Prolaktin yüksekliği

  • Hocam ben sizi yine rahatsız ediyorum.23 haftalık erken doğumum var(serviks açıldığı için).8haftalık kalp durmasından kürtajım var.En sonda 2 tane kimyasal gebelik var.Bhcg 400 lere kadar çıkıp düşüyor.Hatta birinde kese bile gözüktü bu değerle.Bütün genetik testler ve kromozom analizleri yapıldı.FAKTÖR XIII ve MTHFR C677T: HETEREZİGOT TAŞIYICI,PAI-1 4G/5G: 4G/4G HOMOZİGOT.Başka bir problem yok.Birde haşimato hastasıyım.anti tpo antikorum yüksek.Bu sebeple eutrox 50 mg kullanıyorum.tsh ım 1.5larda. son iki kimyasal gebelikte öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğne başlandı.Ama olmuyor.Son olarak bu ay yumurtlama takibi yapıldı.yumurtlamadan 7 gün sonraki progesteron değerim 9.6.Doktorum buna ilaveten acaba prolaktinmi bozuyor işi diye onada baktırdı.referans aralığı max 27 benim değerim 47...Anladığım kadarıyla hocam benim bu son 3 düşüğüm prolaktine bağlı oldu..Doktorum hemen dostinex başla dedi.Ama ben çrş günü gebelik testi yaptıracağım.ilacın birini içtim.diğerinide yarın içicem ama prospektüsünde zararlı diyor.Bir yandan makalelerde okuduğum kadarıyla ilk hafta düşüklerine prolaktin yüksekliği sebep olabiliyormuş.benim prolaktinim en azından hamielliğin ilk 8 haftasında takip edilmeli.Yoksa yine düşük olacak..Hamileyken dostinex içilirmi hocam?Çok çaresiz durumdayım.şuan hamileysem nasıl bir yol izlemeliyim?Prolaktin düşüklere sebep verirmi gerçekten?Hamileyken en azından ilk 2 ay prolaktin tedavisi yapılabilirmi?Ne olur yol gösterin hocam.umutlarımız tükendi.Şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Prolaktin yüksekliği genelde tiroid bezi yavaş çalıştığında görülür ve düşüğe prolaktin yüksekliğinden çok tiroid sorunu yol açar. dostinex sebebi değil sonucu yani prolaktini baskılar. bana son bakılan tsh, serbest t3, t4 sonuçlarını yollayınız. eğer 6 aydan çok oldu ise aç karnına tekrar baktırınız. dostinex, gebelikte sakınca yaratmaz ama bence çözüm o değil. çözüm tiroide yönelik olmalı. sonuçlarınız arasında siz ve eşinizin kromozom analizlerini göremedim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam düzenli olarak tsh tahlillerim yapılıyor.En son dün bakıldı.TSH;2 T3;2.09 T4;1 Anti TPO;173(ref.ara.0-12). Anti troglobulin;173 (ref.ara.0-50) hocam dün bhcg de bakıldı.sonuç 23 hamileyim.clexan 6000 başladık.dostinexide içtim.kromozom analizlerimiz 46xx,46xy.hocam göğüs uçlarımda çok az kabuk oluyordu.ancak çok dikkatli inceleyince görüyordum.o yüzden önemsemedim.süt falan gelmiyor.inşallah çok önemli bir durum değildir.emar çektirmem gerekirmi?Acaba hocam hamile kalır kalmaz prolaktinim tavan yapıyorda o yüzden mi kimyasal gebelik oluyor.Çok zor durumdayız ilginiz için çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Nurcan hanım. henüz çok yeni gebesiniz. sadece euthrox'a ve folik aside devam edip dostinex ve clexanı kesin. önce gebeliğin ultrasonda sağlıklı olduğunun görülmesi, yani düzenli kese, içinde yolk sak ve kalp atımlarının görülmesi gerekiyor. bunun olması için de 2 günde bir hcg'nin 2 ye katlanarak 1500 değerine ulaşılması gerekir. ondan sonra clexan alıp almayacağınıza doktorunuz karar versin ama bu aşamada sağlıklı gebeliğin görülmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok. dostinexi hiç kullanmayın ve prolaktini tamamen unutun. düşükten sorumlu değil. gebelikte prolaktin zaten normal olarak yükselir. gebeliğin sağlıklı büyüdüğünü varsayarak 11-12. haftalarda rahim ağzının kontrol edilerek dikiş atmak gerekebilir. bu size son mesajımdır. bundan sonrası internet ortamında daha fazla yararlı olamam. hekiminizle iletişim kurun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kesenin gerilemesi

    Merhabalar 2 hafta önce hamile oldugumu öğrendim 08.10.2020 de kadın doğuma gidip muayne oldum keseyi gördük ve 5+2 haftalıkti ve bugün gittim 2 hafta gecti 7+2 olması gerekirken 6+2 cıktı doktorum boş gebelikte olabilir ama salı gününe kadar bekleyelim dedi ayrıca sürekli yükselip inen troitim oldu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Tayyar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan kalça muayenesi

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. oğlum yüksek riskli gebelik akabinde 39+2’de sezaryen ile doğdu. belirttiğiniz üzere 2 hafta sonra usg tekrarı yaptıracağım. değerlendirmeniz için teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan triploidy

