteri t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlumun bun kreatin oranı 18in üstünde

    Ali hocam size daha önce 2016 haziran doğumlu oğlumun durumu hakkında soru sormuştum. bundan 6 ay önce 4buçuk yaşındayken idrarından kan gelince ultrason kreatin üre gibi testler yaptırmıştı çocuk dr umuz. ultrasonda sağ böbrek te ve idrar kesesinde kum çıkmıştı. bugünlerde yeniden ultrasona gidece...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı ve hematuri

    Hocam merhaba 23 yaşında erkek birisi için spot idrarda 38 eritrosit ve 0-15 değer aralığında 100 mg protein çıkması neyi ifade etmektedir. bu tahlili aşırı yorgun bir şekilde verdim. başka bir spotta ise 4 eritrosit ve protein negatif çıktı. egfr 116. 24 saatlik idrarda 450 mg protein çıkıyor. dokt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrarda kan ve protein kaçağı

    Merhaba, iki gece önce aniden rahatsızlandım, idrarda yanma ve sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissettim. bir iki saat sonra kan da gelmeye başladı, hemen hastanede idrar tahlili yaptırdım. idrar yolu enfeksiyonu dendi fakat raporda idrarda protein +3 çıkmış, görünce çok endişelendim. idrar yolu enf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Hocam iyi günler bende böbrek taşı var sancı yapmıştı acilde idrar tahlili yapıldı doktor ürolojiye gözük dedi idrar sonucu şunlar hocam rbc= 5 0-3 wbc =7 0-4 kalsiyum okzalat= 0 tripl fosfat =0 yassy epitel huc. =0 renk =koyu sarı bulanıklık =berrak glukoz =normal protein=(+)pozitif l...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda bun değeri

    Doktor bey merhaba. oğlum 13 yaşında geçen hafta test yaptırdım ve kanda bun değeri 18 çıktı. i̇drarda protein kaçağı yok kreatin değeri kanda 0.42. i̇drar testleri hepsi normal. oğlumda mody 3 diabet var. bun değeri böbrekte hasar olduğu belirtisi midir? test yaptırmadan önceki akşam et ağırlıklı y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sonucu yorumlar mısınız

    Hocam merhaba annemin kan gazı sonuçları ph 7,386 so2 51 po2 31 f02hb 50,07 fhhb 48,3 protein: pozitif (++) blood pozitif glukoz 68 bunlar normal olmayan sonuçlar rica etsem yorumlar mısınız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Hocam çok teşekkür ederim 🙏 iyiki varsınız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Hocam merhaba 38 haftalık hamileyim bugün dr a gittim idrarda +1 protein kaçağı çıktı. tansiyonum büyük 13.8 küçük 8.2 çıktı ilk sefer ikincide 14.4 e 8.1 çıktı. dr um seni hemen doğuma almalıyım dedi. korktum biraz 1 gün müsade istedim tansiyon ilaci basladi. yarin sunni sancı ile doğuma almayi pl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bozulmuş açlık şekeri

    Ali hocam merhabalar. ben size daha önce ağız kuruluğu ile alakalı bir soru sormuştum. siz de gizli şeker olabilir demiştiniz. ben de bunun üzerine dahiliye uzmanına muayene oldum verdiğim tahlilde açlık glukoz değeri 120 çıktı ve ayrıca kreatinin değeri de 1.3 çıktı. doktor spor ve diyet yapmamı sö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikroalbümini böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam idrar testinden yapılan örnekte protein + , kreatinin 272.36 , mikroalbümin 609,67eser miktarda lökosit var . kan tahlilinde üre :28 albümin 42 keratin 0,85 gfh 75 açlık kan şekeri 110 hb1ac 6,1 değerler tehlikeli mi?böbrek yetmezliği söylenebilir mi ? korkulacak bir şey var mı ? karac...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücre anemisi protein kaçağı

    İyi günler hocam. ben size daha öncede yazmıştım arada tahlil sonuçlarımı atıp sizin görüşlerinizi alıyordum. orak hücre anemi hastasıyım. 2017 de protein kaçağı teihisi koyuldu o zamandan beri nefroloji takibindeyim. bu süreçte birkaç doktor değiştirdim hepsinin tedavi şekli benzerdi. i̇lk teşhis k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bişektomi yüzden yağ aldırma

    Hocam iyi günler ben size daha öncede soru sormuştum bu konu hakkında yüksek doz kortizon kullandım 6 ay boyunca 60 mg ve 20 mg deltacortril arası ve ilaç kesildi kesileli 1 sene + 3 ay oldu ama şuan hala çenemde falan tombulluk var sizce bu ödem midir yoksa ödem gittide kortizon dan dolayı yüzümde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrarda protein kreatinin yüksekliği

    Hocam merhaba,18 yas oglumun spot idrar tahlilinde kreatinin 28/259 referans sonuç 408 . protein 0/14 referans sonuc 18,4 . protein/kereatinin 0/0.2 referans sonuc 0.04 kandaki bobrekle ilgili tahliller referans aralığında. idrar tahlillini yorumlarmisiniz hocam . simdiden cok tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üre yüksekliği

    Protein dede biraz yükselme var ama kreatin normal seviyelerde acaba korkmam gereken degerlermi bide üre kendiliğinden düşer mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x