Prostatit prostat iltihabı

  • Hocam bana kronik prostatit teşhisi konuldu 23 cc prostat boyutum vardı 23 yaşındayım 4 senedir bu sorun var Ultrasonla odasında inceleyip termoterapi uygun gördü termoterapi yaptı en son gittiğim hekim Fakat benim penisim hâlâ üşüyor buz gibi oluyor bazen Xatral xl kullanıyorum . Operasyon yapılalı 9 gün oldu Bundan önce semende ve idrarda hiç üreme olmamıştı En son termoterapi yaptırdım 47 ,48 derece ısı ile Hocam orada yakma işlemi sonrasında oluşan hasarın onarımı ne kadar sürer ? 1 yıl 2 yıl gibi ortalama süreç verir misiniz Penis soğukluğu ne zaman geçer tahmini doku hasarından dolayı mı bu üşüme ? Prostattaki kalifikasyonları yok eder mi bu yöntem ? Yüzde 80 başarı oranı dendi bu doğru mudur ? Birde boşalma sıklığım ne olmalı ? Bu süreçte önerileriniz nedir ? Gittiğim hekim apar topar işlemi yaptı o esnada soramadım hiç bunları İl dışında olduğum içinde tekrar gidemiyorum Cevaplarsanız çok çok sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    1.kasifikasyona etkisi yok, 2.dokuların onamı 3-4 hafta sürer 3.başarı oranları ile ilgili net bir oran yok 4. penis üşümesi subjektif bir kavram 5. boşalma sıklığı haftada 2 kez olması faydalıdır

    tarihinde cevapladı.
  • 1 Hocam yani 3 4 hafta sonra yaptırmamış gibi olacaktır o doku iyileşecektir değil mi ? Birde hocam keşke İstanbul'da olsaydınız cevaplarınızdan çok ilgili bir dr olduğunuzu fark ettim İstanbul'da olsanız iyileşene kadar peşinizi bırakmazdım :) 2-23 cc prostat boyutu 23 yaş için büyük değil mi ? 3- Hocam birde nonbakteriyel prostatit için ters kegel egzersizi öneriliyor sizin bu konudaki görüşünüz nedir ? 4- hocam tamamen prostatım 1 ay sonra dediğiniz gibi iyileşirse işlemi yaptırmamış gibi mi olurum hiçbir hasar kalmaz mı ? 5- başka tavsiye edeceğiniz operasyon türü var mıdır prostatit için ? 6- prostat masajı faydalı deniyor çoğu yerde siz prostatitli hastalara bunu uyguluyor musunuz ? Kusura bakmayın çok sordum hocam anlayışınıza İlginize çok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    1. evet iyileşecek.2. prostat volümü yaşınıza göre üst sınırda (15-25 cc olur genelde) 3.kegel egzersizleri şikayetlerinize kısmen fayda sağlar 4.prostat bir bez olduğu için hücreleri fonksiyon gördükçe büyür,zaten prostat bezinize 50 derece civarı ısı uygulanmış olması beze ağır hasar veremez sadece yüzeyel tabakaya hasar verir , sonrasında ise toparlar organ 5.yaşınız küçük olmasaydı tur bir seçenek olabilirdi sizin yaş grubunuz için başka girişimsel yöntem yok 6. prostat masajı şikayetlerinize faydalı olur, kendim hastaya nasıl yaoacağını anlatıyorum kendileri uyguluyor kendilerine , rica ederim, geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Diyarbakır Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kuyruk sokumu ağrısı

    Merhabalar doktor bey. benim sıkıntımın çıkış yönü falan biraz garip olabilir. 7 ay önce bir anda aniden sol testisime ağrı girdi ve dayanılmaz şekildeydi sonrasında da varikosel ameliyatı oldum ama ameliyat basit olsa da ameliyat sonrası kuyruk sokumunda ve perine bölgesinde ağrılar başladı ve bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Ali Biçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik prostatit

    Hocam bir sorum olacakti kronik prostatit icin prostat sivisi alinip analize gonderilmesi gerektigini okumustum tanisi icin acaba siz yapiyormusunuz size gelsem?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sık idrara çıkma

    Hocam merhaba ben 27 yaşındayım erkek ve bekarım. 3 aydır sık idrara çıkma problemim var. doktora gittim kan ve idrar tahlili yapıldı ulturasyon çekildi birşey çıkmadı. üroflowmetri testi yapıldı 30 saniye 421 boşanma tespit edildi. xatral mictonorm ve betmiga kullandım rahatsızlığım geçmedi. 1.5-2...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronık prostatit

    Hocam pcr da cıktı kültürde üremiyot duyarlı antibiyotik çalışması yapılmıyor pcr sadece olan bakterıyı biliyorum

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Akkurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik prostatit mi? kronik testis ağrısı mı?

