Prostat kanseri acil hakkinda

  • Doktor bey merhabalar ilginiz icin simdiden cok tsk ederim. Malesef babama prostat kanseri tanısı kondu. Prostatta buyume, sık idrara cıkma sikayeti ile hastaneye gitti. Psa degeri 8 cikinca ultrason ve akabinde biyopsi istendi. Hacettepe unv hastanesi patoloji raporuna gore sag taraf temiz ancak sol taraftan alinan 7 lezyonun tamaminda kanser var. Patoloji raporu cok uzun ama bu 7 lezyonun skor dagilimi şöyle. 4 unde gleason **** diger 2 lezyon ise gleason skoru: 4+3=7 ve 1tanesi de 3+4=7 seklinde. Tutulumlar da yuzde 5, yuzde 75,yuzde 90 oranlarinda. Bu durumda kemik sintigrafisi istendi sonucu 2 gun sonra cikacak. İhtimaller uzernden konusmak yersiz ama cok endiseliyim. Prostat kanserinin en iyi kanserlerden oldugunu biliyordum bu babam icin gecerli degil midir? Skorun yuksek olmasi sbebiyle soruyorum. 1.Kemiklerde yayilim var ise tedavi sansi ve yasama sansi var mi?nedir? 2. Yayilim yoksa ameliyatla yasama sansi var mi? Nedir? 3. Skor yuksek diye hicbir zaman kurtulma sansi yok mu demek bu?

  • Doktor Cevabı:

    Yazdıklarınızdan, yüksek riskli hasta grubundasınız, eğer kemik metastazı yoksa biraz radikal davranmaya ihtiyaç var, yaşınız, sosyokültürel durumunuz, cinsel aktif olup olmamanız, beklenen yaşam süresi tedaviye karar vermede çok önemli parametrelerdir, sonuçta yazarak bir yönlendirme yapmak yanıltıcı olabilir, bu yüzden doğru dürüst muayene olmanızda fayda var, ekonomik sıkıntınız olmayacaksa muayenehaneme gelebilirsiniz, ekonomik sıkıntınız olacaksa devlet hastanesinde kafası çalışan bu işten anlayan bir ürologa gitmenizi öneririm

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Penis başı ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 38 benim sorunum fırsat buldukça masturbasyon yaparım,bunu yapma şeklim penisin başını sıkarak yaparım ama son 2-3 yıldır göbek deliğimin 5 parmak aşağısında sanırım idrar yolunda batma yanma var ve aynı seviyede penisimin baş kısmında yanma ve ağrı var,artık nerdeyse elimi sürem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis altında şişlik

    Merhaba hocam ben 5 ay önce makatta ağrı sık gaz sorunu için doktora gitim kolonoskobi yaptı sonuç 2_3 evre iç dış hemoroit çıktı amaliyat önerdi ben olmadım tuvaletim geldimi birde yapar ken ağrısı oluyor kötü kokulu gaz oluyor kan akma yok tuvaleten sonra sıçak su kullandımmı ağrısı olmuyor bazen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane tümörü

    Hocam merhabalar. babam geçen ay mesane tümörü tur ameliyatı oldu. ameliyat sırasında prostat olduğu farkedilip stend takıldı. stendden rahatsız olduğu için bu hafta içi prostat ameliyatı oldu.mesane tümöründe gelen patoloji sonucunda makroskopi: 1-tümör tabanı: topluca 0,3 cc hacminde , gri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ramazan Faruk Yerlioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kasinti testis

    Merhaba hocam 1haftadir vücudunda hafif karınlalar oluyor daha önce kardeşim uyuz olmuştu doktor metrin losyon verdi uyguluyorum ve iyi geliyor fakat 2 3 gündür kasıkta kasinti ve kizariklik vardır ve bugün testiste kasinti kizariklik var şuan fucicort krem sürdüm kasinti gitti ama kizariklik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damlama ve daralma

    Evet hocam ve bu daralma devamlı oluyor tabi damlama hep sürüyor musluk gibi damlıyor ….bir müddet sonra ortalık biraz normale dönünce sizinle irtibata çok teşekkür ederim sağolu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damlama ve daralma

