Preferik yayma

  • öncelikle böyle bir platform oluşturduğunuz için teşekkür ederim. 10 yaşındaki oğlumuz epilepsi teşhisiyle yaklaşık 5 yıldır CONUVELEX şurup kullanıyor.. 6 ayda bir rutin tahlillerini yaptırıyoruz. epilepsiyi takip eden doktorumuz ilacın PLT oranını düşürebileceği ve TSH değerini yükselteceğini söylemişti. en son şehir hastanesinde yapılan tahlilde PLT 162, LUC# 0.42 LUC%7.4 LYM% 59.2 NEU# 1.38 NEU%24.4 Ürik Asit 7.10 eGFR 0.00 FOSFOR 5.86 ALBUMİN SERUM PLAZMA 50.00 TSH 6.4 çıktı.. LDH ve diğer değerleri normal çıktı. Bu sonuçlar üzerine özellikle LUC ve PLT değerleri nedeniyle bizi çocuk hemotolojiye sevk ettiler.. ÇOCUK hemeotoloji Akciğer filmi ve bogaz da dahil olmak üzere tüm organlarına ultrason ile görüntülenmesi, preferik yayma, EBV ve Parvovirüs tahlili istedi..sonuçlarında röntgen ve ultrason temiz çıktı. EBV geçirmemiş ancak Parvovirüs geçirmiş. Preferik yaymada % 16 atipik lenfosit görüldü ayrıca biraz lenfosit hakimiyeti varmış. hemotoloji uzmanı bu durumun çoçuğun geçirmiş olabileceği viral enfeksiyondan kaynaklanabileceğini ve bir ay sonra tahlilleri tekrarlatmamızı önerdi.. Bu duruma göre çocugumuzda lösemi, lenfoma vb kanser şüphesi var mı hocam.. Ayrıca çok hareketli bir çocuk, kilo kaybı ateş, gece terleme vs yok.. Buna rağmen belirti vermeyen viral enfeksiyon olur mu hocam. %16 ATİPİK HÜCRE BİZİ ÇOK KORKUTUYOR.. Saygılarımızla

  • Doktor Cevabı:

    Çocuğunuz hematoloji uzmanı tarafından izleniyormuş. çok güzel periferik yaymadaki atipik lenfositleri görmüş ve viral ifeksiyon sonucu olabilir demişki , ben yaymayı görmediğim için bir şey söylemem doğru olmaz. kendisine inanın, belirtisiz viral enfeksiyon olabilir. o kadar hafif belirti olabilir ki hiç farkedilmez . ayrıca hiç bir yakınma yok. endişe etmeyin. zaten hekiminizin bir ay sonra kontrole çağırmış. siz aklınıza takmayın. çocuğunuzu hekiminiz izliyor.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diabet mellustus hastal8gini

    Sayin ayse hoocam ben sirt agrilarimdan butun tomografiler cekildi kas agrisi dedi radyoloji uz ancak hocam ben diabet iki hastasiyim adele icin aprolfort musciflex kullaniyirdum bi burun kanaman oldu korktum doktora ciktim orada bana hemogram yapildi hersey normal cikti fakat hicam benim bobrek tes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neo düşüklüğü

    Hocam çok teşekkür ederim içim rahatladı sayenizde allah razı olsun.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosit düşüklüğü

    Merhaba hocam kızım 8,5 aylikken hemogram testinde 104 bin çıkan plt değeri 10,5 aylık iken gün aşırı yapılan testlerde 61 bin ve 59 bin çıktı diğer değerleri normal seviyede, ne yapmamız gerekiyor teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram testi

    Merhaba hocam 8,5 aylikken hemogram testinde 104 bin çıkan plt değeri 10,5 aylık iken gün aşırı yapılan testte 61 bin ve 59 bin çıktı diğer değerleri normal seviyede, ne yapmamız gerekiyor teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neo düşüklüğü

