Polikistik over saç dökülmesi

  • Ben pcosum.20 yaşındayım.17 yaşında kistlerim ve tüylenmem vardı birazda adet düzensizliği. Aldactone ilacını kullandım 1 yıl.Kistler gitti gıdımdaki tüyler döküldü.Ama aldactone kullanırken 1 yıl sonunda anormal saç dökülmesi başladı.200-300 tel arası.Aldactone yan etkisinde saç kaybı var ben o döküyor sanıp doktor kontrolü ile bıraktım.Doktorumu değiştirdim insülin direncim olduğunu glukofen kullanmam gerektiğini söyledi.1 yıl glukofen kullandım insülin direncimi kırdım. 11 kilo verdim kilo problemim kalmadı.Adetim de düzenliydi. Benim ısrarımla diane 35e başladım ve 15aydır kullanıyorum.8.ayda dökülmem bıçak gibi kesildi. Öyle ki banyodan sonra tarağa 3 tel falan geliyor.TSH 1,84(0,35 – 5,5) Serbest T4 1,78(0,86-1,79) AST 29(0 – 32) ALT 18(7 – 49 )Total Testosteron 63,09(14 – 76) Estradiol 37,87 17 Hidroksiprogesteron 1,13 ACTH 14,8(7,2 – 63,3) LH 6,97 FSH 4,43 ve DHEA-SO3 882(65,1 – 368) sadece dhea-s yüksek tomografi istendi bişey çıkmadı. 9 ay önce DHEA-SO4 500lere düşmüştü vedökülmem devam ediyordu ama 6 ay önce 680e yükseldi ve dökülmem durmuştu. merak ettiklerimi maddeler halide sorcam cevabınıza ihtiyacım var. 1-DHEA-SO4 yüksekliği saç dökülmesi yapar mı? (Doktorum ısrarla dökmez diyor ama internette döktüğü yazıyor) 2-Neden dhea-so4 yükselmesine rağmen saç dökülmem durdu? 3-Dhea-so4 neden yükseliyor? 4-ömür boyu saçım için diane35 kullanmak zorundamı kalcam bırakınca saçım dökülcekmi? 5-İnternette okuduğum kadarıyla dheas ilaç kullanınca düşüyor ama bırakınca yükseliyormuş herkeste aynı olabilirmi kalıcı olarak düşmezmi bende? 6-İnsülin direnci bu hormonu arttırırmı? İnsülin direnci dökülmeyi arttırırmı ? 7-Aldacton kullanırken dökülme başladı ama antiandrojen içeriyor saç dökülmesindede kullanılabiliyor diye okudum. Bende neden ters tepti? Yan etkisiyse bu 1 buçuk yıl sürermi? Bu arada vitamin demir eksikliği falan yok. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Dheas androjenik etkisi olan bir hormondur, çok yüksek dğerleri akne ve androjenik tipte saç dökülmesi yapabilir. ikinci sorunuzu ancak muayene ve anamnezle yorumlayabilirim. genel cevaplar vermek kolay ama bireye özgü durumları kişiyi muayene etmeden yorumlamam imkansız. dheas yükselmesinin pek çok sebebi var. mekanizmaları burada özetlemem zor. doğum kontrol hapları dheas'ı düşürmez, etkisini önler. i̇nsülin direnci androjen duayrlılığını arttırır. spirinolactone anti-androjendir ancak tek başına saç dökülmesi için kullanılma endikasyonu yoktur. özetle bu sorularınızı sizi muayene eden doktora yöneltirseniz daha bireysel ve tatmin edici yanıtlar alırsınız. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polikistik over sendromu

    Merhaba, 27 yaşındayım herhangi bir sistemik rahatsızlığım yok düzenli olarak adet görmekteyim. boyum 1.78 kilom 59. rutin kontrolleri yılda bir yaptırmaktayım, henüz nişanlıyım ve evlenmeyi düşüşünüyorum. pkoslarım vardı, bugün doktor kontrolümde birinin 2.5 mmveya cm(tam emin değilim) olduğunu öğr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç kullanmama rağmen regl olmadım

    Merhabalar saygıdeğer hekimim, 24 yaşındayım ve aktif cinsel hayatım mevcut değil. polikistik over sendromu nedeni ile “yazz 24+4” isimli ilacı kullanmaktayım. birinci kutu biteli dört gün oldu en son 17 haziranda regl oldum ve ilacın ikinci kutusunda olmama rağmen regl olmadım. bir terslik mevcut m...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Figen Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erkek ti̇pi̇ saç dökülmesi̇

    Merhaba hocam ben 21 yaşındayım ve polikistik over sendromum var erkek tipi saç dökülmem için doktor bana bepanthen amp 1 kutu, evigen amp 1 kutu, prednol amp 2 kutu ve %70 alkol karışımı verdi. bunu saç diplerime mi sürmem gerekiyor yoksa saçlarımın tamamına mı? herhangi bir şampuan kullansam olur...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik over sendromu

