Prostat açil

  • hocam iyi günler.konu ile neyapacağımızı şaşırdık babam prostat ile ilgili skıntısı var sonuçta dün 24 saat boyunca idrarırını yapamadı ve leğende sıcak suda bekledi 24 saatin sonunda idrarını yaptı.kendisi konu ile ilgili doktora önceden gittiğinde numune alındı alınan numune eksik alındığı için ameliyat edilip edilemeyeceğine karar veremediler tekrar numune almadanda karar veremeyiz dediler.o günden sonra bir daha doktara gitmiyor.bu önceden olan bir olay o zaman bu kadar sıkıntı yoktu ama şuanda konu anlattığım gibi.gidince makattan numune almayıp direk ameliyata karar verirlerse ancak ozaman giderim diyor.kendisi 70 yaşında.konu ile ilgili ameliyata karar verme yöntemleri içerisinde daha ağrısız bir yöntem varmıdır nereye gitmeliyiz.konu hakkında açil bir bilgi verebilirmisiniz.

  • Doktor Cevabı:

    Öncellikle geçmiş olsun.babanızın prostat büyümesi idrar yapmasına engel olacak kadar ilerlediği için operasyon gerekiyor.fakat numuneden kastınız biyopsi alınması ise kanser şüphesi mevcut.biyopsi yetersiz alınmış gibi durduğundan tekrarı gerekiyor.biyopsi işlemi tamamen ağrısız bir işlem olmasa da lokal anestezi uygulanarak daha az ağrı duyulması temin edilebilmektedir.türkiye yüksek ihtisas hastanesi üroloji kliniğinde bu işlem anlattığım gibi yapılmaktadır.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anjiyo sonrası tansiyon

    Anjiyo oldum 2 damarım tıkalıydı açıldı ve 3 tane stent takıldı anjiyodan sonra ilaçlarımı aldım daha önceden tansiyon ve prostat ilacı kullanıyordum anjiyodan sonra tansiyonumda düşüşler yaşadım tansiyon ilacımı kestim şimdilik tansiyonum 10ve 12 arasında değişiyor büyük küçük ise 4,5 ve 6 arasında...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yıkılan umut

    Hocam merhaba erken boşalma sorunum var penisim sonra sertlesmiyor uğraşıyorum daha sonra ereksiyon olmadan boşalıyorum sıkıntı nedir eşimle aram açıldı hocam ilgi alanını mecbur işaretledim tek sıkıntım bu yazdığım çok tesekkuredrim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bana açil döne bilirseniz sevinirim

    Mesane duvarı trabeküler görünümde izlenmiştir sistit diye utrasyonda yazıyor hocam doktorum hiçbir sorununuz yok dedi gerçekten hasta deyilmiyim acaba ama ben idrarimi tutamıyorum sürekli altıma kaçırıyorum agrılarım ve sancıları oluyor neden olabilir yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sık idarara çıkma

    Hocam merhaba, 37 yaşındayım. 7,5 yıldır evliyim. 3 yılı aşkın süredir sık idrara çıkma sorunum var, gece sıkışıp uykudan uyanıyorum, biraz geliyor, yatıyorum 30 dakika sonra yine.. bir çok kez ereksiyon şeklinde sıkışma oluyor ama ya çok az yada hiç gelmiyor. sadece sıkışmışım gibi uyandırıyor....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Babam anjiyo oldu ama idrara çok zor çıkıyor

    Merhaba hocam. babam 15.08.2014 günü anjiyo oldu,ana damarda%80 daralma var dediler.neyseki balonla açıldı ve ilaçlı stent takıldı. 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu ettiler ama babamın daha önceden gelen bir prostat sorunu vardı ve anjiyo sonrası kasıklarında hafif şişlik ve idrar yapmada zor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Filiz Ersel Tüzüner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aktıf mesane

    Soru : hocam cevabınız ıcın sımdıden tesekkurlerr hocam ben gunde 3-4 kupa bıtkı cayı ıcıyorum yesıl cay form cayları bunlarda aktıf mesaneye zararlımı ayrıca aktıf mesanede ıdrara cıkıs yonunden bır farklılık olurmu yanı azalma veya artma gıbı sımdıden tesekkurler a.kollenerjık ılacların goze veya...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bayram Güner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aktıf mesane