    Merhaba hocam 9 yaş kızıma rutin kontrol için kan değerlerini değerlendirebilirmisiniz? rbc 5,14(4-4,9) yüksek nötrofil 1,17(1,12-8,1) %nötrofil 23,8(43-65) düşük hct 40,3(32,4-39,5) yüksek hgb 14(10,6-13,4)yüksek %lenfosit 60,7(25-40) yüksek nrbc 0,01(0.03-0,15) nrbc % 0,2(0,03-0,15) demir 122(30-1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram sonucum

    Hocam merhaba hemogram sonucum wbc 4,64 len# 1,54 mid# 0,38 neut# 2,59 len% 33,2 mid% 8,2 neut% 55,8 rbc 4,7 hb 13,7 hct 40,7 mcv 86,6 mch 29,1 mchc 33,7 rdw-cv 12,7 plt 303 mpv 9,1 pct 0,28 eo% 2,4 baso% 0,4 eo# 0,11 baso# 0,02 pdw 10(10,7-45) rdw-sd 39,1(15-30) p-lcr 18,5(25-40) pdw ve p-lcr düşük...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Oğlum 7 aylık sedim 60

    Mrh hocam oğlum 7 aylık 10 gündür ateşi bazen oluyor bazen olmuyor ateş 40 kadar çıktı.tahlillerde sedim60 çıktı.bu değer yüksek mi sebebi ne olabilir.daha önce geçirdiği bi hastalık yok.nasıl bi yol izlemem gerek.teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf bezi

    Hocam iyi günler . 14 ayşık kız bebeğim var.1 ay önce ben kendim muayene ederken koltuk altında lenf bezi farkettim dışarıdan belli olmuyor. ultrason sonucu sağ aksillda 5-2.5 mm, sol aksillada 11-5.5 en büyüğü olmak üzere bir kaç adet reaktif lenf bezi var dendi. kasıkta da bezelyeden az küçük reak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Tşkkr ederim hocam baya rahatladım.birde b12: 439 ferritin: 22.33 hgb:13,5 bu değerlere göre kızımda kansızlık varmı? çok iştahsız hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Burun kanamasi

    Hocam ben mesut (elisa-8 babasi). kizimin burun kanamasi ile 1 sene önce kbb ye gitmistik, zyrtec surup 10 gün kullanma ve burun spreyi verildi, tahlillerde pek birsey cikmadi. en son 1 yıl sonra, yani iki hafta önce 26 şubatta burun kanamamiz oldu yine (sol delik). kbb ye gittik ve tahlil sonucu:in...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Mrhb.hocam 5 yaşındaki kızımın kan sayım değerleri şu şekilde:ly% 54.1 eo% 2.4 eo#0.16 10^9/l ne% 38.0% ne#2.50 10^9/l rdw sd 34.8 fl pct 0.329 % hgb 13.5 rbc 4.78 10^12 /l mch 28.3 pt.%.ts 100 pt.inr ts 0.97 ınr mchc 34.0 mo%4.9 protrombin zamanı 11.6 aptt 34.1 crp 1.00 mg/l plt 366 10^3 ul p-lcr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam, hemogram testine bakılarak hamilelik hakkında bir fikir sahibi olabilir miyiz orada ki değerlerden bir tahminde bulunabilir miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc ve ne# düşüklügü

    Hocam merhaba 10 yaşındaki kızımın kontrol amaçlı yaptırdığım kan tahlilinde ne# 1.91 normal degerler 2-7,wbc 3.65 normal degerler 4-10 dıger sonuclar normal cıkmıs. bu degerlerde korkulacak bir durum varmıdır ayrıcad vitamini de düşük çıkmıs 6.39

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cd34 ekspresyonu

    Teşekkür ederim hocam.çocuktada klinik olarak hiç bir bulgu yok. 13 aylık daha hiç hasta olmadı . gayet iyi. zaten lökosit yüksekliği ile ilgili 6 ay takipte kaldık doktorlarda bu kadar uzatma sebebi çocuğun iyi olmasıydı. en son her ihtimale karşı kemik iliği yaptılar. sonuçlarda dediğim gibi çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym%yuksekligi

    Hocam teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x