Polikistik over

  • Hocam merhabalar 24 yaşındayım ,Hashimato troiditi hastasıyım, 50 mg levitron kullanıyorum, adetlerim genel olarak düzenli 30 33 günde bir oluyorum 3 gün sürüyor. Lakin kanamayı miktarını az olarak düşündüğüm için polikistik over şüphesiyle doktora başvurdum. Adet olalı 2.5 gün olmuştu ve hormon testimde Fsh 14.5 (foliküler faz referansı: 2.5-10.2) Prolaktin 9.94, TSH 7.37(0.35-5.5) olarak çıktı. Ultrasonda doktorum polikistik over olmadığımı söylemişti. Sizce klinik tanım nedir.Tesekkurler , saygılarımla...

  • Doktor Cevabı:

    Tüm hormon testleriniz anormal. yumurta rezervlerinizi değerlendirip tedavinizi düzenlemek ve levotiron dozunu yükseltmek gerekiyor. randevu için tel: 0216-3851715

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Adetim kesiliyor

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım. iki gün önce bu ayki reglim başladı. reglin başladığı gün ile birlikte ben de yürüyüş yapmaya başladım ve iki gün bir buçuk saat kadar yürüdüm. dün de moralimi bozan birtakım sorunlar oldu, onları düşündüm ve adetim çok azaldı. normalde dördüncü günden önce azalmazdı bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin hormonu

    Teşekkür ediyorum peki bu haplara adet bitince mi başlanılması gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi

    Merhaba, fsh : 7.04. lh : 1,72 e2: 180. prolaktin : 6,72 değerlerimi yorumlarmışsınız lütfen,yaşım 34, yumurtalığımda 2 cm ilk bir adet basit kistim var bu arada. değerlerim sorun var mı teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Övgü Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin hormonu

    Merhabalar benim adetlerim her zaman düzensizdi. bir yıllık evliyim 5-6 aydır gebelik düşünüyoruz fakat olmuyor prolaktin değerlerim evlendikten sonra yükselmeye başladı hormon testi yaptırdım fsh 8.72 lh 28.96 estradiol 48 tsh 2.88 prolaktin değerimde 43.35 çıktı. doktorum prolaktin dengelemek amaç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlu spiral

    Hocam bitmeyen adet sebebi olarak hormonal bozukluk gösterildi ve rahim duvarı kalındı. hormonlu spiral takıldı ancak 5. gün kanamam yoğun olmasa da devam ediyor normal mi? aynı zamanda çok şiddetli kasık ve bacak ağrım var spiralle ilgisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlu spiral

    Hocam bitmeyen adet sebebi olarak hormonal bozukluk gösterildi ve rahim duvarı kalındı. hormonlu spiral takıldı ancak 5. gün kanamam yoğun olmasa da devam ediyor normal mi? aynı zamanda çok şiddetli kasık ve bacak ağrım var spiralle ilgisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pembe lekenme

    Merhabalar hocam ben gebelik için bitkisel karışım kullanıyorum adetlerim hep gecikirdi ana bu ay döngüm 26 gün sürdü erken oldum fakat adet bitimi macın kullandıkça pembe lekelenmem oldu bıraktığım da sıkıntı yok kullandığımda pembe akıntım oluyor ne yapabilirim ...?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan parcası

    Sagolun hocam ıste bugun bnden bı avuc dolusu katı ırın dustü acaba diyorum ılk dogumdan bıseylrın içerde kalma gıbı bı ıhtımalı olabılırmı

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük tehlikesımı

    Sıze bı sorum olucaktı bn 5 haftalık hemıleyım ve bir hafta boyunca kanamam oldu dun aksam cok sancım vardı ve bır et parçası dustu bnden sabah olunca test yaptım ve pozıtıf cıktı sızce mumkunmudurr

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol hapi

    Merhaba, ben 17 yaşındayım polikistik over sendromluyum. pandemiden önce hastaneye gittiğimde doğum kontrol hapı önermişlerdi ama çok yan etksii ve zararı olduğu için kullanmaya cesaret edemedim ve almadık sonra araya pandemi girdi ama keşke alsaydım dedirtti. aşırı tüylenmem erkek tipi kıllanmam va...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim düzensiz

    Peki çok teşekkür ederim yardımınız için

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yasmin ve lekelenme

    İyi çalışmalar hocam, yaklaşık 6 aydır hem korunmak hem de adet düzensizliği için yasmin tablet kullanıyorum. son 2 aydır regl olmadan 9-10 gün önce bel ve kasık ağrısı ile birlikte (sanki regl olacak gibi) 2 gün süren lekelenme oluyor ve sonrasında ağrılar geçiyor.ama reglim tam zamanında ve düzenl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reglim düzensiz

    Ne yapmam gerekiyor? ideal kiloma ulaşınca kendiliğinden normale döner mi regli düzenim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet kanaması uzun trisequens

    Merhaba iyi günler, 5 6 aydır devam eden bir adet düzensizliğim vardı, ağustos 9 da adet oldum, 1 hafta leke leke geldi, sonra kesildi 1 hafta kadar, sonunda yine adetim geldi ve çok fazla kanamam var, yaklaşık 20 gündür kanamam var, kanama yokken de kanlı lekelenme oluyordu, doktora gittim, ultraso...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bitmeyen regl

    Hocam merhabalar. ben geç başlayan ve çok uzun süren adet şikayeti ile hastaneye gittim son iki yıldır bu sorunu hep yaşıyorum. biyopsi yapılıyor sonuçlar temiz geliyor en son doktorum hormonlarimda sorun olduğunu ve hormonlu spiral taktirmami soyledi. adetim bitmesi için duphaston kullandım regl bi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x