    Merhaba hocam. 6 aydır, testislerde ağrı özellikle solda. sık idrar. boşalma sonrası 1,2 günlük ağrı, çok nadir penis ucunda ağrı şikayetleri ile ürolojiye gittim ve sol varikosel teşhisi konuldu. ameliyat olalı 20 gün oldu ancak ağrılarım özellikle sol testiste daha şiddetli arttı bunun üzerine kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Ünsal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis rengi sarardı. ereksiyon yok. ne yapmalıyım

    Hocam samsun o. m. ü hastanesine gidiyorum. kan testi, idrar tahlili penil doopler yapıp bir sorun yok diyorlar. yapacağımız birşey yok diyorlar. prostatit olabilirmiyim diyorum hayır prostatit glans da iltihap yaratmaz ve agrı olur diyorlar. penisimde sertleşme hiç kalmadı. glans bölümünün altındak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken boşalma

    Hocam teşekkürler bir önceki mesajımda bazı yazımdaki hatalar oluşmuş benim ilişki esnasında bir akıntı geliyor ve sertleşme kayboluyor du ama bu bir iki sefer oldu bitti birdaha olmadı erken boşalma başladı peşin sıra bununla alakalı gittim doktora aynı zamanda doktor bana 15 gün antibiyotik 30 g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme sorunu

    Hocam peki prolaktin 26.24e yüksek diyebilirmiyiz prostat iltibanın herhangi bir belirtisi verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronık prostatit

    Merhaba hocam spermden pcr yaptırdım entrokok cıktı bol miktarda spermdeki pıhtılaşmanın sebebi bu olabılırmi tedavi olarak ne yapılabılır bana termoterapi yi önerirmisiniz aspirin kullandım tavsıyenız üzerıne etkili olmadı spermdeki pıhtılaşmanın sebebi seminel veziküllerinde iltihaplanması anlam...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Akkurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrar sıkıntısı prostatit

    9 aydır xtral kullanıyorum %20 iyileşme sağladı. ama genel olarak problemlerim devam ediyor. son olarak sabah idrarıyla kültür ve tam idrar tahlili yaptırdım. sonuçlar temiz çıktı . mesane boynu yüksekliğin olabilir dediler. boyun yüksekliği bu kadar rahatsızlık verirmi hocam teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik prostatit olabilirmiyim

    Merhaba hocam, benim size sormak istediğim şu ki bu prostatit penisin baş kısmına özellikle işeme yerinin her iki yanına iltihap gönderir mi. benim ağrım yok sızım yok fakat sertleşme sorunum var. ayrıca elimle işeme yerinin her iki alt tarafını sıktığımda masmavi apaçık beelli iltihap gözüküyor. ak...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik prostatit

    Hocam bir sorum olacakti bende kronik prostatit suphesi var psa bakildi 1.33 cikti yasim 30 normal mi bu deger?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Verumantonumda ödem

    Merhabalar hocam ben bir birbuçuk seneye yakındır prostatit denlidi çoğu zamanda piskolojik dendi son zamanlarda ağrılarıma ve idrar yaparken sürekli birşeye çarpma hisinden dolayı belki 50. defa doktora gittim ve sistoskopi istendi sistoskopi sonucunda verumantonumda ödem ve loju kapattığı izlendi....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostatit ve psa

    Merhaba hocam benim yasim 30 bende kronik prostatit suphesi var psa degerîe bakildi 1.33 cikti yasima gore normal mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fibromiyalji ile ilgili bazı sorularım…

    Evli değilim. sorunumun ne olduğuna dair aklınıza gelenleri yazarmısınız efendim?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x