Primer amenore

  • Merhaba doktor bey,bugünkü yazdıklarınız kafamda soru işaretleri oluşturdu.Ben tarlusalı ilk 18 yaşında kullandım bu ilk adet için geç bir yaş değil mi? offf bilemiyorum belkide haklısınız... annemde evlenmeden 3 ay önce olmuş, ilk adetini( 20 yaşında evlenmiş),haklı olma ihtimaliniz yüksek ama o zaman bunları muayene olduğum doktorada söyledim bu tedavi yöntemi kişiden kişiye göre değişiyor mu,bana bu iaçla olursan da olmassan da korkulacak bir şey yok demişti,( Araştırma hastanesinde kemik filmi çektir demişti).Peki bu aşamada östrojen hormonu varsa neden tüp bebek denemesinden sonra 3 aydır tarlusalla adet olamıyorum?Bu ay cyclo-progynova kulanıyorum (hem östrojen-hemde progesteron içeriyor).Saç dökülmemin nedeni testesteron hormonuyla mı, yoksa tiroit beziyle mi ilğili ben bilemedim?Sonuçlarımı yazdım bilgilendirirseniz sevinirim.((((((2011 yılında TSH: 0,949uLU/ml referans aralığı: 0,6-5,5, Serbest T3: 3,57pg/dL referans aralığı 2-6,5, Serbest T4: 1,58 ng/dL referans aralığı:0,8-1,9)), ((2012 TSH 2.05 uIU/ml referans aralığı: 0,3-4,5)),(( 2013 yılında TSH: 2,24mIU/ml referans aralığı:0,27-4,2 , Serbest T3: 3,06pg/dl referans aralığı 2-4,4, Serbest T4: 1,21ng/dl referans aralığı:0,93-1,7)))))) Genetik teste gelince Kromozom bozukluğumu var acaba dedim embriyoloğa ben genetik test yaptırmak istediğimi söyledim periferik kandan GTG bantlama yöntemiyle 450-500 bant düzeyindan,20 metefaz incelenmiş sonuç olarakta 46XX(normal karyotip) denilmiş.Sayısal yapısal bir düzensizlik saptanmamış.

  • Doktor Cevabı:

    Kromozom testiniz temiz. fsh testiniz yol gösterici olabilirdi. tiroid normal. tarlusal ile adet olamıyorsanız. ya yapışıklık ya gebelik ya da östrojeniniz yoktur. bunun sebebi fsh azlığı da olabilir.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Vitamin ilaçları

    Hocam merhaba.dondurulmuş embriyo transferinden önce vitamin,balık yağı vb ilaçları öneriyormusunuz. öneriyorsanız ne kadar önce başlanmalı.beslenmede nelere dikkat edilmeli teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Canel Çınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurta catlamama

    Mrb doktora hanim beniö bir sorum var cvb berirsaniz çok memnun oşırum benim yumurtam gelişyor 22 tak i 29 m geliyor ama çatlamiyor bu ay çatlama iğnesi de kulandim ama çatlamadi neden acaba adetlarimda çok duzenli

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kisirlik tedavisi

    Doktor hanim maliyet ne oluyor söylediğiniz işlemlerde ve siz yapiyomusunuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neriman Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kadın hastalıkları ilgili

    Merhaba hocam, 1 yıldır evliyim hamile değilim, yaklaşık bir aydır idrar yaparken ağrı ve yanma gibi şikayetim var aynı zamanda sık sık idrara çıkma hısı var birde genital bölgede yanma, kaşıntı ve vulva bölgesinde kızarıklık bulunmaktadır. bir kaç aydır beri adet öncesi 3 gün kahverengi akıntı oluy...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Feza Burak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kisirlik tedavisi

    Peki doktor hanim baska bi yolu yokmu tüp bebek haricinde sansimi denemek istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neriman Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çatlatma iğnesi

    Merhaba hocam ben 1 yıl 4 ay oldu evleneli hiç korunmadığım halde doğal yollarla hamile kalamadım ve muayene olurken merhaba kronik rahim ağzı enfeksiyonu çıktı onun için çok tedavi gördüm ama sonra geri tekrarlandı bu son 3 aydır yenide tedavi oluyorum doktorum enfeksiyon için 6 iğne ve fitil yazmı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kisirlik tedavisi

    Merhaba; 2013 yilinda tüp bebek tedavisiyle ilk denemede hamile kaldim sorunumuz hiç adet görmememden dolayi yumurtalarin çatlamamasi beyinden uyarilmamasisorucagim soru su tüp bebek tedavisi olmadan iğneyle yumurtalari uyarip normal ilişkiyle hamile kalmayi deneyebilirmiyiz böyle bi yöntem uygulana...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neriman Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek transferi

    Hocam merhaba.. cumartesi 4ab kaliteli blastosist transferim olacak. bugün yapılan e2 165, progesteron 0,65 çıkmış. transfere engel mi bu değerler?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normal gebelik mumkun mu hsg filmi

    Hocm merhaba hsg sonucumu yorumlarsanız sevinirim ; kavum uteri normal ve her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmiş ve bu alanda dağılmıştır.sağ tuba normal çaptadır.sol tuba ektaziktir ve fimbral ucu küt bir şekilde sonlanmaktadır.servikal kanal doğal görünümündedir inceleme alanına giren diğ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vajinanada sislik

    Tsk hocam ailede kanser gecmisi yok damar gibi sey beni cok dusundurdu hocam pandemi nedeniyle beklemem lazim birazdaha.acisi agrisi olmayan kaygan sanki damar usunde hocam tsk ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinanada sislik

    Mrh bocam benim bartolin kistim var zaman zamn buyup kuculuyor ve bana herhangi bir rahatsizligi yok hocam ust dudak tarafinda icte sanki damar gibi bir setlik hissettim diger taraftada var ama sanki bu daha belirgin acisi yok saga sola kaydirabiliyorum adet duzensizligim kasintim agrim yok ben nasi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pkos gebelik

    Hocam merhaba ben polikistik over hastasıyım inci gibi dizili kistlerim her 2 yumurtalıktada. 28 yaşındayım kilom 65 kg ve şekerim hastalıgım yok. 1 bucuk senedir korunmasız ilişki yaşıyoruz gebelik oluşmuyor. klomen 3 ay kullandım yumurtam 10 mm büyümüyor. ara verdik 6 ay sonra tekrar dr gözetimind...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İleri yaş gebelik

    Mrb ilk eşimde 1oğlum var.2.evliliğim 1yıl oldu gebelik yok. eşimin yaşı 45 fsh bazen 9, 23 enson çok yüksek çıktı. sperm 24milyon yüzdürme sonunda 9ml. aşılama yaptık olmadı. hsg de 1yumurta açık.yumurta sayısı çok değil az imiş. tüp bebek düşünüyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz. ikametgah ola...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sezgin Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amh değeri?

    Hocam yaşım 36 adet ikinci gün fsh 7 amh 1.31 e2 48 ultrasonda 7-9 arası folikul görünüyor. bazı doktorlar durumun iyi diyor bazısı amh kötü diyor. anlamadim hicbirsey... sizce nasıl hocam?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Marker kromozomun spermlere etkisi

    Merhabalar hocam! 3 yıllık evliyim. evliliğimden bir yıl sonra sperm testi yaptım ve 100 bin spermim olduğu belirlendi. varikosel ameliyatı oldum. ameliyattan 9 ay sonra yaptığım testte sperm sayım ml'de 1 milyona çıktı. kan alınmak suretiyle genetik inceleme yapıldı ve x ile y koromozomlarının n...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x