Protein diyeti

  • Hocam merhaba Ben 17 yaşında 1.73 boyunda 73 kilo biriyim. Her hangi bir sağlık sorunum yok. Son zamanlarda kilolarımla başım dertte. İnternetten araştırma yaparken protein diyetini buldum okuduğum yorumlara ve uzmanların anlattıklarına bakarsak 1 hafta gibi kısa bir sürede 4-5 kilo vermek mümkünmüş. Ama diyet programı her yerde farklı gösterilmiş bu yüzden diyete bir türlü başlayamadım. Sizden ricam uygulayabileceğim, olması gereken bir protein diyetinin programını yazmanız. Şimdiden teşekkürler iyi günler.. :)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba proteinin metabolizmayı hhızlandırdığı ve yağ kaybı sağladığı doğru ancak hiç kalorisi ayarlanmamış bir beslenme programı düzenlenmemiş birinin bu diyeti yapması kayıp sağlasa da tekrar normal beslenmeye dönünce kilo alması kaçınılmaz. beslenme alışkanlıklarınızın incelenerek yeniden planlanması ve kilo kaybını bu şekilde sağlamanızı öneririm. ayrıca proteiin böbrekleri ve karaciğer yoran bir besin grubudur. henüz yaşınız çok genç herhangibir hasara sebep olmamak için yapmamanızı öneririm sevgiler

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ürik asit yüksekliği

    Hocam merhabalar öncelikle kolay gelsin benim kan testim de üre:32 kreatin:1 ürik asit:8.9 çıktı.ben bu aralar karnımda ve ağzımda candida mantarı olduğu için mantar diyeti yapıyordum ve yoğun olarak protein alıyordum acaba çok protein yememden kaynaklı olabilir mi 1 haziran da mesela ürik asitim:6,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta döküntü karında dolgunluk

    Merhaba 18 aylık bebek yaklaşık 3 aydır geçmeyen isilik tarzı döküntüler var bir hafta önce alnında bir kaç tane belirgin içi dolu sivilce çıktı bir kaç gün sonra söndü ve söndüğü yer sanki yanık izi gibi henüz tam olarak geçmedi. en son değer wbc 16,3 10^3/ul 4,00 - 12,00 - rbc 4,78 10^6/ul 3,5...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler babam 72 yaşinda,15-20 gündür olan bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. H. Hakan Keküllüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tek böbrekliyim, nörojen mesane ve esansiyel trombositoz hastasıyım. protei...

    Merhabalar hocam. 29 yaşında, sol böbrek nefrektomi, nörojen mesane ve esansiyel trombositoz hastasıyım. sol böbrek, doğuştan makatı kapalı doğduğum için o esnada yapılan operasyonlarda kullanılan antibiyotiklerden çürüdü ve 10 yaşında alındı. 22 yaşımda kemik iliği biyopsisi yapılarak, esansiyel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak ağrısı

    Gut hastaligi mrb hocam benim sol ayak parmak eklem yeri sisti agirdi yere basamiyordum.ilac verdi 3 gun biraz iyi oldu ama simdide sag ayak parmak agiriyo bazende iki ayak bileklere kadar sizinti agri usume oluyordu....doktor gut hastaligi dedi tahlil sonuclarim..crp : 0-10 = 36.49...urik asit : 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan üre azotu yüksekliği

    Oruçluyken yaptırdığım kan testinde kan üre azotu (bun) değeri 63 (referans aralığı 17-43) kreatinin 0.93 (referans aralığı 0.67-1.17) çıktı. kan üre azotunun yüksek çıkmasının sebebi oruçlu olmam olabilirmi. birde hocam delix plus tansiyon ilacı da bun un yükselmesine neden olurmu. ne yapmam gere...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Süt ürünleri proteini alerjisi

    Üç aylık bebeğimin 40 günlükten itibaren kakasi genelde mukuslu gazlı ve huzurluklari var bir kez de çok küçük miktarda kakasinda kan vardı,süt ürünleri diyeti uyguladım bir ay boyunca bıraktım şimdi az az yemeye başladım, kakası mukuslu gelmeye başladı ve her emmesinden sonra kusuyor salgın nedeniy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nutricia fortimel energy

    Merhabalar, 20 yaşındayım düzenli spor yapan biriyim. ağırlıklarla antrenman yapıyorum kasları besleyip protein ihtiyacımı gidermek için günde 2 şişe ekstradan nutricia fortimel energy kullanıyorum 24 gr protein, vitamin ve mineraleri almamı sağlıyor. tıbbı diyet gıdası olduğu için bunu kullanmamd...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Muhammed Yasir Aslaner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek yiyemiyorum ve vücudumu çok kafaya takıyorum

    Merhaba doktor bey. karantina dönemi başladığı günden beri nedenini bilmiyorum ancak ağzıma tek lokma dahi atmak istemiyorum. her zaman karın bölgesine takıntılı biri oldum ancak evde durmaya başladığımız günlerden beridir her gün düzenli olarak karnımı inceliyorum, hiçbir şey yiyemiyor olmama rağme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Kl. Psk. Deniz Doğruöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik şekeri

    Hocam mrb ,bir şey sormak istiyorum,cvp verirseniz minnettar olurum,27 haftalık hamileyim gebelik şekeri cikti,glukoz 75 yüklendi 1. saat tokluk 209,2. saat tokluk 97,diyet yapıyorum ve şekerim büyük ölçüde düzeldi,sürekli olcuyorum,ancak çok zor laniyorum tatlıya inanılmaz düşündüm,şimdi ufak kaçam...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Halime Demirciler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyonik çinko kullanımı

    Selam hocam.çinko eksikliğim var. iyonik çinko satın aldım.içeriği çinko laktat 2-hidrat. çinkom 59 . 100lere gelmesi için kaç mg ve kaç gün kullanmalıyım?şimdiden teşekkür ederim. kilom 74,boy 191

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. A. Erkin Bozdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Balık kılçık suyu

    Peki hocam,bu yaptığım durum ürik asidi yükseltir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Esra Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Keton değeri

    İdrar tahlilimde diğer değerlerim normal olmasına karşın keton 1+ gözüktü bir sıkıntı oluşturur mu ve ne anlama gelmektedir ???bu arada açlık kan şekerim 95 çıktı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fatih Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gis alerjisi

    İyi günler osman hocam 17 aylık bebeğime 6 haftalıkken inek sütü proteini ve çoklu gıda alerjisi teşhisi konuldu mukuslu ishal sebebiyle.testlerse çıkmadı diyet yapıyoruz kaka sayımız azaldı ve mukus ciddi oranda azaldı fakat hala aşırı gaz şikayeti ve mukus olması sebebiyle kolonozkopi endeskopi pl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Korku heyecan anksiyete

    Hocam eşime böbrek hastalığı teşhisi kondu sürekli protein eksik diyet yapması gerekiyor herşey de protein bar bu bizi çok zorluyor özellikle beni. ben öğrendiğimiz günden beri şoka girdim sanki kabullenemiyorum bi türlü şuan 1 aydır sabah öğlen akşam 0.5 mg xanax ve citosel alıyorum ama fayda sağla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nihal Mumcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x