    Hocam babam yaklasik 2 bucuk sene once protasdan kanser tedavisi gordu bursada...69 yasinda tedavi sonrasi kanser bulgusu duzeldi fakat idrar i damla damla kacirma hic durmadi..son 2 yildirda devamli idrar kanali daraliyor ve 3 ayda bir kapali olarak tikanikligi aciyorlar tam bu islem 6 kez yapildi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat ca

    Hocam iyi akşamlar babam 3 yıldır hormon tedavisi görüyor psa değeri 0.00-0.003 arasında çıkıyor 3 yıl önce sintigrafide 6 kemikte ( sol femur proksimalinde, sol asetabulumda, sağ iliak kemikte, sakrumda, l2 vertebrada , sol 1. kotta psma pozitif metastatik odaklar izlenmiştir (suvmax: 53). değerlen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat ca

    Hocam iyi akşamlar babam 3 yıldır hormon tedavisi görüyor psa değeri 0.00-0.003 arasında çıkıyor 3 yıl önce sintigrafide 6 kemikte ( sol femur proksimalinde, sol asetabulumda, sağ iliak kemikte, sakrumda, l2 vertebrada , sol 1. kotta psma pozitif metastatik odaklar izlenmiştir (suvmax: 53). değerl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil prostat kanseri cok endiseliyiz

    Cok tsk ederim dr bey. biz de kendisine cok guveniyoruz. size de aydinlatmaniz icin cok cok tsk ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Psma sonuc

    Merhaba hocam babam 66 yasinda1.5 yil once robotik prostat ca ameliyati oldu .ameliyattan sonraki patolojisi gleason skro 3+4=7 cerrahi sinir pozitifti.1.5 yil duzenli psaasi vardi sonra psa degeri 0.45 yukseldi.psma pet ct cektirdik. sonuc: hafif psma ekspresyonu gosteren birkac adet lenf nodu ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil prostat kanseri

    Hocam merhabalar babama ga 68 psma pet yapildi ve metastaz cikmadi. gectigimiz hafta hacettepe unv hastanesinde prof de bulent akdogan’a ameliyat oldu. ameliyat sonrasi biyopsi raporu da geldi ancak hocaya soramamis henuz babam. raporun ozeti soyle ameliyatta prostat tümörü ve lenf nodlari alindi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil prostat kanseri cok endiseliyiz

    Hocam merhabalar babama ga 68 psma pet yapildi ve metastaz cikmadi. gectigimiz hafta hacettepe unv hastanesinde prof de bulent akdogan’a ameliyat oldu. ameliyat sonrasi biyopsi raporu da geldi ancak hocaya soramamis henuz babam. raporun ozeti soyle ameliyatta prostat tümörü ve lenf nodlari alindi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat kanseri yuksek riskli acil yardim

    Dr bey babam bugun ameliyat oldu kilolu oldugu icin ve gleason skoru 9 oldugundan lenf bezleri de alindigi icin ameliyat 4 saat surdu. doktor cok aciklama yapmadi cok guzel gecti cok ugrastik ama tertemiz etrik dedi. patoloji 15 gun sonra gelcek dedi. patolojiye neden gidiyor? bunun sonucuna gore...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat kanseri metastaz

    Hocam iyi günler babam 55 yaşında 4. evre prostat kanseri. kanser rektuma yayılmıştı ama metastaz yoktu. hormon tedavisi ve 6 ay önce de radyoterapi gördü. doktoru tedavinin iyi sonuç verdiğini artık sadece kontrollerin yapılması gerektiğini söyledi. psa değeri 0,03 serbest testesteron 1,45 pelvik m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil prostat kanseri

    Cok tesekkur ederim. skor yuksek oldugu icin robotla degil acik ameliyat yapip lenfleri de alacgiz demis doktor. ancak babam 168 boy 105 kg. bir de kalbinde ritim bozuklugu var ama ilac kullaniyor onun icin uzun zamandir. doktor biraz riskli demis kilo acisindan ozellikle. bu hastalarda da ameliyatl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x