Polistik over ve hormon testi

  • Tekrardan merhaba hocam Tsh 2.94 Fsh 7.72 Lh 3.79 Estradiol 15.22 Prolaktin 20.65 Dhea-so4 353.19 Serbest t3 2.99 Serbest t4 1.45 Bu değerlere göre polistik over sendromu var mıdır sürekli tekrar eden 2-4 bazen 5-6 cm’lik kistlerim oluşuyor ve daha önce 15cmlik kist nedeni ile sağ yumurtalığım alınmıştır gebeliği önler mi? Ve ya gebelik ihtimalini zorlaştırır mı? Teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Ultrason bulgularınız daha önemli. sağ yumurtalığınızın alınmış olması gebeliğinize engel değil. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam bu defa sorum başka ben genelde 17-19 günde bir adet oluyorum çok nadirde olsa yılda 1-2 kere 20-21 güne denk geliyor bu ay gecikmiş halim 23. Gün adet oldum yukarda yazmıştım zaten korunmasız vajinal ilişkim olmuştu adetten 4 gün önce diye ella hap içmiştim ve kilom çok fazla ella haptan kaynaklı 2 gün erken adet olmuştum normalde 6 gün kalaydı. O haptan sonra bende artık adet düzenim sarstı gecikme değilde adet kanama sürem azaldı örnek veriyorum bir ay 6 gün boyunca devam etti sonraki ay 4 sonra 6 sonra 5 en son tekrar 6 normalde adet kanamam 7-10 gün arasıydı. Ve önceleri adet kanamam ilk günden pıhıtılı başlardı yoğun artık ilkin pembe veya kahverengi kanama ile başlar ilk gün 2 pedi belki de 3 pedi dolduracak kadar kanar ondan sonra 2. 3. 4. Gün yaklaşık 18-20 ped değiştirebiliyorum yani en az 3 gün içinde 12 kanamam azsa normal şartlarda 18-20dir bu ayda 5 gün içinde 24 adet hijyenik ped kullandım genel anlamda ped dolar son günlerde hijyen bakımından sürekli değiştiririm 5. Gün çok az kanama olur 6. Gün 3-5 damla kan ile adetim biter ve adet bitiminin 2. Gün yumurtlamaya 6 gün kala şeffaf akıntı başlar yumurtlamadan sonra akıntım durur ve benim o haptan sonra göğüslerimde büyüme oldu ama hiçbir şekilde kararma söz konusu değil. Sorum şu 17-18 günde bir adet görmek normal mi? Kanamam değişti üstüne görme değil ama düzenim sarstı ve çok kilo aldım bu haptan kaynaklı mıdır ne zaman düzenim tam yerine girer? Birde göğüsümün büyümesi elladan kaynaklı olabilir mi ve düzensiz kilo aldım dediğim rahat 10 kilo aldım ben 3 ay içinde ve adetimi 3 ay 6 gün içinde 5 defa oldum. Genellikle etrafımdaki kadınlar 25-30 günde bir olur günü gününe ben anlattıklarında tuhaflık sezdim. Düzenli olarak hekim muaynesine giden bi insanım sürekli tekrar eden kistlerim içinde bir şey söylenmez size attığım kan tahlilleri içinde bir şey söylemezler hatta bir hekim bana hiçbir şeyin yok bir daha gelme demişti kilonda normal demişti ki o zaman ben 140 kgidim şu an kilo aldığım için 100 haptan önce 88dim bir de yaşadığım şehirde gerçekten hekim yok diyebilirim

  • Doktor Cevabı:

    17-18 günde bir adet görmek normal değil. bu şikayetler ile hekiminize başvurmanız gerekiyor. yaşadığınız şehirde de sizin gibi gerçekten hastaları olan hekimler muhakkak vardır. hem de çok sayıda. size sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamile miyim

    Hocam merhabalar ben nişanlımla sürtünme yolu ile bir yakınlaşma gerçekkesti bakireyim biz seviştik ben birkaç gün sonra regl oldum mayıs ayında olmuştu haziran ayında askere gitti ben normalde 7 gün regl olan ve fazla kanaması olan biriyim o günden sonra 4 gün regl ve az kanama gördüm son 2 aydır a...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği+ ertesi gün hapı

