Prick testi & spesifik ige testi

  • İyi günler, Yaklaşık 15 yıldır atopik dermatit hastasıyım. Total IgE seviyem 2010 yılında 8000 IU/ml iken, bir doktor gözetiminde immunosupressif olarak siklosporin kullandım 2 yıl boyunca, nihayetinde IgE seviyem 4500 lere kadar düştükten sonra, ilacı kesmemle birlikte tekrar artışa geçti, bu süreiçinde şikayetlerin dönemsel olarak azaldı ve arttı. Son IgE sayımımı 1 yıl önce yaptırdım, sonuç 5500 IU/ml. Bunun dışında 3 yıl kadar önce "food print +200" olarak bilinen gıda intolerans testi yaptırdım, Kazein başta olmak üzere toplamda 200 besin içinde 50 civarında besine karşı intoleransım olduğunu öğrendim. Bu testin IgG ler üzerinden yapıldığını daha sonradan öğrendim ve bu sebepten, sonuçlara yönelik ciddi bir diyet yapmadım. Şu an spefisik IgE testi ya da Prick testi yaptırmayı düşünüyorum. Mevcut yüksek IgE değerimin prick testinde yanıltıcı sonuçlara sebep olabileceğini okudum, bir diğer taraftan sizin açıklamalarınızdan spesifik IgE testinin en iyi labaratuvarda dahi %60 lar civarında doğru sonuçlar verebileceğini öğrendim. Bağışıklı sistemimin hangi besinlerie karşı IgE ürettiğini hangi yolla öğrenmemi tavsiye edersiniz acaba? 2011'de yaptırmış olduğum gıda intolerans testinin sonuçlarını, bugün, IgE seviyemi düşürmek için uygulayacağım diyet için baz alabilir miyim? Saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Gıda intolerans testi denilen test, tamamen bir saçmalıktır (!!!). asla konu ile ilgisi yoktur. bu arada bu kadar yüksek ige sonuçları gerçekten kafa karıştıracaktır. lütfen en yakın zamanda canlı olarak bir immünoloji ve alerji uzmanı ile görüşünüz... saygılarımla,

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Astım tedavisi

    Merhaba hocam benim 4 yaşında ve 1 yıldır çocukluk çağı astım tedavisi görmekte olan oğlum var. bu 1 yılın yaklaşık 3 ayı sıfır öksürükle geçti. alerjisi çıkmadi. ve daha öncesinde herhangi biseye alerjisi bulunmuyor. 1 yıldır alerji uzmanı tarafından takipteyiz ve sürekli koruyucu tedavi çiğneme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlke Kılıç Topcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv sonucu

    Merhaba alerji için gittim yapılan test sonuçlarım da aşağıdaki ifadeler var e-nabız sisteminde bunlar normal dışı sonuç olarak görünüyor. negative olması virüsün olmadığı anlamına gelmiyor mu testlerimi yorumlayabilir misiniz? anti hcv (mikropartikül immünassay-meia veya benzeri) 0.08negative...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 7 yas oglum anemi

    Hocam merhaba tam 1 yol önce suanda 7 yasinda olan 24.09.12 dogumlu ogluma demir eksikligi teshisi konuldu. tahlil ekim ayi 2018 de yapilmisti d vitamini ve demir eksikligi cikti ,boy persentil olarak %5 civari idi(109 cm) .kan tahlili 05.10.2019 da yapildi boyu 116.5 cm persentil yuzde 10 ustu ve s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uyuz tedavisi

    Merhaba,34 aylık kızım var. vücudunda önce tek tük ve hafif seğirde başlayan döküntüler vardı. alerji dendi. daha sonra geçmedi ve çok arttı. tüm bacaklara kollara yayıldı bir hafta sonra. ama herhangi bir kaşıntısı yok.cildiye ve çocuk doktoru uyuz teşhisi koydu, kaşıntı olmamasına rağmen ve solüsy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi suphesi

    Hocam merhaba benim yaş 22 bende 4 haftadır öksürük sırt ağrısı bogazda balgam vardı 2 akciğer grafisi solunum testi alerji testi yaptim normal 20 gün önce bana endoskopi yapıldı gastrit safra reflüsü falan çıktı hocam benim şuan kaval kemiğimde büyük morluk var küçüktü büyümüş bide 2 hafta önce boğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun şişliği

    Merhaba yaklaşık 4 aydır bir burun şişliği yaşıyorum arada şişiyor genellikle uykudan uyanınca herkes ergenlikten dolayı olduğunu söylemekte sizce neden olmakta? lütfen yardımcı olun.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Serkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kirpik iltihapı

    Fiyat konusunda bilgi alabılırmıyım

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kirpik iltihapı

    Peki bu cihaz tam olarak neye çözüm olacaktır hocam olur gelirim mutlaka ..randevu burdan alabiliyormuyuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Peniste kizariklik

    Merhabalar, penisimde biraz kizariklik var acaba tehlikeli bisey varmidir? hafif kizarikliktan baska bir belirti yok ve bu sunnet derisinden sonraki yerde oluyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prednol - l icilir mi

    Hocam 2 gün önce bir kedi sevdik bütün gece oksurdu ertesi gün ateşlendi boğazı hırıltılı nefes almaya başladı bugün ise vücudunda kırmızı lekeler oldu acile götürdüm acilden prednol -l 20 mg iğne verdiler tek doz yalnız bunun üçte ikisini icsin dediler iğne icilir mi bir yan etkisi olur mu oglum 4....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik ültiker

    Cengiz hocam merhaba. eşimin lerjik ültikeri için size yazmaktayım , kac doktora gittik onlarca ilaç kullandı ancak hala ültikeri devam etmekte vucudu kıp kırmızı atıyor sureklı kasıntıdan ağlayıp bazen bu durum yuzunden hayata kusme noktsına geliyor. eğer mumkun ise sizi arayıp danışabilir miyiz....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecmeyen uyuz

    Hocam , trabzonda yasiyoruz .. yoksa coktan gelirdik sizede. bebegim var 14 aylik alerji haplari kullanamiyorum emzirdigim icin.. bunun disinda lezyonlar yok artik ama kasintiya devam bebegimin kol altinda bir adet kirmizi yara vardi artik ikitane var stafine h kullaniyoruz benek iniyor kizariklik k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh değerleri

    Merhaba, tsh 2,20 serbest t4 10,11 aralığında normal değerlerde çıkmış , ama anti tpo sonuç 39,3 normal değer aralığı 0- 9 otoimmun rahatsızlığı için yapılmıştı. değere göre bir sıkıntı var mı ? ayrıca 2 çesit deri hastalığım mevcut ,liken planopilaris ,rozasea ,ayrıca ellerimde dönemsel çıkan...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atopik dermatit

    Hocam merhabalar 6 aylık bebeğim var bir buçuk aydır atopik dermatit var kan ve deri testinde alerji çıkmadı ben bir buçuk aydır süt yumurta kuruyemiş domates ve et diyeti yapıyorum belirtiler azalmıştı doktorumuzun önerisi ile ek gıdaya yoğurtla başladık 3. gün mukuslu kaka ve egzamalarda artış ol...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Faruk DEMİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Heryerim kaşınıyor

    Heryerim kaşınıyor kaşıdıktan sonra kızarıyor kızarıklık birkaç saniye sonra geçiyor burnumun içinde birşey hareket ediyormuş gibi oluyor dokununca oynuyor çok acıyor verdi gözlerim kaşınıp kızarıyor gözümün içinde uzun kırmızı çizgiler var etrafında mor uzun çizgiler var dudağımın içinde uzun mor ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x