    Merhaba hocam, adet düzensizliği için kan testi yapıldı ve teşhis olarak polikistik over sendromu denildi. diane-35 ilacı kullanmam söylendi. sonuçlar; estradiol: 20 pg/ml fsh: 5,39 miu/l lh: 6,21 miu/ml progesteron:

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yükseliği

    Hocam merhaba.6-7 aydır süren regl sonrası 10-15 gün devam eden kahverengi akıntı şikayeti ile doktora başvurdum.kan hormon testi ve usg istendi.kan testimde prolaktin seviyem 45.4 çıktı.referans değeri 4,79 - 23,3.tsh değerim 1.74 iu/ml.bunlara ilaveten her ay regl öncesi göğüslerimde hassasiyet ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik oncesi

    Merhaba doktor bey ben daha önce doktora gittiğimde polikistik over sendromu yoktu geçen hafta gittiğimde ise polikistik over olduğumu söyledi alttan muayene ettiğinde sonradan polikistik over olunabiliyor mu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Regl olamiyorum

    Iyi gunler, 23 yasindayim ve ara sira 2 ayda bir regl oluyordum. fakat su an 4 ya da 5 ay oldu ve ben hala regl olmadim. ara sira kendimi tatmin ediyorum fakat daha fazlasi olmuyor o yu,den hamilelik gobo bir sey soz konusu degil. 15 yasimdan beri fazla kilo almaya basladim ve su an 95-96 kiloyum. g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Merhaba doktor bey ben 2 yıla yakın doğum kontrol hapı drosetil kullandım. 5 ay önce de bıraktım. gecen ay uzun süren lekelenme sebebiyle doktora gittim lekelenme 1 hafta kadar sürdü ve sonrasında adet oldum. hamile kalmayı planlıyorum. doktor kontrolu de pcos olduğum ortaya çıktı. i̇nci şeklinde di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid-19 aşısı

    Hocam merhaba, 20 yaşındayım pcos nedeniyle 8 aydır diane -35 kullanıyorum. covid-19 aşısı (biontech) yaptırmak istiyorum ancak tromboz riski nedeniyle çekiniyorum. ne yapmamı önerirsiniz? şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yanlış tanı mı?

    Ben ilk adeti 13 yaşında olan 15 yaşındaki bir kızım geçenlerde sağ alt karındaki ağrıyla apandist şüphesiyle hastaneye gittik ve ağrının polikistik over yüzünden olduğunu söylediler adetlerim genellikle düzensiz olur ama arada düzene girer mesela son ay tam aynı günde oldu yüzümde erkek tipi kıllan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Merhaba, 22 yasindayim. 4 yıl önce düzensiz regli şikayetiyle kontrole gitmiştim. doktor polikistik-over olduğunu söyleyip qlarista verdi. ondan beri yılda bir kere olcak şekilde kontrole gitmeye devam ettim. şuanda ilaç kullanmama rağmen reglim hala çok arada bir ay atlıyor. onun dışındada regli o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İhsan Atabay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüylenme problemi̇

    Doktor bey iyi günler ben 24 mayıs tarihinde çenemdeki tüylerin uzamasından dolayı kadın doğum uzmanına muayene oldum ve hormon testi istedi bütün hormon değerlerim normalken prolaktin hormonum 35.34 ng/ml çıktı referans aralığı(2.8-29.2) doktor direkt dostinex yazdı ancak ben kullanmadım ekstra da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol hapı

    Merhabalar hocam. benim 10 yıl önce (15 yaşındayken) polikistik over sendromum vardı. kistimi 2 yıla yakın yasmin kullanarak erittiler o yıllar. şimdi ise 4-5 ay sonra evleneceğim. doğum kontrol hapı kullanmayı istiyorum korunmak için ama alman aşısı oldum pıhtılaşma ile alakalı yan etkileri olduğu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pcos&gebeli̇k

    Hocam merhabalar,29 yaşındayım gebelik istiyorum ,bir problem olup olmadığını öğrenmek için nisan ayında doktora gittim kan tahlilimi adetimin 3.gününde yaptırdım ve pcos teşhisi konuldu. adetim düzensiz 31-42 gün arasında değişkenlik gösteriyor.merak ettiklerim şunlar hocam : 1.hormonlarım gebeli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pkos veya hiperandrojenizm?

    Sayın ve sevgili hocam, bugün tetkik sonuçlarımı muayene olduğum endokrinoloji uzmanıma yorumlatmak üzere başvurdum. doktorum, erkeklik hormonumun ve başka bir hormonumun da yüksek çıktığını, prolaktin hormonumun da yüksek çıktığını ve bu nedenle ileri tetkikler yapılması gerektiğini söyledi. aynı g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x