    Merhaba, 40 yaşındayım ve bir sene içinde iki ölü doğum yasadım. ikisi de doğal yolla oldu. ilkinin 21 haftalikken kalbi durdu ve normal dogumla alindi. genetik testte 69 xxx cikti. 4 ay sonra tekrar hamile kaldım. 14 haftalikken cvs yapıldı ve sonuc bu sefer de 69 xxy çıktı . hem esim hem ben karyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Riskli gebelik

    İyi günler hocam, 36 yaşındayım. eşimde ve bende şeker yada tansiyon vb. hastalığımız bulunmamaktadır. eşim bir ay önce ikinci çocuğumuzu doğurdu. fakat bebekte kalp sıkıntıları (ana damarları sağ taraftan geçiyor, kalbinde iki tane çok büyük delik var.) var. omuriliği kısa olduğu için göbek kısmın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok korkuyorum

    Eralp hocam iyi çalışmalar cinsel ilişkiye hep prezervatifle giriyorum genelde partnerim prezervatif olsa bile vajinamdan çıkartıp öyle boşalıyor ama en son ki ilişkimde yine prezervatifle girdiğim zaman bu sefer vajinamın içindeyken boşaldı hemen geri çekmedi biraz daha git gel yaptı yani 3 5 kez v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurtlama günleri hakkında...

    Hocam adetten bir gün önce ilişkiye girildi.sonraki gün beklenen adet oldu.hamilelik riski varmıdır adetten önceki gün olan ilişkiden.2. sorum isr hamilelik yalnızca yumutlamadan önceki ve sonraki 2-3 günlük süre zarfındamı gerçekleşir? saygılarımla....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi eksikliği

    Merhaba kutay bey biz 8 ay önce el ile tatmin etme olayı yaşadık elimizde sperm zevk suyu olduğunu hatırlamadığımızdan 2-3 saat içerisinde ertes hapı kullandık (olsada böyle yoğun değil 2-3 damla falandır)ve 8 gün sonra kanama oldu adet gibi daha sonra 1 hafta ve 20 gün sonrasında idrar hcg yaptık n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ertesi günü hapı ve başka sorular

    Hocam merhaba ertesi günü hapi ile ilgili bir soru sormak istiyorum .yumurtlama günümü bilmiyorum .ve diyelimki adet günümden bir hafta yada 5 gun once bir ilişki yaşadim.normalde yumurtlama geçmiş olmasi gerektigi bir zamanda yani.yinede emin olmak için ertesi günü hapini kullaninca adet gecikmes...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Sürücü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkili tarama sonucu

    Merhaba dr bey.ben 13.haftafa ikili test yaptırdım bugün sonucumu öğrendim 15.haftadsyım.pappa sonucu 2.3çıkmış.yaş riski:1/611 biyokimyasal trisomy : 1/102 kombine trisomy : 1/619 trisomy 13/18+nt

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ella hapı zararları

    Merhaba kutay hocam 13 yıllık evliyim eşimle sürekli kondomla korunuyoruz, önceki yıllarda arada ella hapı kullandım 6 adet, sonrarası sol ayak içinde ödem oluştu, ortopedi doktorum doğum kontrol hapı kullananlarda görüldüğünü iletti. jinekoloji doktorum hiç doğum kontrol hapı kullanmadan arada ella...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ense kalınlığı

    Merhaba hocam. hamileliğin 13. haftasında yapılan ultrason incelemesinde bebekte ense kalınlığı 4.6 mm çıktı. bizi perinatoloji bölümüne sevk ettiler. ense kalınlığının fazla olduğu ve kromozom anomalisi olabileceği söylendi. cvs önerildi. bebekte ense kalınlığı ilerleyen haftalarda incelme ve iyile...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ömer Demirtaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkili test sonucu

    Merhaba hocam ben 12 haftalk gebeyim bugün ikili teste girdim ama nt 2.15 çıktı ve crlye göre 13+1 günlük gebelik gözüküyor. ayrıca testte nazal kemik var mandibular gap ve retronazal üçgen gözlendi,4 extremite izlendi,2arter 1 ven,mide cebi ve mesane izlendi,sağ ulterin arter pi 1,16 notch izlenmed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik riski

    Hocam merhaba benim bir sorum olacaktı dışarıya yeni atılmış bir spermle anında vajinaya değerse gebelik oluşur mu banyoya,musluk başlarına yeni atılmış sperm ile gebelik oluşur mu vajinaya direk temas olursa gebelik oluşur mu yani doğurganlık döneminde vajinaya değerse gebelik oluşur mu? bu hafta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Arif Güngören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Salgın ve riskli gebelik

    Hocam merhaba, rahim ağzı kısalığı sebebiyle bir kaybım var bu sebeple bir sonraki gebelikte sıkı takip edileceğim fakat sorum şu yaşım 35 pandemi döneminde gebelik planları ertelenmeli mi? sürekli hastanelere gitme durumu olduğu için tedirginlik var

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ikili test

    Iyi geceler kaan bey yasim 41 3.hamileliligim son dogumum 17 sene onceydi ense kalinliligi normal cikti testlerde normal diyor ama doktorum yuksek risk dedi amniyontez onerdi ben istemedim pappa=1.53 ml free beta hcg 56.7ng ml deger negatif normal diyor bu testlere gore down sendromlum...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kaan Pakay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x