Polikistik over saç dökülmesi

  • Ben pcosum.20 yaşındayım.17 yaşında kistlerim ve tüylenmem vardı birazda adet düzensizliği. Aldactone ilacını kullandım 1 yıl.Kistler gitti gıdımdaki tüyler döküldü.Ama aldactone kullanırken 1 yıl sonunda anormal saç dökülmesi başladı.200-300 tel arası.Aldactone yan etkisinde saç kaybı var ben o döküyor sanıp doktor kontrolü ile bıraktım.Doktorumu değiştirdim insülin direncim olduğunu glukofen kullanmam gerektiğini söyledi.1 yıl glukofen kullandım insülin direncimi kırdım. 11 kilo verdim kilo problemim kalmadı.Adetim de düzenliydi. Benim ısrarımla diane 35e başladım ve 15aydır kullanıyorum.8.ayda dökülmem bıçak gibi kesildi. Öyle ki banyodan sonra tarağa 3 tel falan geliyor.TSH 1,84(0,35 – 5,5) Serbest T4 1,78(0,86-1,79) AST 29(0 – 32) ALT 18(7 – 49 )Total Testosteron 63,09(14 – 76) Estradiol 37,87 17 Hidroksiprogesteron 1,13 ACTH 14,8(7,2 – 63,3) LH 6,97 FSH 4,43 ve DHEA-SO3 882(65,1 – 368) sadece dhea-s yüksek tomografi istendi bişey çıkmadı. 9 ay önce DHEA-SO4 500lere düşmüştü vedökülmem devam ediyordu ama 6 ay önce 680e yükseldi ve dökülmem durmuştu. merak ettiklerimi maddeler halide sorcam cevabınıza ihtiyacım var. 1-DHEA-SO4 yüksekliği saç dökülmesi yapar mı? (Doktorum ısrarla dökmez diyor ama internette döktüğü yazıyor) 2-Neden dhea-so4 yükselmesine rağmen saç dökülmem durdu? 3-Dhea-so4 neden yükseliyor? 4-ömür boyu saçım için diane35 kullanmak zorundamı kalcam bırakınca saçım dökülcekmi? 5-İnternette okuduğum kadarıyla dheas ilaç kullanınca düşüyor ama bırakınca yükseliyormuş herkeste aynı olabilirmi kalıcı olarak düşmezmi bende? 6-İnsülin direnci bu hormonu arttırırmı? İnsülin direnci dökülmeyi arttırırmı ? 7-Aldacton kullanırken dökülme başladı ama antiandrojen içeriyor saç dökülmesindede kullanılabiliyor diye okudum. Bende neden ters tepti? Yan etkisiyse bu 1 buçuk yıl sürermi? Bu arada vitamin demir eksikliği falan yok. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Dheas androjenik etkisi olan bir hormondur, çok yüksek dğerleri akne ve androjenik tipte saç dökülmesi yapabilir. ikinci sorunuzu ancak muayene ve anamnezle yorumlayabilirim. genel cevaplar vermek kolay ama bireye özgü durumları kişiyi muayene etmeden yorumlamam imkansız. dheas yükselmesinin pek çok sebebi var. mekanizmaları burada özetlemem zor. doğum kontrol hapları dheas'ı düşürmez, etkisini önler. insülin direnci androjen duayrlılığını arttırır. spirinolactone anti-androjendir ancak tek başına saç dökülmesi için kullanılma endikasyonu yoktur. özetle bu sorularınızı sizi muayene eden doktora yöneltirseniz daha bireysel ve tatmin edici yanıtlar alırsınız. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Aldactone flutemide diane35 ve mide bulantısı

    Merhaba ben hursitizmden dolayı polikistik over tedavisi görüyorum. doktorumun bilgisi dahilinde her gün flutemide, aldactone, diane35 kullanıyorum. kullanmayan başlayalı 4 gün oldu ama sürekli midem bulanıyor ve kusuyorum. bu durum normal mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabili...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalamama

    Merhaba hocam ben 24 yasında 14 aydır evliyim ilk 5 ay doğum kontrol kullandım sonra bıraktım 4 ay boyunca korunmasız ilişkiden gebe kalamadım uzmana gittim 4 cm çapında anekoik kistim vardı ve polikistik over sendromum vardı ayrıca hipotiroidim olduğunu söyledi 2 ay yasmin kullandım ve tirod ilacı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek tedavisi

    Merhaba sayın hocam tüp bebek tedavisi sürecindeyiz polikistik over sendromu sorunum var 8yıla aşkın süredir bebek isteğimiz var başarısız tüp bebek geçmişimiz var tekrardan şimdi tüp bebek tedavisi için doktor görüşmemiz oldu hocam size sorum rahim filmi hsg 5 sene önce çekilmiştir hocamızda dilime...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum.adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    İyi günler. 23 yaşındayım. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? kan g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erkek tipi saç dökülmesi, âdet düzensizliği, hirşutizm

    Mrb hocam 31 yaşındayım.erkek tipi saç dökülmem var.yanlardan ve tepeden açıldı.adetim 1 gün sürüyor sadece.ve hirşutizm tanısı konmuştu daha önce. şimdi serbest testosteronum 2,95, total testesteron 0,29, 17 alfa hidroksiprogesteron 1,07, estradiol 47,14, insülin 6,8, fsh 8,7, lh 5,94, progesteron...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik over ve diane 35

    Hocam merhaba ben polikistik over hastasıyım diane 35 kullanıyorum ancak tabletin bitimi ve reglim tatile gideceğim haftaya denk geliyor tablet biter bitmez primolut-n kullansam ya da şimdi tabletle beraber tarlusal kullansam bir sorun olur mu şimdiden çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over sendromu

    Hocam meraba hormon testi sonucumda fsh 8. 44 lh 9.21 total testosteron 31.77 e2 45.04 adetlerim çok duzenlidir. doktor ultrasona baktığında pcoscuklarin var dedi. yani bu sonuçlara göre pcos sorunum mu var gerçekten?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimali üstüne görme

    Hocam merhaba, kız arkadaşımın adeti düzensiz. ama genelde 35 gün civarında olur. en son pandemiden once bir birlikteliğimiz oldu tabi korunarak. daha sonrasında bu ay yaklaşık 33. gunundeyken yine bir birliktelik yaşadık onda da korunduk fakat bu ay 51 gün oldu ve o günden beri hâlâ regl görmedi ke...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Kaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik over sendromu

    Hocam meraba hormon testi sonucumda fsh 8. 44 lh 9.21 total testosteron 31.77 e2 45.04 adetlerim çok duzenlidir. doktor ultrasona baktığında pcoscuklarin var dedi. yani bu sonuçlara göre pcos sorunum mu var gerçekten?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon tahlili

    Hocam meraba 1 yıldır çocuk sahibi olamadım. hormon tahlili sonucumda fsh 8.44 lh 9.21 e2 45.52 çıktı acaba sonuçlarım normal mi herhangi bi sknti var mı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Estradiol ve amilaz yüksekliği

    Hocam merhaba, tüylenme sivilce ve adet düzensizliği sac dökülmesi şikayetleri ile kadın doğuma gittim onceden polikstik overim olduğunu biliyordum fakat belirtileri çoğaldıkça semptomlari ilerledi diye düşünerek muayene olmak istedim . test istedi doktor benden. amilaz degerim 118 , estradiol (e2)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x