    Soru : hocam cevabınız ıcın sımdıden tesekkurlerr hocam ben gunde 3-4 kupa bıtkı cayı ıcıyorum yesıl cay form cayları bunlarda aktıf mesaneye zararlımı ayrıca aktıf mesanede ıdrara cıkıs yonunden bır farklılık olurmu yanı azalma veya artma gıbı sımdıden tesekkurler a.kollenerjık ılacların goze veya...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane

    Hocam idrar tazyiki normal idrar tahlili ultrason normal aktif mesane dendi vescare onerildi bu tur ilaclarin katarakta kotu etkisi olurmu aktif mesanede beslenmenin etkisi varmi 30 yildir diyet yapmiyorum sik idrara cikiyorum oneriniz yokmuyasim 53 psa 072 prostat volum 32cc günde 10-15 arası cıkıy...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fatih Çanaklı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane

    Hocam idrar tazyiki normal idrar tahlili ultrason normal aktif mesane dendi vescare onerildi bu tur ilaclarin katarakta kotu etkisi olurmu aktif mesanede beslenmenin etkisi varmi 30 yildir diyet yapmiyorum sik idrara cikiyorum oneriniz yokmuyasim 53 psa 072 prostat volum 32cc günde 10-15 arası cık...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ümit Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seker

    Hocam saygılar uyusma ve karıncalasma ıcın alfalıpoık asıt onerıldı gunde 600mg alatab bunun ldl ve hdl duzeyıne kotu etkısı varmı bunu aralıklımı yosa devamlımı alsam daha ıyı olur depresyon ıcın laroxly 10 onerıldı bunun gunde 1 tane katarakta ve prostata zararı olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Servet Ebrinç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardımlarınızı bekliyorum

    Iyi akşamlar hocam, 64 yaşımdayım prostatımı ölçtürdüm 90-95 çıktı fakat idrar yaparken yanma ve sızlama dışında fazla bir şikayetim yok bulunduğum ilde doktora gittim açıl ameliyat diyorlar akşam 4-5 bardak su içersem 1.5 -2 saatte tuvalete gidiyorum her seferinde yaklaşık 150-200 gr idrar yapabil...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murad Çeltik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sik idrar

    Hocam saygilar 53 yasindayim sik idrar sikayeti icin dr bana antikillrenerjik ilac verdi bu ilaclarin gozdeki katarakta olumsuz etkisi olurmu agir antikollenerjik ilaclar yerine molit veya buskopan alsam olurmu aktif mesanem var oneriniz yokmu lutfen yol gozterirmisiniz saygikar hocam prostat buy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Adil Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanser oluşma süresi ve kronik inflamatuar

    Sn doktor bir kaç ay önce prostat biopsisi yaptırdım , doktorum biopsimin temiz çıktıgını korkulacak bir şey olmadıgını söyledi , temız bır prostatta kanser oluşma süresi ne kadardır bu bilinmektemidir ? biopsimde tani : kronık ınflamatuar yazıyor ! bunun halk dilinde açılımı nedır ? s...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Serkan Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostatit

    Sayın hocam hatırlarsanız prostatit ile ilgili soru sormuştum. antibiyotiklerin fayda sağlamayacağı cevabını vermişsiniz. cevabınız için teşekkür ediyorum. ben de bunu uzun yıllar tecrübe ettiğim için antibiyotik kullanmıyorum artık. bu arada ben yaklaşık 2 hafta önce bi operasyon geçirdim. transüre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane

    Merabalar hocam babam 1 yıl önce prostat tümöründen ameliyat oldu fakat doktorunun deyimiyle işler ters gitti denildi ve kanama oldu kolostomi açıldı 9 ay sonra kapatıldı şimdi idrarını hiç tutamıyor prezerfatif sonda kullanıyor sonda torbasında idrarda köpüklenme ve hava mevcut fistül olabileceği s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Vehbi Baykal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x