    Hocam merhaba ben 12 eylül de korunmasız cinsel ilişkiye girdim emin olamadığımızdan 10-11 saat sonra ella ertesi gün hapı kullandım 12 ekim de doktora gittim kanda gebelik testi yaptırdım doktorum gebelik olmadığını söyledi 0,5 çıktı sonucum. 13 ekim adet oldum ama kanamam az geldi 5 gün sürdü kan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol kullan diyenler oldu. gerekli midir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol ilaç kullan diyenler var? doğru olur mu acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Yunus Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iyot takviyesi

    Doktor bey rahatsiz ediyorum. bir sey daha danisacaktim size. sorulardan birine verdiginiz cevapta radyoaktif iyot kullanmanin fsh gibi hormon degerlerini degistirebilecegini soylemissiniz yanlis anlamadiysam. benim iyot spot idrar degerim 24. lab normal degeri alt siniri ise 100 mcg/g idi. haftada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği ve hormanal bozukluk

    Mert bey merhaba, adet düzensizliği ve bir kaç hormonal bozukluktan dolayı doktorum ilk tarlusal hap verdi bunun sonrasında yazz doğum kontrol hapına ara vermeden başlayacağımı söyledi. 1. kutunun sonuna gelmek üzereyim fakat içtiğim ilk günden beri kanama,lekelenmelerim her gün mevcut bununla bi...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik yaşı

    Hocam bir soru soracağım kemik yaşı kaç olana kadar boy uzamaya devam eder

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    3 aylık gebelik idrar testinde kesin sonuç verir mi kanda 12 gün sonra 2 çıkmıştı şimdi karnım büyüyor gibi hissettiğim için 1 hafta aralıklarla evde test yaptım ikisi de negatif çıktı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nadiye Köroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanlı akıntı acil

    Hocam vajinal ultrason ile bakıldı, smear testim negatif çıktı. ancak bu ay yine aynı şeyi yaşıyorum, adetimin 11. günü şeffaf uzayan akıntım oldu ve ilişkiye girdikten sonra yine içinde damar gibi kanlı şeffaf uzayan yapışkan kıvamlı akıntı oldu. ayın diğer zamanlarında asla olmuyoe bu durum. sizce...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çok teşekkür ederim hocam

    Hocam izninizle üç sorum var da birincisi 20 yaşındaki bir genç kızın yumurtalıkları pco görüntüsünde olsa da bu zamanla geçer mi yoksa hep öyle kalacak bir yumurtalık yapısı mıdır acaba? (çok önemi olmadığını biliyorum hocam fakat merak ettim) ikincisi de pcos tanısında mutlaka tsh ve prl değerle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pcosta adet düzensizliği gebe kalamama

    İyi günler doktor hanım pcosluyum ve ilk gebeligime cylo progynova kullanirken hamile kalmıştım şimdi de ikinci gebeligimi düşünüyorum doktorum önce adetlerim düzene girsin diye cylo progynova verdi fakat ilaç şuan piyasada yok onun yerine adetin ilk 14 günü eetrofem günde iki tane ve son 10 günü gü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluk ve kanama

    Hocam merahaba adet düzensizliği ve hormonal bozukluktam dolayı doktor işk tarlusal verdi regl başlayınca yazz doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi regl başlayınca yazz a basladım falat hala kanamam devam ediyor yaklaşık 20 gündür regliyim bu sorun teşkil edermi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Regl ve hormon bozukluğu çok acil lütfen

    Hocam merahaba adet düzensizliği ve hormonal bozukluktam dolayı doktor işk tarlusal verdi regl başlayınca yazz doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi regl başlayınca yazz a basladım falat hala kanamam devam ediyor yaklaşık 20 gündür regliyim bu sorun teşkil edermi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozukluğu

    Merhaba doktor bey, 30 yaşındayım ve adet düzensizliğinden dolayı 1 yıldır yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum. bu süreçte aşırı terleme migren atakları yaşadım. hormon değerlerim ; estradiol :

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yazz ve aldactone 100

    Hocam yoğun sac dökülmesi yaşıyorum hormon testlerim normal ancak testosteron yüksek çıktı öncesinde dheas yüksek çıkmıştı 6 ay aldactone 100 mg kullandım bu sefer testosteron yüksek çıkınca yazz doğum kontrol hapı verildi ancak aşırı derecede dökülmesi yaşıyorum 12 gün oldu yazz kullanalı hocam ne...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x